Geen promotie voor FC Klazienaveen

ZUIDWOLDE - Niet FC Klazienaveen, maar Be Quick 1887 wist zaterdagmiddag op het veld van ZZVV in Zuidwolde de promotie naar de zaterdag 2e klasse. FC Klazienaveen kwam eigenlijk vanaf het begin niet in de wedstrijd tegen het betere voetballende Be Quick 1887. De mannen van de vertrekkende trainer Patrick Beek kwamen in de eerste helft op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Willem Lanjouw, die met deze wedstrijd en een doelpunt zijn actieve carrière afsloot en het trainersvak ingaat.

Na de thee rust probeerde Klazienaveen het wel maar de Be Quick doelman Sebastiaan Meijwaard stond bij een inzet Jaymie Hemme van dichtbij precies op de goede plek om de 1-1 te voorkomen. Nadat FC Klazienaveen doelman Lennon Ebeltjes met een aantal reddingen zijn ploeg nog even in de wedstrijd hield, was in de 68e minuut kansloos op een inzet van Ruben Kiers en is de wedstrijd al voortijdig beslist.

In de extra tijd bepaalde Aron Strengholt de eindstand nog op 3-0. Patrick Beek: ,,Na de 1-0 zat er eigenlijk al niet meer in. Wij kregen nog wel kansjes en waren nog dichtbij de 1-1, maar op zo’n moment ontbrak bij ons dat beetje geluk. Uiteindelijk hebben wij toch wel terecht verloren”.

Doelman Meijwaard gooit zich hier voor de bal bij een inzet van Hemme(8) en voorkwam de 1-1. (foto Bennie Wolbers)