AMATEURVOETBAL

Quentin Brands matchwinner voor SVBO

BARGER OOSTERVELD – In de 1e klasse J won SVBO zaterdagmiddag via Quentin Brands nipt met 1-0 van HZVV. Na de 2-1 bekerwinst op De Weide afgelopen donderdag, versloeg het team van trainer Peter Timmer opnieuw een ploeg uit Hoogeveen. Het begin was duidelijk voor HZVV dat meer balbezit had, maar verder dan een kopbal voorlangs door Jorn Ballast kwam HZVV niet.

EHS’85 is Weerdinge de baas in derby

WEEERDINGE - EHS’85 heeft de beladen derby tegen Weerdinge in een 1-3 winst weten om te zetten. Zo spetterend als de opkomst van de teams was, met vuurwerk, rookbommen en andere feestelijke attributen, zo matig begon de wedstrijd.

Overzicht amateurvoetbal 16 en 17 december

Drenthina sluit 2023 af met driepunter EMMEN - in de zaterdag 2e klasse J won Drenthina op sportpark De Oude Ros na een 1-0 ruststand met 3-0 van FC Wolvega. Halverwege de eerste helft is het Finn Hoogeveen die de Emmenaren op 1-0 voorsprong wist te zetten. Met deze stand ging ook de rust in. Drenthina wilde in de 2e helft zo snel mogelijk de voorsprong uitbouwen terwijl de gasten uit Friesland allereerst de gelijkmaker probeerden te vinden. Pas in de laatste tien minuten wist Drenthina het verschil te maken. Spits Roland Koops scoorde de 2-0 en in de slotfase is het opnieuw Finn Hoogeveen die met zijn tweede treffer van de middag voor een 3-0 eindstand zorgde. Op 20 januari begint Drenthina weer met een uitwedstrijd tegen FC Lewenborg.