GOEDE DOELEN

Deelnemers gezocht voor Nordic Walking voor Parkinson

EMMEN - Volgende week donderdag 21 april start er een gratis proefles Nordic Walking met Parkinson patienten in de gemeente Emmen. Nu hebben zijn er helaas nog niet veel aanmelidngen binne gekomen. Eventuele belangstellenden die deze eerdere oproep hebben gemist kunnen zich via de informatie op onderstaande post aanmelden.
Reageer!

Geslaagde actie voor ‘Make-A-Wish’

EMMEN - Afgelopen maand heeft het ATLAS Theater samen met diverse artiesten, gezelschappen en de Vrienden van het ATLAS Theater de handen ineengeslagen voor een gezamenlijke actie voor - Make-A-Wish Nederland- . Het doel was om zoveel mogelijk geld in te zamelen binnen de actieperiode van twee weken. Deze week werd de cheque ter waarde van 3.187,51 euro aan de stichting overhandigd.
Reageer!

Leger des Heils Emmen in beeld

EMMEN - Op maandag 14 maart worden de activiteiten van het Emmer korps van het Leger des Heils in beeld gebracht in een uitzending van Soep, Sores, Soelaas. In de uitzending, die te zien is om 16.30 op NPO1, wordt op aansprekende wijze in beeld gebracht hoe het Leger des Heils met haar activiteiten een belangrijke bijdrage levert aan de opbouw van individuen en de samenleven als geheel. Veel vrijwilligers alsook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vinden er een zinvolle dagbesteding waardoor ze uit hun isolement komen, sociale contacten en sociale vaardigheden opdoen.
Reageer!

Afvalprobleem in Emmen zorgt voor ongeoorloofd storten in containers

EMMEN - De nieuwe regeling over de afvalstofheffingen in de gemeente Emmen hebben inmiddels al voor problemen gezorgd. Welke straat in Emmen je ook rijdt, het zwerfafval is in de laatste weken schrikbarend toegenomen. Het wemelt er van afval van snacks nu er binnen niet gegeten mag worden en dat nu in de auto gebeurd. Willekeurig worden dan de papieren zakken met afval en vooral heel veel blikjes uit de auto geworpen in de bermen.
Reageer!

Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij schenkt gift aan Griendtsveenpark Erica

ERICA – Afgelopen zaterdagmiddag kwam Fred Snoep namens de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij naar het Griendstveenpark aan de Berkenlaan in Erica om de nominatie in het kader van de jaarlijkse actie “Kern met Pit” te verzilveren. Hij deed dat middels het overhandigen van het bijbehorende certificaat en de symbolische cheque van 1000 die inmiddels al verzilverden met het bouwen van twee nieuwe hoenderhokken.
Reageer!

Oliebollenactie vv Drenthina voor voedselbank en G-voetballers

EMMEN - Voor alle mensen die ook vorig jaar oliebollen hebben gekocht tijdens de oliebollenactie van v.v. Drenthina. De voetbalcompetities liggen stil, ons clubhuis is dicht, en helaas gaat de traditionele oliebollenactie van Drenthina dit jaar niet door. Maar niet getreurd, onze hoofdsponsor Actief heeft een lokale topbakker bereid gevonden om heerlijke oliebollen voor ons te verzorgen. Oliebollen van banketbakkerskwaliteit. Alle informatie hierover vind u in de bijgevoegde flyer.
Reageer!

Rit voor Lucas een groot succes

BARGER OOSTERVELD - Afgelopen zaterdag ging de “Rit voor Lucas” van start. Een 200 kilometer lange wielerrit, om geld op te halen voor het goede doel. Het goede doel was Villa Joep, dat zich inzet voor gezinnen die te maken krijgen met kinderkanker. De Rit voor Lucas is ontstaan nadat Ian en Ivo Bos te horen kregen over De Loop voor Lucas. Dit is een wandeltocht van Barger-Oosterveld naar Sauerland. Deze actie is bedacht door de vader van de inmiddels overleden Lucas. Het doel: €15.000 euro ophalen voor Villa Joep.
Reageer!

Naoberschap United heet voortaan FC Emmen Naoberschap

EMMEN - Stichting Naoberschap United ondergaat een naamsverandering. De maatschappelijke stichting van FC Emmen heet voortaan: FC Emmen Naoberschap. FC Emmen timmert op maatschappelijk gebied al jaren aan de weg met zijn maatschappelijke stichting. Onder de naam Naoberschap United heeft de club zich al ingezet om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden, kinderen meer te laten lezen en gezonder te laten leven, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan werk te helpen en nog veel meer.
Reageer!

SVBO haalt € 3.500 op voor de Loop voor Lucas

BARGER OOSTERVELD - Middels een speciaal voor de Loop voor Lucas georganiseerde bingo heeft de activiteitencommissie van SVBO maar liefst € 3.500 weten op te halen. Nadat Lucas Gerdes overleden was aan neuroblastoom, besloten vader Mark, enkele familieleden en vrienden zich in te gaan zetten voor Villa Joep. Middels een wandeltocht naar Sauerland, één van Lucas’ favoriete vakantiebestemmingen willen de heren geld inzamelen dat gebruikt dient te worden in research om deze vreselijke kinderziekte tegen te gaan.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda