Mayon Middeljans winnaar cultuurprijs en Annemiek Drenth Emmenaar van het jaar

EMMEN - Een spetterend begin van 2022. Mayon Middeljans winnaar cultuurprijs en Annemiek Drenth Emmenaar van het jaar Door de coronamaatregelen is het vertrouwde nieuwjaarsfeest in het Atlas Theater ook dit jaar niet mogelijk. Om het nieuwe jaar met een frisse en positieve boodschap te starten lanceert de gemeente Emmen vanavond haar unieke Nieuwjaarsfilm.


Met verbazingwekkende beelden uit de gemeente brengt burgemeester Eric van Oosterhout de nieuwjaarsboodschap. Het Noordpool Orkest speelt, onder leiding van Reinout Douma, op een unieke manier een prachtig muzikaal stuk samen met zangeres Carina Vinke. Ook worden de winnaar van de Cultuurprijs 2021 en Emmenaar van het Jaar bekend gemaakt.

Cultuurprijs 2021

Kinderboeken illustrator Mayon Middeljans is de winnaar van de Aanmoedigings Cultuurprijs 2021. Mayon Middeljans (Emmen, 1990) is freelance illustrator. Ze richt zich vooral op het illustreren van kinderboeken. Daarnaast maakt ze aquarelprenten, portretten en schilderijen. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur en uit magische verhalen, zoals sprookjes. Naast Mayon Middeljans waren muzikant Rowdy Prins en dichter/schrijfster Eva Broekmann voor de Aanmoedigings Cultuurprijs 2021.

Emmenaar van het Jaar

Annemiek Drenth uit Emmen wordt uitgeroepen tot Emmenaar van het Jaar 2021. De Emmense is al enige jaren actief als zangeres. Met een eigen Drents repertoire - aangevuld met Engels- en Nederlandstalige liedjes - zingt ze op diverse gelegenheden, zoals huwelijksceremonies, uitvaarten, feestelijke openingen, presentaties en verjaardagsfeestjes. Daarnaast is ze ambassadeur voor de streektaal in de gemeente Emmen. Namens het Huus van de Taol organiseert zij samen met andere vrijwilligers streektaalactiviteiten. Emmenaar van het Jaar is een initiatief van de Emmer Courant.

Uitzending
Op www.emmen.nl/2022 staat een voorproefje van de film. Iedereen kan deze alvast bekijken. Vrijdag 7 januari om 20.00 uur is de film te zien bij ZO!34, de social media kanalen van gemeente Emmen en de website www.emmen.nl/2022.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda