Protos-Weering zaalvoetbaltoernooi kent spectaculaire voorronde

FC Meppel en Go Ahead Kampen verrassend uitgeschakeld STEENWIJKSMOER ? De organisatie van het Protos-Weering-Zaalvoetbaltoernooi kijkt terug op een uitstekend verlopen voorronde. De voorronde van de 34ste editie bezat veel verrassingen, volle sporthallen, spanning, veel doelpunten en aantrekkelijk voetbal. Verrassend was de uitschakeling van FC Meppel, Go Ahead Kampen en DOS ?37. Topklasser HHC kwam met de schrik vrij en haalde als beste derde moeizaam de kwartfinale. Daarnaast waren er veel verrassingen in positieve zin, want een aantal ploegen haalde de kwartfinale, dat voorheen nooit verder kwam dan de voorronde.


Kortom: de organisatie is tevreden over de start van het 34ste Protos-Weering-Zaalvoetbaltoernooi. De publieke belangstelling was zoals vanouds goed en was met zo’n 5000 toeschouwers gelijk aan de vorige editie. De wedstrijden verliepen sportief en de sfeer was in de meeste hallen zeer uitbundig. Dat een ploeg niet per se in een hoge klasse hoeft te spelen om de kwartfinale te bereiken bleek maandagavond maar weer eens overduidelijk. De favorieten voor de titel, Dalen, Titan, HZVV, HODO, Erica, SVBO behaalden de maximale score.

Dat OZC, Raptim, Hardenberg ’85, Drenthina en SJS daar ook in slaagden was verrassend te noemen. Verrassend was ook de eerste plaats voor zaterdag derdeklasser Drienerlo, Ter Apel en Bruchterveld. Verrassende kwartfinalisten waren ook Zandpol, SCN, Erica ’86, Dalfsen, Mussel en TEVV. Het was erg opvallend dat potentiele kanshebbers voor de titel, HHC, ZBC en Bergentheim met de hakken over de sloot de kwartfinale haalden. 


Wat dat betreft was de voorronde uiterst spectaculair. Er werd lustig op los gescoord en Erica spande de kroon door maar liefst 27 keer doel te treffen. Er was geen enkele ploeg, die geen doelpunten tegen kreeg , maar de zaterdag vierdeklasser Hardenberg ‘85 scoorde wat dat betreft het best, want de ploeg kreeg maar een treffer tegen. Alle honderd clubs kwamen tot scoren. De grootste zege kwam van Marienberg dat Hellendoorn met 13-1 verpletterde. Daarna kwam OZC dat hetzelfde Hellendoorn met 10-0 versloeg.


In De Beek in Hardenberg was het enorm spannend en HHC begaf zich op de rand van de afgrond, maar werd door een 1-0 zege op DOS ’37 op doelsaldo derde achter Drienerlo en Sportlust Vroomshoop en voorkwam een vroegtijdige uitschakeling, zoals vorig jaar.  De topscorer van de voorronde werd Stef Wubbema van Raptim met negen treffers. S. Knuppe van Zandpol volgde met acht doelpunten. Guido ten Cate (Hoogeveen), Danny Kiekebelt (HODO), Nick Schuiling (Dalen) en Rick Koelman (Hardenberg ’85) scoorden elk zeven maal.  De kwartfinale wordt op donderdagavond 30 december afgewerkt in tien hallen vanaf 18.00 uur. 

 
Zie ook fooboek

De poule-indeling van de kwartfinale is als volgt:
Poule A: sporthal Angelso Emmen: HODO, SVBO, CEC, TEVV, HHC
Poule B: Dedemsvaart: HZVV, Dedemsvaart, Hollandscheveld, Marienberg, Lutten
Poule C: Hoogeveen (Zwembadweg): Noordscheschut, De Weide, ONG, Bergentheim. Nieuwleusen.
Poule D: Grootveld Dalen: Drenthina, Dalen, Germanicus, Borger (zat), Erica ‘86
Poule E: Zwartemeer: Twedo (zon), Erica, Zwartemeer, Emmen, ZBC
Poule F: De Beek Hardenberg: Drienerlo, Hardenberg ’85, Gramsbergen, Kloosterhaar, Dalfsen.
Poule G: Drostenhal Coevorden: Raptim, CSVC, SJS, Sleen (zon), Mussel
Poule H: Nieuw Weerdinge: Titan, Ter Apel, SVV ’04, Klazienaveen, Zandpol
Poule I: Ommen: OZC, Sportl. Vroomshoop, Bruchterveld, EMMS, Zuidwolde.
Poule J: Westerbork: Hoogeveen, ZZVV, Fit Boys, SCN, Borger (zon)

De nummers een en twee gaan over naar de halve finale en de vijf beste nummers drie. De halve finale vindt zaterdag 8 januari vanaf 17.30 uur plaats in vijf hallen, namelijk: Dedemsvaart, Angelslo Emmen, Hoogeveen, Dalen en Zwartemeer. De nummers een plaatsen zich voor de finale van zaterdag 15 januari. De nummers twee krijgen tijdens de tussenronde op woensdag 12 januari in sporthal Angelslo de kans zich alsnog te plaatsen voor de finale. De nummer een plaatst zich als zesde en laatste voor de finale in sporthal Angelslo.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda