IVN Emmen-Coevorden Lezing: De Das

EMMEN - Op woensdag 7 oktober 2020 houdt de IVN Afdeling Emmen-Coevorden haar maandelijkse natuuravond. Hero Moorlag gaat een lezing geven over dassen. Hero is natuurkenner en de contactpersoon voor de das in de regionale werkgroep dassen in Zuid Drenthe. Tevens schrijft Hero wekelijks artikelen over de natuur in de Hoogeveense Courant. De das is een beschermde diersoort die in soms grote families samenleven in burchten en bij voorkeur -s ‘ nachts op zoek gaan naar voedsel.


Het zijn alleseters dus zeker niet kieskeurig. Ze volgen daarbij vaak dezelfde routes, de zogenaamde wissels. Soms wordt hun burcht gekraakt door vossen. Bij de ingang van de burcht kun je zien of er een das of vos woont. Hoe? Dat hoor je op de lezing van Hero Moorlag

De lezing wordt gehouden in wijkcentrum Angelslo aan de Statenweg 107, 7824 CW in Emmen. Tijden: van 20.00 tot 22.00 uur met een tussentijdse pauze. Deze avond is gratis voor IVN-leden en donateurs, niet-leden betalen 3 euro. In verband met de beschikbare ruimte en Corona maatregelen is het noodzakelijk je vooraf op te geven, dit kan door te mailen naar: ivnemmeneo2@gmail.com.

Voor meer informatie bezoek onze website: www.ivn.nl/afdeling/emmen-coevorden
Voor meer info: Dick Haverkamp 0628287148 of mail: : ivnemmeneo2@gmail.com

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda