CULTUUR

Nominaties Drentse Talentprijs Cultuur

ASSEN - De nominaties voor de Drentse Talentprijs Cultuur zijn bekend! Filmer Daan Alberts uit Assen, Cody Hidding oftewel DJ Lawss uit Klazienaveen en de neven Jasper en Stijn Steenhuis uit Barger-Compascuum maken maandag 3 april kans op 2500 euro en een professionele fotoshoot van Sake Elzinga. De prijsuitreiking vindt plaats in theater Hofpoort in Coevorden.
Reageer!

Vijf miljoen euro voor cultuuronderwijs in Noord-Nederland

2,2 miljoen euro voor Drentse scholen, 3 miljoen voor Groningse scholen ASSEN / Er is de komende jaren 5,2 miljoen euro beschikbaar voor het cultuuronderwijs op de basisscholen in Drenthe en Groningen. Dit bedrag komt uit de rijksregeling Cultuureducatie met Kwaliteit van het Fonds voor Cultuurparticipatie, van de provincies en de gemeenten Emmen en Groningen.
Reageer!

Oktobermaand Kindermaand genomineerd door de ANWB

Oktobermaand Kindermaand is door de ANWB genomineerd voor de titel ‘Meest maatschappelijke uitje van 2017’. In totaal zijn 26 organisaties genomineerd voor de titel. De ANWB organiseert de verkiezing ‘Meest Maatschappelijke Uitje’ om maatschappelijke initiatieven binnen de vrijetijdsbranche te belonen. Er kan op Oktobermaand Kindermaand worden gestemd tot donderdag 16 februari via www.anwbmaatschappelijkuitje.nl
Reageer!

Interview Rudie Kagie over zijn memoir ‘Hopman’ in De Literaire Hemel

AMEN - Vrijdag 10 februari praat Albert Haar met journalist en schrijver Rudie Kagie in café De Amer in Amen. Kagie schreef een openhartig relaas over het intense contact dat hij als jongen had met een journalist/hoofdredacteur van een plaatselijk nieuwsblad in het Noorden van het land.
Reageer!

Leonard Leutscher winnaar cultuurprijs Emmen 2016

EMMEN - Ambassadeur voor de klassieke muziek Leonard Leutscher is winnaar van de cultuurprijs 2016. Vrijdag 6 januari namen partner, Pauline Terlouw, en zijn kinderen de oeuvreprijs, tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Emmen, in ontvangst. Leonard Leutscher overleed op 15 november 2016 na een ernstige ziekte. Hij heeft nog kennis kunnen nemen van zijn nominatie en was daar diep door geraakt.
Reageer!

Veel belangstelling voor Drentse avond in De Witte Olifant

KLAZIENAVEEN – Hier kuj Drents praoten! Het beloofde vooraf een prachtige Drentse avond te worden op dinsdag 8 november in diner café De Witte Olifant. En dat werd het ook zeker met bijna 100 bezoekers in het diner café. Liedjesschrijfster/zangeres Ineke de Jong was dit jaar voor de tweede keer finalist tijdens het Drents Liedjesfestival. Ze zong onder anderen haar eerste Drentstalige nummer: “Die Drentse kerels”.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda