PROVINCIE DRENTHE

Gelijke kansen in Zuid- en Oost-Drenthe

ASSEN - De Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe is een samenwerking tussen vijf gemeenten, twee provincies en de Rijksoverheid. Deze overheden leggen samen 60 miljoen euro op tafel. Zo gaan het Rijk en de Regio samen geld steken in de brede welvaart in de regio. Om de brede welvaart in de regio te verbeteren is een gezamenlijke aanpak nodig. Maar liefst zes ministeries hebben zich verbonden aan de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe.
Reageer!

Provincie verhoogd subsidie voor wolfwerende rasters

ASSEN - Gedeputeerde Staten hebben besloten het subsidieplafond voor de regeling voorkomen van schade door wolven met 200.000 euro te verhogen naar 600.000 euro. De Drentse schapenhouders hebben afgelopen jaar veelvuldig subsidie aangevraagd voor het plaatsen van wolfwerende rasters. Door het subsidieplafond te verhogen, wil de provincie Drenthe het nemen van preventieve maatregelen blijven stimuleren.
Reageer!

Laatste fase aanleg Drents wandelknooppuntennetwerk van start

ASSEN - Eind 2024 kun je in heel Drenthe een wandeling uitstippelen op de in totaal 5500 kilometer aan wandelroutes van het wandelknooppuntennetwerk. Dat doel komt in zicht met de start van de 5e en afsluitende fase van het uitrollen van dit netwerk. Gedeputeerde Staten zijn voornemens een subsidie te verlenen van € 766.217,- aan het Recreatieschap Drenthe voor de uitrol.
Reageer!

Extra subsidie beschikbaar voor vernieuwende plannen leefbaar platteland

ASSEN - De provincie Drenthe roept inwoners en ondernemers uit Zuidoost en Zuidwest Drenthe op om vernieuwende ideeën voor het versterken van het platteland in te dienen. Er is voor 2022 nog subsidie beschikbaar in het zogeheten LEADER-potje. Het Europees subsidie-, kennis- en actieprogramma voor een vitaal en leefbaar platteland.
Reageer!

Isolatiesubsidie voor Drenten met inkomen rond sociaal minimum in oktober beschikbaar

ASSEN - Drentse inwoners met een inkomen rond het sociaal minimum, kunnen vanaf maandag 3 oktober 2022 subsidie aanvragen voor spouwmuur- of bodemisolatie. De subsidie is bedoeld voor inwoners met een koopwoning en een minimum inkomen per jaar van 21.335,-- bij een woning met 1 eigenaar- of 29.598,-- bij een woning met meerdere eigenaren.
Reageer!

Drenthe beweegt binnen is gestopt

ASSEN - Begin april 2020 was Drenthe beweegt binnen voor het eerst te zien op RTV Drenthe. Vrij snel na de aankondiging dat Nederland in lockdown ging door Corona staken Drenthe beweegt, SportDrenthe, provincie Drenthe en RTV Drenthe de koppen bij elkaar om de mogelijkheid van een beweegprogramma voor senioren te onderzoeken. Ruim een week later was de eerste uitzending te zien. Na de zomer ging het programma verder onder de noemer Drenthe beweegt door. Woensdag 30 juni was de laatste uitzending te zien.
Reageer!

Actiemaand Gekleurd Grijs

ASSEN - Om senioren bekend te maken met diverse vormen van kunst en cultuur zetten in april verschillende organisaties in Drenthe hun deuren wijd open. Onder de titel 'Gekleurd Grijs in Actie!’ organiseren ruim tachtig theaters, musea, kunstenaars, orkesten, muziek- en kunstencentra creatieve activiteiten en kunstzinnige workshops, maar ook voorstellingen, rondleidingen en concerten.
Reageer!

Drenthe uitgeroepen tot European Community of Sport 2019

ASSEN - Gisteravond mochten vertegenwoordigers van de Drentse gemeenten en de Provincie de titel â??European Community of Sport in ontvangst nemen tijdens het jaarlijkse ACES Europe Award Gala in het Europees Parlement te Brussel. Drenthe wordt als voorbeeld gezien hoe sport kan worden ingezet binnen de maatschappij.
Reageer!

Glasvezel zorgt voor tevreden bijen en vlinders

ASSEN - Wat hebben de aanleg van kilometers glasvezel in Drenthe te maken met boerenlandvlinder en bijen? Heel veel! Afgelopen week werd op Twitter gevraagd waarom de openliggende bermen, voor de aanleg van glasvezel, weer ingezaaid werden met een grasmengsel.
Reageer!

Negatief zwemadvies vanwege onvoldoende waterkwaliteit in de zwemplas van Sportlandgoed het Zwartemeer

ZWARTEMEER - De provincie Drenthe en Waterschap Hunze en Aa’s geven een negatief zwemadvies vanwege onvoldoende waterkwaliteit in de zwemplas van Sportlandgoed het Zwartemeer. Er is een te hoge concentratie intestinale Enterococcen bacteriën gemeten. Deze bacteriën kunnen maag- en darmklachten veroorzaken. De klachten kunnen zijn maagkramp, misselijkheid, braken, koorts en diarree.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda