Verwelkoming 3 alpaca’s op het Griendtsveenpark in Erica

ERICA - Vanmorgen, vrijdag 20 mei 2022, werd op gepaste wijze aandacht besteed door pers en fotografen aan een zeer heuglijk feit, namelijk de officiele verwelkoming van drie Alpaca s als nieuwste aanwinst op het Griendtsveenpark in Erica. De drie mannetjes Alpaca s bewonen voortaan de groene graasweide aan de oostkant van het park. Deze hengsten kunnen uitstekend met elkaar samen in de wei, vanaf hun geboorte is dit drietal reeds samen.


Alpacaveulens horen minimaal het eerste half jaar in kuddeverband te leven om gesocialiseerd te worden door de kudde waarin ze opgroeien. Daarna kunnen ze naar een andere omgeving worden gebracht, deze drie nieuwelingen zijn inmiddels een jaar oud. Alpaca’s zijn echte grazers, een plek als het Griendtsveenpark is uitstekend voor ze.


De verzorgers zullen de komende tijd hun vertrouwen gaan winnen en hen handtam maken. Dit wordt allereerst gedaan door heel geduldig te zijn, ze zullen elke dag een beetje meer aan hun verzorgers wennen. En natuurlijk niet te vergeten, ze zullen ook moeten wennen aan het nieuwsgierige publiek!


BenKwijt, onderdeel van Veiligheidszorg Drenthe, heeft dit olijke en vrolijke drietal gesponsord. BenKwijt is net als het Griendtsveenpark maatschappelijk en sociaal betrokken bij het bieden van werk ervaringsplaatsen, zodoende heeft deze gemene deler gezorgd voor een warme band tussen hen sinds jaar en dag. BenKwijt neemt de registratie en het beheer van verloren en gevonden voorwerpen op zich, alsmede de behartiging van weesfietsen. Dit doen zij in opdracht van de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn. BenKwijt is een ideale plek voor het opdoen van werkervaring voor mensen vanuit MBO opleidingen in de techniek.

T
Terug naar de Alpaca’s. Kom ze maar gauw eens bewonderen. Het Griendtsveenpark is elke dag geopend van 09:30 tot 17:00.


De 3 Alpacaveulens verkennen de omgeving met op de achtergrond Cornel de Rade en Berry Schoenmakers van BenKwijt en Irene Kamerbeek van Veiligheidszorg Drenthe. (Foto's Heintje Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda