NATUUR

Groen doet goed

EMMEN - Woensdag 29 maart houdt IVN Emmen-Coevorden weer een natuurwandeling. We gaan deze keer naar het Valtherbos (oostkant) en starten bij de wandelplaats Parkeren Meerbosweg (via Weerdinge). Ga je mee? De wandeling start om 10.00 uur. We eindigen meestal rond 12.00 uur en leggen ongeveer 5 km. af. We zien wel wat er op ons pad komt. We wandelen zonder honden. Aanmelden via ivnemmeneo2@gmail.com, of kijk op onze website https://www.ivn.nl/afdeling/emmen-coevorden Ook niet-leden zijn welkom.
Reageer!

Lezing en Excursie over de wondere wereld van onze kleinste plantjes

EMMEN - IVN Emmen-Coevorden Lezing en Excursie over de wondere wereld van onze kleinste plantjes. De IVN-Afdeling Emmen-Coevorden houdt op woensdag 8 februari een lezing. De lezing gaat over mossen en wordt gegeven door Hans Colpa. Mossen zijn fascinerende miniplantjes met een rijkdom aan groeivormen. De Mossenexpert Hans Colpa komt 8 februari naar Emmen om ons daarover te vertellen.
Reageer!

Excursie over mossen op zaterdag 11 februari

EMMEN - Momenteel zijn wilde planten nog in ruste, maar mossen zijn alom aanwezig. Een mooi moment om nu naar buiten te gaan en ze eens wat beter te bekijken. Op Zaterdag 11 februari van 10.00 tot 12.00 uur gaat Hans Colpa met ons op pad om ons wegwijs te maken in mossenland. Er kunnen maximaal 15 mensen mee.
Reageer!

IVN Emmen-Coevorden WANDELING

COEVORDEN - Groen doet goed. Ga je mee op pad? 30 november, van 10.00 tot 12.00 uur. Buiten zijn is goed voor iedereen, maar niet iedereen gaat naar buiten! Daarom houdt IVN Emmen-Coevorden elke 14 dagen op woensdagochtend een wandeling in de natuur in je buurt. Het accent ligt op genieten en je verwonderen.
Reageer!

IVN Emmen-Coevorden Film Wildernis in Drenthe

EMMEN - WILDERNIS IN DRENTHE, is de eerste bioscoopfilm van de Drentse filmers Henk en Janetta Bos van NIGTHAWK PRODUCTIONS ASSEN uit 2016. Deze film werd geheel opgenomen in het Hart van Drenthe en het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Destijds is deze film in 40 bioscopen te zien geweest maar is nog niet eerder in de gemeente Emmen vertoond.
Reageer!

IVN Emmen-Coevorden WANDELING

Groen doet goed. Ga je mee op pad. Op woensdag 19 oktober houdt de IVN Afdeling Emmen-Coevorden voor leden en niet-leden een wandeling..Buiten zijn is goed voor iedereen, maar niet iedereen gaat naar buiten! Daarom houdt IVN Emmen-Coevorden elke 14 dagen op woensdagochtend een wandeling in de natuur in je buurt. Het accent ligt op genieten en je verwonderen.
Reageer!

IVN Emmen-Coevorden Excursie De Katshaar

EMMEN/COEVORDEN - Op zondag 15 mei maart houdt de IVN Afdeling Emmen-Coevorden een excursie in historisch natuurgebied de Katshaar. De Katshaar komt tot leven tijdens deze rondwandeling door Tinus Knegt, IVN-natuurgids. Hij laat u zien welke bijzondere bloemen, planten, bomen en dieren hier zijn te vinden op dit kleine historische stukje natuur.In het groen van Katshaar, tussen de sporen uit het verleden, gaan we op zoek naar het stekelvaren of misschien wel de Zwolse anjer.
Reageer!

IVN Emmen-Coevorden Lezing over de Wolf

SCHOONEBEEK - Op woensdag 30 maart houdt de IVN Afdeling Emmen-Coevorden een lezing. De lezing wordt gegeven door Jeannet Hulshof, bioloog en voorzitter van Stichting Wolf-Fencing Nederland en coördinator Groningen voor het Wolven meldpunt.Wolf Fencing Nederland is een organisatie die de belangen behartigt van boer en wolf.
Reageer!

Lin Up Wij zijn Hello Festival,

EMMEN - Drents trots, het meest hartverwarmende en mooiste evenement van het Noorden. Een no-nonsense samenkomen van bezoekers en artiesten. Een reunie! Bij Hello Festival draait het om saamhorigheid, gezelligheid, dansen en plezier maken. Bourgondisch zou je het kunnen noemen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda