Pastor Frans Wielens is met Emiraat

NIEUW SCHOONEBEEK – Diaken Frans Wielens heeft het afgelopen weekend afscheid genomen in de Emanuel parochie wegens het behalen van zijn pensioengerechtigde leeftijd en ging met Emiraat. Met Emiraat gaan betekent dat de in Barger Oosterveld wonende Frans Wielens is uitgetreden.


De in 1956 geboren Frans Wielens komt uit een traditioneel katholiek gezin in Haaksbergen en was al op jeugdige leeftijd betrokken bij de kerk. Twee tantes gingen naar het klooster, een oom werd pastoor en een andere oom was missionaris. Tijdens zijn militaire dienstplicht was hij aalmoezenier.

Frans Wielens die zijn studie op 32-jarige leeftijd afrondde was inmiddels getrouwd en begon zijn pastoraal in de Kanaalstreek en werd in 1993 diaken gewijd en was daarna vijftien jaar actief in de parochies in Emmen en Erica. In 2016 vertrok Frans Wielens naar de vijf parochies in Coevorden, Steenwijksmoer, Schoonebeek, Nieuw-Schoonebeek en Weiteveen, die inmiddels door een fusie de Immanuëlparochie Zuidoost-Drenthe is geworden.

Afgelopen zaterdag was er onder grote belangstelling een afscheidsviering in de kerk van de H. Willibrordus in Coevorden en zondagmorgen ging pastor Wielens in de kerk van de H. Bonifatius in Nieuw-Schoonebeek definitief met Emiraat.


Pastor Frans Wielens, geliefd bij de parochianen in de parochies waar het heeft gewerkt, bezig aan zijn laatste preek. (foto Bennie Wolbers).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda