NATUUR

Doet u ook mee aan de natuurwerkdag?

EMMEN - Vind je het fijn om lekker buiten bezig te zijn? Doe dan (weer) mee op zaterdag 4 november! IVN Emmen-Coevorden voert een klus uit op de hei aande zuidkant van het Valtherbos ten noorden van de wijk Emmermeer. Al 23 jaar organiseert LandschappenNL samen met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties elke eerste vrijdag én zaterdag van november de Natuurwerkdag. Het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Op meer dan 500 locaties in heel Nederland zetten trotse vrijwilligers samen de schouders eronder voor een groene en gezonde leefomgeving.
Reageer!

Voorjaar is meer dan alleen bloemetjes en bijtjes in Bijenpark Emmermeer

EMMEN - Bij voorjaar denk je vast aan bloemen en bijen enzo. Maar in de lente krijgen ook alle bomen weer blaadjes Zonder die blaadjes zou de wereld er heel anders uitzien, dus ze zijn heel belangrijk. Jij weet hier veel meer van dan je zelf in de gaten hebt. En je kunt nog meer ontdekken. We laten je heel veel zien, voelen, ruiken en horen, En je maakt iets moois om mee naar huis te nemen (misschien wel voor Moederdag, maar sssst, niet verder vertellen hoor).
Reageer!

IVN Emmen-Coevorden NATUUR WANDELING

EMMEN - Groen doet goed. Woensdag 20 september houdt IVN Emmen-Coevorden weer een natuurwandeling. We gaan lopen aan de oostkant van de Rietplas, Emmen. Genoeg te beleven daar, je vindt er bos, strand, water…..Ga je mee? We starten om 10.00 uur op de parkeerplaats Grote Rietplas Oost, die je bereikt via de Ericasestraat. We eindigen meestal rond 12.00 uur en leggen 5 tot 6 km. af. We zien wel wat er op ons pad komt. We wandelen zonder honden.
Reageer!

Nachtvlinderen

IVN Emmen- Coevorden houdt op vrijdag 25 augustus een Nachtvlinder Excursie. Na deze nachtvlinder excursie kijk je anders naar motten, noem je ze waarschijnlijk nooit meer motten. Nachtvlinders zijn namelijk prachtig als je de kans krijgt om ze eens goed te bekijken. En dat kan vrijdagavond 25 augustus. Met behulp van een groot wit scherm en een speciale lamp vangen we de vlinders. Ze worden door het licht aangetrokken en blijven vaak lang op het laken zitten. Lang genoeg om ze te fotograferen en er uitleg over te krijgen.
Reageer!

Groen doet goed

EMMEN - Woensdag 29 maart houdt IVN Emmen-Coevorden weer een natuurwandeling. We gaan deze keer naar het Valtherbos (oostkant) en starten bij de wandelplaats Parkeren Meerbosweg (via Weerdinge). Ga je mee? De wandeling start om 10.00 uur. We eindigen meestal rond 12.00 uur en leggen ongeveer 5 km. af. We zien wel wat er op ons pad komt. We wandelen zonder honden. Aanmelden via ivnemmeneo2@gmail.com, of kijk op onze website https://www.ivn.nl/afdeling/emmen-coevorden Ook niet-leden zijn welkom.
Reageer!

Lezing en Excursie over de wondere wereld van onze kleinste plantjes

EMMEN - IVN Emmen-Coevorden Lezing en Excursie over de wondere wereld van onze kleinste plantjes. De IVN-Afdeling Emmen-Coevorden houdt op woensdag 8 februari een lezing. De lezing gaat over mossen en wordt gegeven door Hans Colpa. Mossen zijn fascinerende miniplantjes met een rijkdom aan groeivormen. De Mossenexpert Hans Colpa komt 8 februari naar Emmen om ons daarover te vertellen.
Reageer!

Excursie over mossen op zaterdag 11 februari

EMMEN - Momenteel zijn wilde planten nog in ruste, maar mossen zijn alom aanwezig. Een mooi moment om nu naar buiten te gaan en ze eens wat beter te bekijken. Op Zaterdag 11 februari van 10.00 tot 12.00 uur gaat Hans Colpa met ons op pad om ons wegwijs te maken in mossenland. Er kunnen maximaal 15 mensen mee.
Reageer!

IVN Emmen-Coevorden WANDELING

COEVORDEN - Groen doet goed. Ga je mee op pad? 30 november, van 10.00 tot 12.00 uur. Buiten zijn is goed voor iedereen, maar niet iedereen gaat naar buiten! Daarom houdt IVN Emmen-Coevorden elke 14 dagen op woensdagochtend een wandeling in de natuur in je buurt. Het accent ligt op genieten en je verwonderen.
Reageer!

IVN Emmen-Coevorden Film Wildernis in Drenthe

EMMEN - WILDERNIS IN DRENTHE, is de eerste bioscoopfilm van de Drentse filmers Henk en Janetta Bos van NIGTHAWK PRODUCTIONS ASSEN uit 2016. Deze film werd geheel opgenomen in het Hart van Drenthe en het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Destijds is deze film in 40 bioscopen te zien geweest maar is nog niet eerder in de gemeente Emmen vertoond.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda