Paardensport

Hester Klompmaker met NIC Cup ZZ naar huis

ASSEN - Het was Hester Klompmaker die er zaterdagavond voor zorgde dat James Robert Billington niet alle NIC Cups in zijn prijzenkast kon opbergen. Tijdens de finale van de NIC Cup voor ZZ-combinaties, de Eisma Prijs, was het de blonde amazone uit Buitenpost die in de laatste rit van de barrage Billington naar het tweede plan verwees. Slechts anderhalve seconde was de in Nederlandse dienst rijdende Engelsman van de drieklapper af. Na zijn overwinningen in de M en de Z finales was hij in de TT Hall in Assen heel dicht bij de winst in de ZZ finale.
Reageer!

Winst voor Bisharat en Rohde

ASSEN - De internationale deelnemers aan het NIC Assen hadden een drukke dag. In het ochtendprogramma werd een internationale rubriek over 1.30 m met barrage verreden, de Bouwbedrijf Bekman Prijs. Daarin was het Ibrahim Hani Bisharat die de hoofdrol voor zich opeiste. De ruiter uit Koeweit snelde in een foutloze rit met Questina (Quidam’s Rubin) naar een tijd van 34.29. Eric van der Vleuten, de routinier uit Someren kwam daar niet aan en bleef met VDL Groep Zandorra (Zandor x Kalypso) steken op 34.87.
Reageer!

Ongeval bij Concours Hippique

ASSEN - Tijdens de tweede wedstrijd op zaterdagochtend bij het NIC Assen, heeft zich een ongeval voorgedaan. De ruiter Ali Al Khorafi (Koeweit) kwam met zijn paard Fiona (Charity x Siredam) tijdens een internationale springwedstrijd ongelukkig ten val. Direct na de val werd door de aanwezige veterinair eerste hulp verleend aan het paard. Het dier werd door middel van de EHBO-trailer uit het parcours getransporteerd. Nader veterinair onderzoek wees uit, dat de blessure van de 7-jarige merrie geen nadere veterinaire behandeling met kans op herstel mogelijk maakte, waardoor het paard ter plaatse moest worden geëuthanaseerd.
Reageer!

Dubbelslag voor James Robert Billington

ASSEN - James Robert Billington is vrijdagavond winnaar geworden van de NIC Cup in zowel de klasse Z als de klasse M. De Engelsman, die rijdt voor VDL Stud in het Friese Beers, zorgde voor een fraaie dubbelslag, waarbij zijn winst in de Z-finale, de Dream4kids Prijs, overtuigend was. Na de foutloze openingsrit in de barrage zei Marcel de Boer vanaf zijn paard Cascalano (v Celano): “Het kan wel vier seconden sneller.” De Boer had de klokken laten staan op 41.16. Prompt kwam in de volgende rit James Robert Billington in de ring en wat gebeurde? Hij door met vier seconden onder de tijd van De Boer. Met Celena VDL kwam de Engelsman uit op 37.20. De andere twee combinaties van de vier barragedeelnemers, kwam daar niet meer aan. Zij bleven in hun ritten ook niet foutloos. De Friese Nella Bijlsma (Oenkerk) kwam wat tijd betreft met 37.63 dichtbij Billington, maar één balkje zorgde ervoor dat ze de twee mannen voor zich moest dulden. Suzanne Tepper uit Veendam werd vierde.
Reageer!

Kaarten nog tot zondagmiddag verkrijgbaar voor NIC Assen

ASSEN - Belangstellenden die voordeling naar het optreden van Anky van Grunsven op het Dagblad van het Noorden Dressuur Gala willen, kunnen nog tot en met zondagmiddag kun kaarten kopen via de website van NIC Assen. Verwacht wordt dat de TT hall in Assen zondagavond druk bezocht zal worden in verband met de komst van drievoudig Olympische Kampioen Anky van Grunsven. De topamazone geeft die avond een clinic, samen met haar leerling Danielle Heijkoop, die deze zomer tijdens het NK Dressuur de tweede plaats behaalde bij de senioren en daarmee haar plaats in de EK Equipe verdiende.
Reageer!

Emmer amazone naar winst

ASSEN - Marleen Schütte heeft op de eerste dag van het concours hippique NIC Assen de winst behaald in de klasse Z om de Op = Op Prijs. De amazone uit Emmen kwam met haar 18-jarige merrie Folow Me (v For Pleasure) tot een foutloze rit in de barrage. In de voorlaatste van elf barrageritten troefde ze haar concurrenten af. Met 32.40 seconden zette ze de winnende tijd op de klok. Schütte dook daarmee bijna een halve seconde onder de tijd van Suzanne Tepper. Deze amazone uit Veendam was met Tum-tum (v Haarlem) tot 33.69 gekomen. Kort daarvoor was Chantal Regter (Assen) met Quilando (v Quintender) ook foutloos gebleven in 33.69.
Reageer!

Emmer amazone Marleen Schutte naar winst

ASSEN - Marleen Schütte heeft op de eerste dag van het concours hippique NIC Assen de winst behaald in de klasse Z om de Op = Op Prijs. De amazone uit Emmen kwam met haar 18-jarige merrie Folow Me (v For Pleasure) tot een foutloze rit in de barrage. In de voorlaatste van elf barrageritten troefde ze haar concurrenten af. Met 32.40 seconden zette ze de winnende tijd op de klok. Schütte dook daarmee bijna een halve seconde onder de tijd van Suzanne Tepper. Deze amazone uit Veendam was met Tum-tum (v Haarlem) tot 33.69 gekomen. Kort daarvoor was Chantal Regter (Assen) met Quilando (v Quintender) ook foutloos gebleven in 33.69.
Reageer!

Anky van Grunsven en Marc Houtzager naar concours hippique NIC Assen

ASSEN - De hippische toppers Anky van Grunsven en Marc Houtzager zullen beiden hun opwachting maken tijdens het concours hippique NIC Assen. Drievoudig Olympische Kampioen Anky van Grunsven is actief tijdens het Dressuurgala op zondagavond 13 oktober. De topamazone geeft die avond een clinic, samen met haar leerling Danielle Heijkoop, die deze zomer tijdens het NK Dressuur de tweede plaats behaalde bij de senioren en daarmee haar plaats in de EK Equipe verdiende. Het optreden van Anky van Grunsven in Assen is uniek, want nog niet eerder was ze actief op het NIC Assen in de TT Hall.
Reageer!

Sterke afvaardiging Nederland op NIC Assen

ASSEN - Het 58ste concours hippique NIC kent voor de internationale springrubrieken een puik deelnemersveld. Maar liefst 31 verschillende landen zijn vertegenwoordigd. Daarbij neemt de delegatie springruiters uit Nederland een belangrijke plaats in. De Nederlandse afvaardiging die bij het NIC Assen in de ring verschijnt kent enkele wereldtoppers, zoals bijvoorbeeld Jeroen Dubbeldam. De ruiter uit Weerselo kwam op de laatste zondag van september uit voor het Nederlandse team in de finale van de Nations Cup in Barcelona. Dubbeldam, Olympisch Kampioen in 2000, behoorde tot het selecte gezelschap ruiters dat foutloos bleef in de finale. Zijn prestatie in Barcelona was dermate goed, dat hij tijdens deze landenwedstrijd werd onderscheiden met de 'Award for the Man of the Match'.
Reageer!

Jan Dolfing promoot concours

ASSEN - De Brink in Assen zal op zaterdagmiddag 5 oktober in het teken staan van paarden. Niemand minder dan de bekende Drentse springruiter en manegehouder Jan Dolfing uit Vries maakt die middag zijn opwachting in het Asser centrum. Dolfing komt niet alleen, hij neemt een aantal pony’s mee. Op die pony’s kan de jeugd gratis een rondje over de Brink rijden. Deze bijzondere activiteit wordt gehouden om extra aandacht te vestigen op het concours hippique NIC. Dat wordt gehouden van 10 tot en met 13 oktober in de TT Hall in Assen. Op zaterdag 5 oktober krijgt iedereen tussen 13.00 en 16.00 uur alle gelegenheid kennis te maken met paarden en paardensport en in het bijzonder het concours hippique NIC Assen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda