Annelies Smeets nieuwe trainster/coach Oosting E&O

EMMEN - Annelies Smeets (32) is met ingang van het komende seizoen de nieuwe trainster/coach van de heren van handbal eredivisionist Oosting E&O. Smeets volgt Freek Gielen op die na 5 jaar E&O op eigen initiatief gaat verlaten. Met Gielen verliest E&O een bevlogen trainer met enorm veel passie, kennis en inzet. Hij kreeg in Emmen de kans om te laten zien wat hij in zijn trainersmars had. Met een plaats in de finale en dus kans op promotie naar de BENE-League heeft hij E&O teruggebracht naar de top van de eredivisie.

Met Annelies Smeets presenteert E&O de tweede vrouwelijke trainer/coach in de historie van de vaderlandse eredivisie. Monique Tijsterman had in 2014, bij de Limburg Lions, de primeur. De club en Smeets gaan een verbintenis aan voor de komende twee seizoenen.

De Oosting Arena Emmen is geen onbekend terrein voor Smeets. “Ik ben begonnen als 6-jarig meisje met handbal bij Stevo in Geesteren. Vanuit daar, via Olympia Hengelo naar E&O verhuisd. Door een knieblessure een stapje terug gedaan naar de buren van hv DOS. Hier het plezier voor topsport weer teruggekregen en vervolgens een buitenlands avontuur aangegaan bij het Zweedse Boden Handboll”.

Terug in Nederland richtte ze haar pijlen op het trainerschap. Dit begon bij Paul van Gestel, toenmalige trainer en technisch directeur van de Carmel Handbalschool. Smeets hier over. “Dankzij het succes van de nationale damesploeg kreeg ik de mogelijkheid om meer en meer trainers uren te maken bij DOS, SVBO, RTC (regionaal talenten centrum) en als hoofdtrainster/coach van de heren van HVC (waar ik 4 jaar heb gewerkt, na 3 jaar zijn we vanuit de hoofdklasse gepromoveerd naar de 2e divisie). Ik heb het geluk dat ik dagelijks mag samenwerken met Harrie Weerman, een handbal kenner in hart en nieren met een drive waar menig mens jaloers op mag zijn”.

Smeets is een groot voorstander van de Nederlandse spelvisie. “ik pas dit ook toe binnen de handbalschool en het RTC. De visie van E&O past hier perfect bij. De club wil ontwikkelen en investeren in jeugd, talent en ambitie. Freek Gielen heeft een zeer ontwikkelde en complete groep achtergelaten voor me, voor mij de uitdaging de volgende stap te maken met deze jonge, getalenteerde groep. Hoe deze stap uiteindelijk vorm gaat krijgen, is natuurlijk afhankelijk van meerdere zaken. Persoonlijk hoop ik dat ik deze groep lang genoeg bij elkaar kan houden, zodat we ontwikkeld genoeg zijn om een waardig Beneliga team te zijn”.

Als club zijn we erg content met de komst van Annelies. We verwachten met haar de juiste stappen te kunnen zetten in de verdere ontwikkeling van E&O op de korte, maar ook zeker de lange(re) termijn.”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda