Basketbal

GasTerra Flames speelt negen keer op zaterdag, vier keer op zondag

GRONINGEN - In het seizoen 2011-2012 begint GasTerra Flames op zaterdag 1 oktober met een uitwedstrijd tegen Rotterdam Basketbal College. Het duel begint om 20.00 uur. In de tweede speelronde staat de noordelijke derby op het programma. Op zaterdag 8 oktober 2011 is de eerste thuiswedstrijd in de competitie het duel met Lasaulec Aris. In Martiniplaza is de tip-off dan op het reguliere aanvangstijdstip 19.30 uur. Van de 36 wedstrijden in de competitie zijn inmiddels 32 vastgesteld en bevestigd door beide clubs. Van de thuisduel worden er komend seizoen negen op zaterdagavond, vier op zondagmiddag en vijf midweeks gespeeld. Het speelschema van GasTerra Flames (inclusief oefenprogramma) is te vinden via onderstaande link.
Reageer!

GasTerra Flames legt Gronings talent Yannick van der Ark vast

GRONINGEN - De onlangs 18 jaar geworden 1.92 meter lange shooting guard Yannick van der Ark, heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij GasTerra Flames. Hij begon pas actief met basketbal op zijn dertiende en doorliep zijn opleiding vanaf dat moment bij de Flames. Vanaf zijn vijftiende kwam hij uit voor de Nationale jeugdteams U16 en U18 en in 2010 werd hij door de FIBA geselecteerd voor het prestigieuze basketbal camp ?Basketball Without Borders?, dat jaar in Barcelona gehouden. Yannick mag naast het spelen bij het eerste team nog twee jaar uitkomen voor het U20-team van GasTerra Flames en hoopt zich bij zijn ?eigen club? de komende drie jaar verder te kunnen ontwikkelen tot een volwaardige eredivisie speler.
Reageer!

David Bell tekent voor twee seizoenen bij GasTerra Flames

GRONINGEN - De 30-jarige en 1.86 meter lange Amerikaanse pointguard/shooting guard David Bell heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij GasTerra Flames. David Bell brengt niet alleen veel ervaring mee naar Groningen, maar ook scorend vermogen omdat hij is gezegend met een uitstekend driepuntsschot. Hij is aangetrokken als pointguard maar kan ook goed uit de voeten als shooting guard. Het afgelopen seizoen speelde hij voor Phoenix Hagen in de Duitse competitie en werd derde op de topscorerslijst van de BBL. Zijn cijfers in het afgelopen seizoen waren gemiddeld 16.5 punten en 3.5 assists per wedstrijd. Met zijn komst bestaat de selectie van coach Hakim Salem voor aankomend seizoen inmiddels uit tien spelers (zie onder).
Reageer!

Gas Terra Flames Nieuws

EMMEN - Hier volgt het laatste nieuws van basketbalvereniging Gas Terra Flanes uit Groningen.
Reageer!

Avis Wyatt tekent bij GasTerra Flames

GRONINGEN - De 26-jarige en 2.10 m lange forward/center Avis Wyatt heeft een contract voor ??n seizoen getekend bij de GasTerra Flames. Hiermee keert hij terug naar Nederland waar hij zijn carri?re in Europa begon. In de seizoenen 2007-2008 en 2008-2009 speelde Avis met veel succes bij Amsterdam waarmee hij twee keer kampioen werd. In Groningen betekent dat voor Wyatt een weerzien met Hakim Salem en Sergio de Randamie. Afgelopen seizoen kwam Avis uit voor Proteas Danoi AEL in Cyprus, de verliezend finalist in de play-offs. Zijn cijfers daar waren 11.6 ppg , 5.5 rpg en 2.1 bpg (daarmee nummer 1 in reguliere competitie). Hij werd bovendien gekozen in het All Cyprus League First team.
Reageer!

Nog 300 kaarten GasTerra Flames voor vanavond

GRONINGEN - Maandagavond 9 mei om 18.00 uur de vrije verkoop gestart voor de wedstrijd GasTerra Flames-EiffelTowers Den Bosch van dinsdag 10 mei om 19.30 uur. Martiniplaza opent voor de vijfde en beslissende wedstrijd in de halve finales om 18.00 uur.
Reageer!

Beslissende vijfde wedstrijd voor GasTerra Flames

GRONINGEN - GasTerra Flames speelt dinsdagavond in Martiniplaza de beslissende vijfde wedstrijd in de halve finales strijd om het landskampioenschap. Het play-offduel tegen EiffelTowers Den Bosch begint om 19.30 uur in Martiniplaza. De winnaar plaatst zich voor de finaleserie, waarvoor ZZ Leiden zich inmiddels via een 3-1 zege op Nijmegen heeft geplaatst. Net als de afgelopen twee wedstrijden wordt dinsdag de zijingang van Martiniplaza gebruikt als entree. Sinds zondagavond loopt de voorverkoop voor mensen die eerder in het reguliere seizoen kaarten hebben aangeschaft. Balsponsor is Heijkoop & Partners B.V. en de speelveldsponsor Energy Valley. Om 18.00 uur start de verkoop via de website
Reageer!

Vrije verkoop voor donderdag gestart

GRONINGEN - Na een periode van 24 uur waarin bestellers van tickets tijdens de reguliere competitie voorrang hadden, is maandagavond 2 mei om 18.00 uur de vrije verkoop gestart voor de wedstrijd GasTerra Flames-EiffelTowers Den Bosch van donderdag 5 mei om 19.30 uur. Martiniplaza opent voor de derde en mogelijk beslissende wedstrijd in de halve finales om 18.00 uur. Kies nu de best beschikbare plaatsen via internet. Kaarten kosten 18,50 euro voor volwassenen en 9,50 euro voor jeugd tot en met 16 jaar.
Reageer!

GasTerra Flames naar de halve finale

GRONINGEN - Donderdagavond heeft GasTerra Flames met een 82-73 overwinning in Martiniplaza de halve finales bereikt van de strijd om het landskampioenschap. In de derde beslissende wedstrijd was het spannend tot en met het laatste kwart, maar trok de regerend landskampioen uiteindelijk aan het langste eind. Ook Den Bosch won de derde wedstrijd in de eigen Maaspoort en daardoor treffen beide teams elkaar nu komende zondag voor het eerst in Martiniplaza. Om 15.00 uur is de tip-off van wedstrijd ??n in de best-of-five-serie.
Reageer!

Donderdag, 19.30 uur, Martiniplaza!

GRONINGEN - Na de geweldige wedstrijd van afgelopen zaterdag in Martiniplaza heeft de regerend landskampioen dinsdagavond in Weert met 87-77 verloren van de nummer 7 van de ranglijst. Daarmee is de stand in de kwartfinaleserie op 1-1 gekomen en zal donderdagavond in Martiniplaza de beslissende derde wedstrijd in deze reeks gespeeld worden. Het duel begint om 19.30 uur.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda