Zuidwoldiger wint voor vierde maal Indoor Hartje Drenthe

Kwartet voor Bert-Jan Zuidema in Beilen Het venijn van de Grote Prijs Indoor Hartje Drenthe in Beilen zat zaterdagavond in de staart. In de laatste van veertien barrageritten greep Bert-Jan Zuidema met Fleurabella-V (v Diarado) de overwinning. Met een prachtige slotrit klopte de Zuidwoldiger zijn opponent Julian de Boer uit Nieuwleusen.


Zuidema reed soeverein naar een tijd van 34.58 seconden, terwijl De Boer drie ritten daarvoor met Esprit (v Veron) de klok stil liet staan op 35.98. De snelste tijd in een foutloze rit leverde Zuidema voor de vierde maal de overwinning op in Beilen bij de Grote Prijs Indoor Hartje Drenthe. Even leek de Zwitserse amazone Nicole Guillebeau er als eerste buitenlandse ooit, met de hoofdprijs vandoor te gaan, maar De Boer en Zuidema doken onder haar tijd.

Voor diverse cracks was er geen succes weggelegd. De winnares van verleden jaar, Chantal Regter, startte met twee paarden in de gecombineerde Z en ZZ finale, maar beide dieren zorgden er voor dat de amazone uit Witten bij Assen in de beginfase van het basisparcours al moest afhaken wegens het afwerpen van een balk.

Ook Albert Zoer (Echten), die eveneens twee ijzers in het vuur had, kwam niet in de barrage, net als Daan en Mareille van Geel (Gees). Van de 46 combinaties haalden veertien de eindronde, waaronder de verrassend goed rijdende Arjen Lomulder van de organiserende vereniging Stroomruiters uit Beilen. In de barrage moest hij als eerste starten, maar zijn paard Global (v Cardento) wierp een balkje af, waardoor geen ereprijs voor eigen publiek te behalen viel.
Sander Naber (Holsloot) was de eerste die in de barrage foutloos bleef, maar dat was niet voor lang.

Peter Hokse (Staphorst) kwam direct na hem en dook onder zijn tijd. Van de Z-combinaties reed ook de Zwitserse Nicole Guillebeau zonder fouten in de barrage. De 26-jarige amazone verblijft momenteel twee maanden in Veeningen en wilde dolgraag meedoen in Beilen. Daar greep ze met Ducati J (v Numero Uno) ook nog bijna de winst. Het mocht niet zo zijn. Als beste Z-deelnemer moest ze toezien dat na haar twee ZZ-combinaties op een iets hoger gelegd parcours onder haar tijd bleven.

Eerst was het Julian de Boer die alles uit zijn paard Esprit haalde en de klok op 35.98 liet staan. In de laatste rit deed Bert-Jan Zuidema een perfecte gooi naar de winst. Met korte draaien, gedurfd wenden en erg snel rijdend ging hij in 34.58 zonder fouten rond en schreef daarmee voor de vierde maal de Grote Prijs in Beilen op zijn naam. In 2010 begon een unieke serie voor Zuidema, want hij won in 2010, 2011 en 2012 driemaal achtereen de Grote Prijs bij Indoor Hartje Drenthe.

Breed lachend zei hij na afloop op de rug van Fleurabella-V over zijn vierde overwinning: “Mooi hè? Dit ging fantastisch. De rit was enorm scherp en toen het eenmaal liep was het kat-int-bakkie.”

“Dit een is geweldig paard, gefokt door Bart Verhoek uit Genemuiden en samen met hem ben ik zelf eigenaar van het paard. Ik heb Fleurabella nu vijf jaar onder het zadel en ik heb erg veel aan het paard. Hij heeft enorme kwaliteiten en vermogen in zich en wil zich ook graag bewijzen.”

Het was niet alleen de Grote Prijs die Zuidema zaterdagavond op zijn naam schreef, ook de M-finale, in het begin van de avond, werd een prooi voor de Zuidwoldiger. Met Juventus (v Glasgow van het Merelnest) dook hij driehonderdste van een seconde onder de tijd van Lucrèce Aardenburg. Deze amazone van de Stroomruiters uit Beilen moest genoegen nemen met de tweede plaats in de finale voor M-combinaties, maar was helemaal in haar nopjes. “Ik probeer altijd voor de winst te gaan, maar op deze tweede plek ben ik ook heel trots. Deze prijs heb ik helemaal te danken aan Wim Pomp, die mij traint, begeleidt en allerlei tips geeft om beter te worden. En het is mijn vriend”, aldus de lachende amazone uit Beilen.

Uitslag Grote Prijs Indoor Hartje Drenthe:
1. Bert-Jan Zuidema (Zuidwolde), Fleurabella-V, 0 ft, 34.58 sec.;
2. Julian de Boer (Nieuwleusen), Esprit, 0, 35.98;
3. Nicole Guillebeau (Zwitserland), Ducati J, 0, 36.27;
4. Lennard de Boer (de Wijk), Irma-E, 0, 36.28;
5 Peter Hokse (Staphorst), Haros, 0, 36.57;
6. Sander Naber (Holsloot), Guusje, 0, 37,49;
7. Judith Koudijs (Meppel), Hippograaf, 0, 39.17.
fotograaf Henk Lomulder.

Bert-Jan Zuidema in actie en tijdens de prijsuitreiking en Stroomruiter Arjen Lomulder uit Beilen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda