William Kruit na valpartij net buiten de finale

OSNABRUCK - Afgelopen zondag stond grasbaancoureur William Kruit uit Emmer Compascuum aan de start tijdens de Internationale grasbaanrace in het Duitse Osnabruck. Het was een bijzondere baan, maar na even de baan goed aanvoelen ging het elke heat beter en wist William 9 punten te scoren. Helaas net 1 puntje te weinig voor de finale, waardoor hij zevende werd die dag. In de tweede heat nog even een spannend momentje.


In de eerste bocht gleed de compascumer onderuit, maar dat werd niet gezien door de referee door de stof en dus werd de race niet gestaakt. William kon niet snel genoeg het middenterrein op, omdat hij helemaal aan de buitenkant lag op de baan.

De andere coureurs naderden alweer met grote snelheid en besloot William zijn motor maar te laten vallen en snel de airfance (de bording) over te springen voor zijn eigen veiligheid.


Gelukkig kon iedereen zijn motor ontwijken en werd de race alsnog onderbroken. Ook William mocht weer mee doen aan de herstart, omdat ze niet hadden gezien hoe het was gebeurd.

Komende zondag rijd hij in Heusden Zolder in België, waar ze een teamspeedway wedstrijd rijden tussen team België Heusden Zolder en team Veenoord waar William voor rijd.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda