Sc Angelslo kansloos tegen Alcides en degradeert

GEESBRUG - In de strijd om zich te handhaven in de zaterdag 4e klasse leed Sc Angelslo op het sportpark van VCG in Geesbrug een martelgang tegen een veel beter voetballende Alcides. Na een 1-2 ruststand werd het uiteindelijk 8-2 voor Alcides. De mannen van trainer Johan Knol begonnen overigens wel goed aan de wedstrijd en moest de Alcides doelman zich binnen een minuut behoorlijk lang maken om een hoge inzet vanaf de zijkant nog net over de lat te tikken.

Alcides had het even moeilijk met het spel van de Emmenaren die verdedigend goed stonden. In de 13e minuut kwam Sc Angelslo wel onverwachts op 1-0. Nadat de Alcides doelman gestoord door Ali Arslan onder een voorzet door dook stond Joey de Groot klaar om de score te openen. Helaas wist Alcides nog voor de thee de achterstand om te zetten in een 2-1 voorsprong.

Na de thee gingen de Meppelers door waar het de eerste helft mee afsloot. Toen het 3-1 werd was de wedstrijd gelopen, volgens trainer Johan Knol. ,,Wij begonnen wel goed maar Alcides was gewoon beter. Jammer maar dit is voetbal. Uiteindelijk werd het dan ook een simpele 8-2 overwinning voor Alcides die het nu in de vierde klasse mag gaan proberen en Sc Angelslo afdaalt naar de 5e klasse.

Joey de Groot (achtergrond) ziet de Alcides doelman, gehinderd door Ali Arslan, in de fout gaan en kan de bal daarna simpel binnen tikken.