GOEDE DOELEN

Stemmers op Griendtsveenpark bedankt!!!

EMMEN - Afgelopen dinsdag 10 oktober werden weer de cheques overhandigd aan verenigingen en organisatie die mee hebben gedaan aan de actie Rabobank ClubSupport. Honderden verenigingen waren aanwezig in het Altastheater. Uit handen van de vertegenwoordigers van de Rabobank kregen André Blaauwgeers (oud-voorzitter) en Rinze Savenije (voorzitter) (zie foto) een cheque overhandigd van maar liefst € 5.000,00 (het maximumbedrag).
Reageer!

Textiel Race 2023 begint: 15 scholen verzamelen textiel

EMMEN - De gemeente Emmen organiseert samen met Sympany de Textiel Race Emmen 2023. Vijftien basisscholen uit de gemeente Emmen gaan van maandag 18 september t/m donderdag 12 oktober de strijd met elkaar aan. Het doel is om zoveel mogelijk oud en kapot textiel in te zamelen of te repareren. Dit educatieve project, waarbij scholen de strijd aangaan met textielafval, combineert bewustwording over hergebruik van afval met een fysieke inzamelactie. Op deze manier leren kinderen en hun omgeving over het inzamelen van oud en kapot textiel op een leuke, makkelijke én leerzame manier.
Reageer!

Gemeente steunt hulpactie voor slachtoffers aardbevingen Marokko

EMMEN - De gemeente stelt 10.000 euro beschikbaar aan de Marokkaanse organisaties in Emmen die zich inzetten voor hulp aan de slachtoffers van de aardbeving in Marokko. Er is sprake van een humanitaire ramp, zegt burgemeester Eric van Oosterhout. -We worden elke dag geconfronteerd met indringende beelden van mensen die alles verloren zijn, familie, dierbaren en van het ene op het andere moment dakloos zijn geworden.-
Reageer!

Extra ondergrondse PMD containers

EMMEn - Later dit jaar geen PMD-zakken meer aan de straat. Op veel locaties staan al ondergrondse PMD containers, maar vanaf maandag 13 februari gaat de gemeente Emmen extra PMD containers plaatsen bij flats, appartementen en bovenwoningen (hoogbouw) in de gemeente Emmen. Op dit moment moet een deel van de inwoners hun PMD zakken bewaren en eens in de zoveel tijd aan de straat zetten, zodat Area deze zakken op kan halen. Met de ondergrondse PMD-containers kunnen inwoners direct een volle PMD-zak weg doen.
Reageer!

Project “Het in beeld brengen van de bewoning in het Bargerveen” genomineerd voor een prijs.

ZWARTEMEER - Het door Stichting Cultuur Historisch Zwartemeer ingediend project; “Het in beeld brengen van de bewoning in het Bargerveen” die op Vrijdag 16 Oktober 2022 door gedeputeerde Henk Jumelet officieel is geopend, is door de Drentse afdeling “Kern met Pit” genomineerd voor een van de vier prijzen bestaande uit ieders € 1.000,00. De winnaar krijgt daar bovenop nog eens € 1.500,00 mee naar huis.
Reageer!

Modeshow bij Leger des Heils Emmen

EMMEN - Dat tweedehands kleding niet versleten, ouderwets of lelijk is weten we natuurlijk al lang maar u kunt het nu ook zelf zien tijdens de modeshow die het Leger des Heils houdt op donderdag 17 november om 19.00 uur in de winkel van het Leger des Heils aan de van Schaikweg 44 in Emmen. Het thema van de show is - duurzaamheid -. De modeshow begint om 19.00 uur. Tevens zal de winkel geopend zijn van 18.00 uur t/m 21.00 uur.
Reageer!

Stichting Happysmile zorgde weer voor blijde gezichten

EMMEN – Het was afgelopen zaterdag weer een drukte van jewelste aan de James Cookstraat in Emmen waar weer de jaarlijkse auto en motortocht van ongeveer 30 km door Drenthe voor het goede doel van start ging. Ruim 100 truckers, Trike rijders, zijspanners en solomotorrijders en ruim 50 vrijwilligers kwamen weer geheel belangeloos met hun voertuigen opdraven om de zevende Happy Smile familiedag tot een succes te maken.
Reageer!

MET HARWIG NAAR DE TOP

EMMEN - Maar liefst 23.500 euro hebben 26 deelnemers bestaande uit Harwig medewerkers, sponsoren en relaties op zondag 5 juni 2022 opgehaald door hun beste beentje voor te zetten en de Mont Ventoux te beklimmen voor Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis. Het initiatief is al ontstaan in 2019, helaas door corona drie keer uitgesteld.
Reageer!

AGR Grondstoffen & Recycling biedt sportfonds aan vv SVBO

BARGER OOSTERVELD - Tijdens een jeugdtoernooi op een zonovergoten zaterdag werd gespeeld hebben de voetbalvereniging SVBO en hoofdsponsor AGR Grondstoffen & Recycling de samenwerking verstevigd. Clubvoorzitter René Gerdes had deze dag namelijk een dankwoord voorbereid en een bos bloemen paraat voor de hoofdsponsor van de voetbalvereniging. Recentelijk was namelijk het sponsorcontract tussen hoofdsponsor AGR en vv SVBO verlengd.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda