Geen handhaving voor Weerdinge

WEERDINGE - De wedstrijd Weerdinge-Mildam begon zondagmiddag voor 3e klasse Weerdinge voortvarend op sportpark De Luwte in Weerdinge want het stond snel met 2-0 voor. De inzet van Weerdinge was ook het volgende seizoen in de derde klasse te spelen. Mildam, de tegenstander deze middag, eindigde als 3e in de 4e klasse en wilde er alles aan doen om de promotie naar de 3e klasse af te dwingen ten koste van Weerdinge.

De mannen van trainer Geert Katoen stonden binnen zeven minuten op een 2-0 voorsprong. In de vierde minuut was het Jarne Woltman die de score opende. 1-0 een mooi begin zou je zeggen, maar het werd nog mooier toen Nick Kroezen drie minuten later de 2-0 op het scorebord liet zetten. Weerdinge zat op rozen, want het verzuimde ook nog de 3-0 te maken door voor open doel jammerlijk te missen. Mildan hervond zich echter steeds meer en kreeg heel langzaam een beetje overwicht.

Op slag van rust werd dat ook in een doelpunt van Mildam vertaald en werd de rust met een 2-1 stand bereikt. Een fikse tegenstander voor de geelzwarten, want het spel werd er niet beter op en noodzaakte trainer Katoen om meerdere wissels te passen om de nipte voorsprong niet uit handen te geven. Maar liefst vijf spelers werden door Geert Katoen gewisseld. maar het mocht uiteindelijk niet mee baten. Mildam bleef drukken en uiteindelijk wist het in de laatste fase met twee treffers Weerdinge in rouw te dompelen (2-3) en zelf feestelijk weer naar Mildam terug te keren. Weerdinge kan op vakantie en dan volgend seizoen weer gewoon beginnen in de 4e klasse.

Weerdingetrainer Gert Katoen na afloop van de wedstrijd: ,, Je begint goed. snel op 2-0 maar in de voorlaatste minuut 1e helft overtreding op Vince Jager Scheidsrechter fluit niet, maar zegt doorgaan en de bal ligt in het net. 1-2 rust. n de 2e helft bijna niks weggegeven, maar moesten helaas wederom Milos Oluic en Patrick Lassche wisselen inverband met blessureleed waar we het hele jaar al mee te kampen hebben gehad, maar de invallers deden hun werk, zegt trainer Geert Katoen en vervolgd: ,,Toch is het zo dat in voetbal je het nooit wat er gebeurd. In de laatste minuut valt een diepe bal verkeerd met als gevolg een overtreding en dus een strafschop. 2-2.

Flink balen! Laatste minuut 1e helft en nu loop je in de de laatste minuut van de 2e helft tegen de gelijkmaker aan. In de noodzakelijke verlenging werd een blunder van onze keeper Jeroen Hengeveld ons fataal. Hij werd van de bank thuis getrommeld nadat vorige week eerste elftal keeper Thomas van Klinken rood kreeg uit bij ASVB. Het gevolg drie wedstrijden geschorst. Onze 2e keeper Renzo Engels zit in buitenland en keeperstrainer Sjoerd Wolters is ook geblesseerd. Jeroen moest ons helpen en een week eerder deed hij het vorige week prima en vandaag ook wel, maar helaas juist de ene foutje werd ons fataal. Daardoor werd het 2-3 en en door alle wisselingen konden wij het verschil niet meer maken. Kortom.., een heel seizoen met veel blessures dat al begon bij de voorbereiding met kruisbandblessure van Koen Dekens en wij hebben nog geen een week met zelfde team kunnen spelen”. besluit Geert Katoen.

Weerdinge aanvoerder Nick Kroeze verliest hier een duel ophoog niveau met de Mildam doelman.