Effectief WKE'16 wint van GRC Groningen

EMMEN - WKE'16 heeft zich goed hersteld van de 8-0 nederlaag van vorige week tegen HZVV. Vanmiddag werd GRC Groningen met 4-1 verslagen. Door de overwinning houden de Emmenaren zicht op handhaving in de 1e klasse J. WKE staat negende met 26 punten uit 21 wedstrijden. De ploeg moet nog een plekje op de ranglijst stijgen om de nacompetitie om lijfsbehoud te ontlopen. PKC'83 staat achtste en heeft ook 26 punten, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld.

WKE'16 leek niet op de ploeg die vorige week in Hoogeveen een zware nederlaag leed. Binnen drie minuten kwam de ploeg van Björn Zwikker op voorsprong. Djairo Fik, die vorige week nog geschorst was, reageerde attent op een foutje in de Groninger verdediging en schoot, met overtuiging, de 1-0 binnen.

Aan de andere kant stond WKE'16-doelman Wim Kok, die vorige week ook geschorst was, prima te keepen. Toch was de doelman in de tiende minuut kansloos op een kopbal van Ronald Paans, maar tot opluchting van Kok, stond de aanvaller buitenspel. Na ruim 27 minuten voetballen leverde de tweede kans voor de thuisclub de treffer van de middag op. GRC-doelman Rutger van den Berg liet een geplaatst schot van Henk Bakker los en Florian Zeqiri schoot de rebound binnen (2-0). Na 33 minuten bepaalde Bakker de ruststand op 3-0. De routinier schoot de bal, vanaf de linker buitenkant van de zestien meter fantastisch binnen.

WKE'16 kwam slap uit de kleedkamer. Eerst moest Kok redding brengen, nadat zijn verdediging stond te slapen bij een vrije trap van GRC. Met nog een uur te spelen was Kok wel kansloos. Op de rand van de zestien rolde Kok de bal naar Lorenzo Hindriks, die de bal kinderlijk verspeelde. Jasper Kingma zag Kok nog ver voor zijn doel staan en met een prachtige boogbal liet hij Kok kansloos en bracht de spanning weer een beetje terug (3-1). GRC ging op zoek naar meer, maar WKE'16 gaf weinig meer weg. Drie minuten voor tijd maakte Jaimy Wessels aan alle onzekerheid een eind, door de 4-1 binnen te schieten en pakte WKE'16 drie belangrijke punten in de strijd om directe handhaving.