zpc Moby Dick op zoek naar vervangend badwater …..

SCHOONEBEEK - Het lijkt het komende najaar voor de leden van zpc Moby Dick een wat moeizame start te worden van het nieuwe zwemseizoen 2022/2023. Door de grote verbouwing van zwembad de Slagen in Schoonebeek blijft het thuisbad/ trainingsaccomodatie van de Witte Walvissen voor alle activiteiten in ieder geval gesloten tot 17 september as!


Alleen voor de - jeugdige – zwemafdeling wist het MD bestuur / zwemTC zwemwater te regelen in zwembad de Swaneburgh te Coevorden. Deze MD zwemmers kunnen gedurende de maand september in Coevorden meetrainen. Tijdens de trainingsuren van CZ en PC de Plons werd enige ruimte gevonden, een mooie geste/vriendendienst! Onder leiding van KNZB trainster Mabel Kerpels is de training in Coevorden inmiddels opgestart! De Moby Dickers trainen op de maandag-; de woensdag- en de vrijdagavond. Aanvang van deze zwemtrainingen is steeds 18.00 uur.

Helaas konden er voor de Waterpolo Dames en Heren; de Masters en ook de trimzwemmers in de binnenbaden van Klazienaveen en ook Emmen, geen passende trainingstijden gevonden worden. Doordat de buitenbaden in Sleen; Erica en Weiteveen al jarenlang in de 1e week van september sluiten, blijft alleen Natuurbad de Zandpol over. De praktijk van deze” buiten” trainingen is echter, dat niet alle senior MD leden dit een goede optie vinden. De eerste KNZB zwemwedstrijden vinden echter al plaats op 17 september as! Hopelijk hebben de Moby Dick zwemmers dan al weer een beetje het goede – zwem - ritme te pakken.

De MD waterpolo jeugd traint evenals voorgaande jaren in het Emmer Aquarena samen met ESTA. Deze startgemeenschap ontstond enige jaren geleden door samenwerking van de clubs uit Stadskanaal; Ter Apel en Emmen, De Moby Dick waterpolojeugd jeugd speelt hier ook hun competitewedstrijden. Voor de Dames en Heren waterpoloers van Moby Dick duurt het gelukkig nog even voor de Noordelijke waterpolocompetitie 22/23 weer van start gaat.

Zij spelen vanaf begin oktober hun eerste wedstrijden “thuis “ in het Coevorder zwembad de Swaneburgh. Al met al een moeilijke start voor zpc Moby Dick die toch ook toch ook al een moeilijke Corona periode achter de rug heeft die er voor bestuur en ook veel leden behoorlijk inhakte! Gelukkige bijkomstigheid is wel dat het 41e Moby Dick especialisten waterpolotoernooi dat in juli jl op Natuurbad de Zandpol werd gehouden, sportief maar ook financieel erg goed is verlopen. Bovenstaande was voor het MD bestuur een goede reden om het komende zwemseizoen ludiek van start te laten gaan.

Op vrijdagavond 23 september zijn alle MD leden ; ouders en vrijwilligers vanaf 18.00 uur harte welkom op de locatie van” Food in the Wood” dwz in het bosje bij de familie Rotmensen aan de Klaassenweg. Reeds 70 MD leden; vrijwilligers gaven zich hiervoor op! Het Moby Dick bestuur hoopt op deze wijze op informele wijze haar vrijwilligers en alle leden te bedanken voor hun geweldige inzet gedurende de afgelopen tijd.

Maar ook hoopt zij dmv deze alternatieve seizoenopening 2022 een nog betere binding binnen alle geledingen van zwem en polo club Moby Dick te krijgen….

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda