FC Emmen laat twee gezichten zien tegen VfL Osnabrück en verliest met ruime cijfers

VOETBAL - FC Emmen heeft de eerste serieuze oefenwedstrijd van het seizoen ruim verloren. In het Duitse Ankum was VfL Osnabrück met 5-0 te sterk voor de formatie van trainer Fred Grim. De wedstrijd duurde twee keer zestig minuten. FC Emmen begon de eerste helft met onderstaande basis: Jan Hoekstra - Julius Dirksen, Michael Heylen, Mike te Wierik, Jeff Hardeveld - Maikel Kieftenbeld, Jari Vlak, George Younan - Chardi Landu, Ben Scholte, Jasper Huijzer.

Goed partij
De Emmenaren begonnen uitstekend aan de wedstrijd en konden de naar de 2e Bundesliga gepromoveerde Duitse ploeg uitstekend partij bieden. Na vijf minuten leek dat zelfs een doelpunt op te leveren, uit een corner. Maar doelman Kuhn redde bekwaam.

Verdedigend kwam Emmen niet in de problemen en de nieuwe doelman Hoekstra kreeg weinig te doen. Het elftal van Grim creëerde ook weinig kansen en de 1-0 van Osnabrück kwam uit de lucht vallen, Na 47 minuten voetballen lag de eerste de beste kans er direct in. Na een snel uitgevoerde counter door het centrum van het veld probeerde aanvoerder Heylen het onheil nog te keren, maar via het been van de Belg kon Kunze de openingstreffer binnen schieten.

Eerste wissels
Hoekstra, die nog maar weinig getraind had, werd na de 1-0 vervangen door Eric Oelschlägel. Ook Kieftenbeld kon na de 1-0 de kleedkamer opzoeken. De routinier die net terug is na een zware knieblessure mocht ruim 45 minuten opdraven en werd vervangen door Milan Bikhan. Tien minuten na de openingstreffer kwam Osnabrück op 2-0. Oelschlägel kon een afstandsschot van Kehl niet keren. FC Emmen drong voor rust nog wel aan, maar wist niet te scoren, zodat de spelers, na een uur spelen, met een 2-0 voorsprong voor de Duitsers, de kleedkamer opzochten.

Tweede helft
In de tweede helft wisselde Grim de rest van de basiself en begonnen onderstaande spelers aan het tweede uur: Erick Oelschlägel - Elijah Mansaray, Dennis Vos, Dave Funke, Mike van Beijen - Tyrell Strik, Milan Bikhan, Joey Roufs, Floris Quaedvlieg, Aaron Misheouy, Maurilio de Lannoy. De jeugdige basis had het lastig in de tweede helft. Na amper tien minuten voetballen moest doelman Oelschlägel opnieuw vissen. Wieman kon van dichtbij de 3-0 binnen tikken.

Twee keer Engelhardt
Osnabrück, dat over twee weken aan de competitie begint, ging op zoek naar meer en scoorde al snel de 4-0. Engelhardt promoveerde een voorzet vanaf de linkerkant snoeihard tot een treffer. Twaalf minuten voor tijd passeerde Engelhardt de voor Oelschlägel in het veld gekomen Kyan van Dorp en scoorde zo zijn tweede van de middag. Emmen kwam amper over de middenlijn, laat staan dat de ploeg in de tweede helft kansen kreeg.

Van Dorp hield in de slotfase, met een paar goede reddingen, Osnabrück van een grote score af, maar kon niet voorkomen dat Emmen de eerste serieuze test van de voorbereiding met ruime cijfers verloor.

Volgende week gaat de Drentse club op trainingskamp naar Delden en speelt het op woensdag een, besloten, oefenwedstrijd tegen KMSK Deinze.