Dressuurwinst voor Bruntink en Schoots tijdens NIC Assen

ASSEN - Met een fraaie k?r op muziek wist Vai Bruntink (Nijverdal) de eerste dressuurrubriek van NIC Assen donderdagavond op haar naam te schrijven. Met Pavo?s Babushka wist ze een score te behalen van 71.063. Dat was bijna twee punten meer dan Loes Corsel (Coevorden). Die kwam met Andreo tot 69.125. Ondanks de tweede plek, Corsel ging lang aan de leiding, was ze tevreden. ?Ik heb dit paard vier maanden en het gaat steeds beter. Er zit een groei in en ik heb er wel vertrouwen in dat die lijn doorzet?, aldus Corsel. Als derde eindigde Nicky Snijder (Staphorst) met Accent Sth met een score van 65.875.

Later op de avond kwamen de dressuurcombinaties in de ZZ licht kür op muziek in de ring. Hier ging de overwinning naar Lotje Schoots (Abcoude) met een prachtige score van 73.000. Met Equitop Athene B was ze donderdagavond duidelijk de beste.
Op de tweede plaats kwam Trea Mulder-Dolsma uit Dwingeloo. Met een score van 69.250 punten bleef ze met haar paard Brinkhof’s Zaira Corrie Rave ruim een punt voor. Deze amazone uit het Groningse Alteveer kwam tot 68.000 punten met Aragon W.
 
Aan het slot van de avond werd ook nog een publieksprijs uitgereikt, waarbij een aantal bezoekers van het NIC een deelnemer mochten kiezen die zij een prijs gunden. Het was Roland Hitze (Stadskanaal) die met de eer ging strijken en de gunst van het publiek kreeg. Vooral het feit dat Hitze met zijn paard Ulanova in acht maanden tijd doorgroeide van de klasse B naar de klasse ZZ sprak de publieksjuryleden erg aan. De dressuuravond werd uitstekend bezocht.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda