NATUUR

IVN Emmen-Coevorden Excursie De Katshaar

EMMEN/COEVORDEN - Op zondag 15 mei maart houdt de IVN Afdeling Emmen-Coevorden een excursie in historisch natuurgebied de Katshaar. De Katshaar komt tot leven tijdens deze rondwandeling door Tinus Knegt, IVN-natuurgids. Hij laat u zien welke bijzondere bloemen, planten, bomen en dieren hier zijn te vinden op dit kleine historische stukje natuur.In het groen van Katshaar, tussen de sporen uit het verleden, gaan we op zoek naar het stekelvaren of misschien wel de Zwolse anjer.
Reageer!

IVN Emmen-Coevorden Lezing over de Wolf

SCHOONEBEEK - Op woensdag 30 maart houdt de IVN Afdeling Emmen-Coevorden een lezing. De lezing wordt gegeven door Jeannet Hulshof, bioloog en voorzitter van Stichting Wolf-Fencing Nederland en coördinator Groningen voor het Wolven meldpunt.Wolf Fencing Nederland is een organisatie die de belangen behartigt van boer en wolf.
Reageer!

Lin Up Wij zijn Hello Festival,

EMMEN - Drents trots, het meest hartverwarmende en mooiste evenement van het Noorden. Een no-nonsense samenkomen van bezoekers en artiesten. Een reunie! Bij Hello Festival draait het om saamhorigheid, gezelligheid, dansen en plezier maken. Bourgondisch zou je het kunnen noemen.
Reageer!

IVN Emmen-Coevorden Lezing: De Das

EMMEN - Op woensdag 7 oktober 2020 houdt de IVN Afdeling Emmen-Coevorden haar maandelijkse natuuravond. Hero Moorlag gaat een lezing geven over dassen. Hero is natuurkenner en de contactpersoon voor de das in de regionale werkgroep dassen in Zuid Drenthe. Tevens schrijft Hero wekelijks artikelen over de natuur in de Hoogeveense Courant. De das is een beschermde diersoort die in soms grote families samenleven in burchten en bij voorkeur -s ‘ nachts op zoek gaan naar voedsel.
Reageer!

IVN Emmen-Coevorden Lezing: over Vleermuizen in Zuidoost Drenthe

EMMEN - Op woensdag 4 maart 2020 houdt IVN Afdeling Emmen-Coevorden weer haar maandelijkse activiteit in de vorm van een lezing. Deze lezing over Vleermuizen wordt verzorgd door Jan Nicolaï. Biologieleraar en Vleermuismeldpunt/ vleermuisopvang in Zuidoost Drenthe. Vleermuizen zijn geen populaire dieren (behalve in griezelfilms). Heel veel mensen zijn er zelfs bang voor. n je haar vliegen, bloed drinken, hondsdolheid overbrengen, het zijn allemaal eigenschappen die de vleermuizen toegedicht krijgen. Maar......klopt dit wel? Op deze vragen gaat u antwoord krijgen!
Reageer!

IVN Lezing Het belang van Regenwormen

EMMEN - De naam van de IVN- Afdeling Emmen en omstreken is gewijzigd in IVN Emmen-Coevorden. Op woensdag 4 september houdt IVN Emmen-Coevorden de maandelijkse natuuravond. Bioloog en ecoloog Jeroen Onrust vertelt over de sleutelrol van de rode regenworm in de bodemvruchtbaarheid en de voedselvoorziening van weidevogels. Het is stil in het weiland. De geluiden van grutto en kievit zijn steeds minder te horen.
Reageer!

IVN Activiteit Lezing over de Kroonjuwelen van het Loo

EMMEN - De IVN- Emmen en Omstreken houdt op woensdag 6 februari haar maandelijkse natuuravond. Jachtopziener en fotograaf Jan Huttinga neemt ons via een diavoorstelling mee naar de Kroonjuwelen van het Loo. Kroondomein het Loo is een aaneen gesloten landgoed van meer dan 10.000 hectare en al ruim 330 jaar in het bezit van de koninklijke familie.
Reageer!

Lezing IVN over Vogelonderzoek en de Huiszwaluw

De IVN-afdeling Emmen en omstreken houdt op woensdag 3 oktober haar maandelijkse natuuravond. Deze keer wordt er een lezing gehouden door SOVON, Vogelonderzoek Nederland. In het eerste deel van de avond hoort u alles over het werk van de SOVON, de verschillende telprojecten waar je als vrijwilliger aan mee kunt doen en wat het belang is van de systematische vogeltellingen.
Reageer!

Scharrelkids Aan de slag met pompoenen

SLEEN - Op zaterdag 29 september gaan we samen naar de boerderij van familie Eising aan de Schaapstreek 46 in Sleen. Hier houden we twee pompoenactiviteiten. Ook krijgen we een rondleiding over het bedrijf om de koeien en kalfjes te zien. Wie gaat er mee? Voor kinderen van 6 – 12 jaar maar ook ouders zijn van harte welkom. De aanvang is 14.00 en duurt tot ca. 16.00 uur.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda