Motorsport

Gebben van Venrooy’s MXGP seizoen eindigt tijdens de finale in Mantova

ROGAT - Na een succesvolle en lange carriere maakte Kevin Strijbos voor aanvang van de laatste Grand Prix in het Italiaanse Mantova bekend dat hij gaat stoppen met zijn actieve motorcross carriere. Het team is heel dankbaar dat ze een jaar met Strijbos hebben kunnen werken en hij is in de toekomst altijd welkom bij de teamtruck wanneer hij een MXGP wedstrijd bezoekt.
Reageer!

Stap voorwaarts voor Brent van Doninck na een aantal moeilijke Grand Prix's

ROGAT - De afgelopen periode was geen gemakkelijke voor het Gebben Van Venrooy Yamaha team. Het seizoen van Calvin Vlaanderen eindigde vroegtijdig door een blessure en zowel Brent van Doninck als Kevin Strijbos halen niet hun gebruikelijke niveau. Het team hoefde niet ver te reizen tussen de vorige Grand Prix en de zeventiende wedstrijd van het MXGP seizoen, die werd verreden in het Italiaanse Mantova, waar een dubbel race weekend wordt gehouden als afsluiter van het seizoen. Het circuit trakteerde de rijders het voorbije weekend op diepe sporen en vele rem knippen.
Reageer!

Tegenslag voor het Gebben van Venrooy Yamaha team bij de MXGP of Trentino

ROGAT - Op zondag werd de eerste van drie MXGP wedstrijden verreden op het circuit van Arco di Trento in Italie. Voor aanvang van het weekend werd het team getroffen door een flinke tegenslag want Calvin Vlaanderen zal de laatste wedstrijden van het seizoen moeten missen vanwege een hernia in de onder rug. Hierdoor waren het de Belgen Brent van Doninck en Kevin Strijbos die de kleuren van het team hoog moesten houden!
Reageer!

Karssemakers en Valk in de top vijf in Arco di Trento

WAALWIJK - Kay Karssemakers en Lynn Valk zijn in het Italiaanse Arco di Trento in de top vijf geëindigd. Karssemakers kende een moeilijke dag maar wist er met een 5-9 in de manches van de EMX125 klasse toch een vijfde plaats uit te halen in het dagklassement. Valk reed een sterke laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap dames en eindigde met een 5-4 in de manches op een goede vierde plaats in het dagklassement.
Reageer!

Moeilijke dag voor Gebben van Vernrooy Yamaha

ROGAT - Moeilijke dag voor Gebben van Venrooy Yamaha in Spanje De dertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP werd afgelopen zondag verreden in Intu Xanadu Arroyomolinos in Spanje. Vorig jaar moest dit evenement georganiseerd worden zonder fans vanwege de Covid 19 situatie maar dit jaar kwamen er vele duizenden fans op het evenement af.
Reageer!

Kay Karssemakers handhaaft zich in de top drie in het EMX125 Kampioenschap

WAALWIJK - Kay Karssemakers van het Husqvarna SKS Racing NL Team handhaaft zich in de top drie van het EMX125 Kampioenschap. Het afgelopen weekend scoorde hij constant tijdens de wedstrijd in Arromyolinos in Spanje en staat nu de derde in de tussenstand. Cas Valk heeft geprobeerd om te rijden maar is nog steeds ziek waardoor hij besloten heeft om de dag voortijdig af te breken en eerst fit te worden voordat hij opnieuw aan de start komt.
Reageer!

Vlaanderen shows top ten speed again in France

ROGAT - De twaalfde wedstrijd op de MXGP kalender was in Lacapelle-Marival, Frankrijk, een echt ouderwets circuit. Een circuit dat bij veel van de huidige Grand Prix rijders bekend is van de Lacapelle-Marival International, een grote wedstrijd in het voorseizoen. Dit jaar was het echter tijd voor een MXGP wedstrijd op dit circuit. De baan was af en toe verraderlijk met de remknippen en sommige gladde stukken, dit zorgde ervoor dat een goede dosering gashendel essentieel was.
Reageer!

Kay Karssemakers klimt naar tweede plaats in het EMX125 Kampioenschap

Waalwijk - Kay Karssemakers van het Husqvarna SKS Racing NL team is in de vierde wedstrijd van het EMX125 Kampioenschap in het Franse Lacapelle Marival net naast het podium geeindigd. Wel scoorde hij hiermee dusdanig goed dat hij in de tussenstand is opgeklommen naar een tweede plaats.
Reageer!

Laatste race Kees Endeveld eindigt in mineur

OSCHERLEBEN - De laatste race in de carriere van zijspancoureur Kees Endeveld is geëindigd in mineur. Wat een mooi afscheid had kunnen worden na een raceloopbaan van zestien jaar, eindigde op het circuit van Oschersleben met mechanische problemen. Daardoor kwam Team Drugsadvies Sidecarshop Racing niet aan de finish van de WK race in Duitsland. Samen met zijn Duitse bakkenist Hendrik Crome reed Endeveld nog wel de kwalificatie, die hem de twaalfde startplaats opleverde.
Reageer!

Strijbos laat een goede snelheid zien in Duitsland

ROGAT - Duitsland was terug op de kalender van het wereldkampioenschap MXGP en het was geweldig om te zien dat er vele duizenden mensen op het evenement af waren gekomen. De baan was vochtig met veel sporen en dit maakte het heel technisch.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda