Paardensport

Donna Savenije Drents kampioen.

BRONNIGER - De Drentse kampioenschappen dressuur, gehouden op 2 februari 2013 te Bronneger, werd gewonnen door Donna Savenije uit Erica. Donna en haar zus Nikki waren allebei al kring kampioen geworden en hadden zich hierdoor geselecteerd voor dit kampioenschap. Nikki behaald met haar pony Jesse-ly een mooie tweede plaats reserve kampioen.
Reageer!

Job Oldenziel snelt naar winst in Grote Prijs van Beilen

BEILEN - Uiteindelijk was het verschil ??n honderdste van een seconde, maar dat was voor Job Oldenziel (Gieten) genoeg om de Grote Prijs van Beilen bij het concours Indoor Hartje Drenthe op zijn naam te schrijven. In de afgeladen manege van de organiserende paardensportvereniging De Stroomruiters wist Oldenziel zaterdagavond plaatselijk favoriet Bram van Es nipt voor te blijven. Het verschil met Saskia Deknatel (Yde) die derde werd, was een krappe een seconde. Bijna had de Grote Prijs van Beilen voor de familie Van Es een wel heel bijzondere ontknoping gekregen. Ruim een uur nadat vader Willem van Es een Koninklijke Onderscheiding opgespeld had gekregen, was het zoon Bram van Es die in een prachtige barragerit de snelste tijd neerzette. Met zijn vurige paard Wamarantha (v Padinus) was Van Es op dat moment, met nog twee combinaties te gaan, de snelste. Een overwinning voor eigen publiek hing in de lucht.
Reageer!

Climax nadert bij Grote Prijs Indoor Hartje Drenthe

BEILEN - Het concours hippique Indoor Hartje Drenthe gaat de beslissende fase in. Met nog twee dagen te gaan maken de beste ruiters en amazones zich op voor de finales in de manege van De Stroomruiters in Beilen. Op vrijdag zijn de finales van het B en L springen en op zaterdag, de laatste dag van het concours, de finale M en het klapstuk van het concours, de Grote Prijs Indoor Hartje Drenthe. Het hoofdnummer van het springconcours kent tal van regionale toppers. Een van hen is Weite Oldenziel, de bekende ruiter uit Gieten. De organisatie van Indoor Hartje Drenthe is blij dat Oldenziel naar Beilen komt, vooral omdat hij niet zo vaak meer te zien is in concoursen. Een andere toppers is Bert-Jan Zuidema (Linde) die de afgelopen jaren (2010, 2011 en 2012) driemaal achtereen winnaar werd van de Grote Prijs Indoor Hartje Drenthe.
Reageer!

Ook Weite Oldenziel in concours Indoor Hartje Drenthe

BEILEN - Wanneer zaterdagavond 12 januari het hoogtepunt van de springwedstrijden van het concours hippique Indoor Hartje Drenthe in Beilen wordt gehouden, de Grote Prijs, komen diverse bekende ruiters in de ring. Onder hen Weite Oldenziel uit Gieten, die enige jaren terug doorlopend tot de toonaangevende noordelijke ruiters behoorde. De laatste jaren heeft hij het erg druk als eigenaar van Ofichem B.V., een bedrijf in farmaceutische producten voor de veterinaire markt. Het leidde er toe dat Weite Oldenziel niet veel meer op concoursen uitkomt. Maar tijdens de wedstrijden op zaterdagavond 12 januari komt hij wel in de ring van de manege van De Stroomruiters in Beilen. Voor de liefhebbers een mooie gelegenheid deze ruiters nog een keer in actie te zien. Hij start die avond in het hoofdnummer van het concours hippique, de Grote Prijs Indoor Hartje Drenthe.
Reageer!

Laura Zwart op herhaling tijdesn Indoor Hartje Drenthe

BEILEN - Net als verleden jaar heeft Laura Zwart zaterdag de belangrijkste dressuurklasse bij het concours Indoor Hartje Drenthe in Beilen op haar naam geschreven. De amazone uit Oosterwolde (Fr) behaalde met haar paard Zandokan Smh 226 punten. In de klasse Z2 toonde Loes Corsel uit Coevorden zich de beste en de klasse Z1 leverde winst op voor Loreen van den Boezem uit het Friese Rohel. Volgens de jury die de prestaties van de ruiters en ?amazones beoordeelden, was de kwaliteit bij Indoor Hartje Drenthe heel goed te noemen.
Reageer!

Indoor Hartje Drenthe in laatse week 2012

BEILEN - Vanaf 27 december staat de manege van De Stroomruiters in Beilen in het teken van de dressuursport van het concours hippique Indoor Hartje Drenthe. Op zaterdag 29 december is het hoogtepunt met de dressuurklassen Z1, Z2 en ZZ Licht. De organiserende paardensportvereniging hoopt dat u enige voorpubliciteit aan het evenement wilt schenken.
Reageer!

KERSTSHOW DE GROOTVELDRUITERS DALEN

DALEN - Show, zang en dans: met deze verrassende combinatie pakt paardensportvereniging De Grootveldruiters te Dalen uit tijdens de 15e kerstshow op zaterdag 22 december 2012. Alles draait om het thema Nederland, de twaalf provinci?n. De altijd druk bezochte kerstshow biedt shownummers van de eigen leden met carrousel, springen, mennen, ponyvoetbal en meer. Het dansen is in goede handen van de streetdance groep uit Dalen en het zingen neemt het populaire popkoor Sing en Swing uit Coevorden voor haar rekening. Bezoekers kunnen van alle optredens genieten vanaf verwarmde tribunes in een sfeervol aangeklede manege.
Reageer!

Twaalf dagen regionale hippische topsport in Beilen

BEILEN - Ondanks de moeilijke economische periode is de organiserende paardensportvereniging de Stroomruiters in Beilen er opnieuw in geslaagd een klinkend concours op poten te zetten. Twaalf dagen lang staat de manege van de Stroomruiters in het teken van regionale topsport onder de naam Indoor Hartje Drenthe. Vanaf donderdag 27 december vier dressuurdagen, om in 2013 op vrijdag 4 januari door te gaan met acht dagen springen. Veel van de noordelijke topruiters en aankomende talenten zullen tijdens Indoor Hartje Drenthe in de ring verschijnen.
Reageer!

Grote Prijs van Drenthe prooi voor Leon Thijssen

ASSEN - Hij moest er flink hard voor werken, maar dat was alleszins de moeite waard. Leon Thijssen uit Baarlo mocht zich na afloop laten huldigen als winnaar van de Grote Prijs van Drenthe bij het concours hippique NIC Assen. Met zijn 12-jarige hengst Tyson, genoemd naar bokser Mike Tyson, rondde de 44-jarige ruiter de beslissende barrage af in 33.53 en dat was net genoeg om onder de tijd van Vincent Voorn (Dinteloord) door te duiken. De winnaar van verleden jaar had in de rit daarvoor met zijn Audi?s Gestion Priemus Z de barrage in de TT Hall geopend met 33.87.
Reageer!

pas de deux van Adelinde Cornelissen en Frank Hosmar

ASSEN - Het Dressuurgala van het NIC Assen was zondagavond een waardige afsluiting van vier dagen hippische topsport in de TT Hall. Tijdens het gala waren diverse shows te zien, onder meer een pas de deux van Adelinde Cornelissen en Frank Hosmar. Cornelissen won tijdens de Olympische Spelen in Londen zilver en Frank Hosmar won tweemaal brons bij de Paralympische Spelen eveneens in Londen. Verder gaf de dressuurstal van Christa Larmoyeur een show, samen met zangeres Sarie van Delden en werden de ponyruiters van SEO uit Schildwolde na een show in het zonnetje gezet in verband met hun overwinning op de hippiade.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda