De wijk Angelslo krijgt een gloednieuw wijkcentrum.

EMMEN - Deze multifunctionele ontmoetingsplek komt grotendeels op de bovenverdieping van de nieuw te bouwen ALDI supermarkt in het winkelcentrum. Op deze plek staat nu nog het huidige, verouderde wijkcentrum. Wethouder Jisse Otter: - De wens voor een nieuw wijkcentrum in Angelslo bestaat al lange tijd. Door de plannen voor het wijkcentrum en een nieuwe ALDI nu te combineren, ontstaat er een win-win situatie. Dit zorgt bijvoorbeeld door de samenwerking met ALDI voor veel lagere bouwkosten en het gezamenlijk aanpakken van het openbaar gebied. Ook daarin werken we samen met ALDI.-


Het college stelt de gemeenteraad voor om 1,8 miljoen euro bij te dragen aan deze ontwikkeling. Dit geld wordt gebruikt voor een deel van de afbouw van het wijkcentrum en voor enkele aanpassingen in het openbaar gebied, zoals een verbindingsweg tussen de parkeerplaatsen achter het winkelcentrum en bij de sporthal, waardoor er een betere doorstroming van autoverkeer ontstaat. De gemeenteraad neemt op 3 maart een besluit over het plan en de financiële bijdrage. Ook het wijkcentrum betaalt een deel van de kosten voor haar nieuwe onderkomen.

Wijkcentrum
In het wijkcentrum vinden nu en in de toekomst allerlei activiteiten plaats voor alle wijkbewoners van Angelslo. Jan de Boer, voorzitter van het wijkcentrum: “We hebben sociaal-culturele activiteiten voor jong tot oud. Van een filmavond voor ouderen tot pannenkoek- en snertwandelingen en van een Halloween spooktocht tot spelletjesmiddagen. Daarnaast hebben we vergaderruimtes die kunnen worden verhuurd voor allerlei activiteiten. Ook kunnen inwoners hier terecht bij onder andere Optimaal Leven, Sedna en de politie, die hier ruimten hebben. In ons Informatiecentrum kunnen alle wijkbewoners terecht met vragen op het gebied van zorg en welzijn, voorzieningen en sociale wet- en regelgeving.”


Planning

Zodra het binnen de coronamaatregelen weer mogelijk is, wordt er een informatiebijeenkomst georganiseerd voor de wijkbewoners. Wanneer de gemeenteraad instemt met de financiële bijdrage wordt er een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de gemeente, ALDI en het wijkcentrum en volgen de stappen richting nieuwbouw. Het nieuwe wijkcentrum wordt op zijn vroegst eind 2023 in gebruik genomen. Tijdens de bouw krijgt het wijkcentrum tijdelijk een ander onderkomen. Alle activiteiten kunnen daardoor gewoon doorgaan.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda