CULTUUR

Formule 1 Café in De Witte Olifant

KLAZIENAVEEN - Aanstaande dinsdag 28 november wordt in De Witte olifant in Klazienaveen het Formule 1 cafe gehouden. Dit zal gaar over Max Verstappen en alles wat daar om heen gebeurd. Zie de volder voor alle informatie>>
Reageer!

Wat vroggertied gewoon ‘het veld’ was

WEITEVEEN - Op 24 november 2017 zal het eerste exemplaar van het boek Weiteveen Wat vroggertied gewoon ‘het veld’ was door auteur Ben Schulte aan Robert Kleine, wethouder van onder andere cultuur in de gemeente Emmen, worden uitgereikt. Dit zal plaatsvinden in Oes Café, Veltmanlaan 15, 7765 AZ Weiteveen, tel. 0524 542199, aanvang 15.30 uur (begin programma: 16.00 uur; overhandiging eerste exemplaar 16.40 uur (voor programma zie bijlage 4).
Reageer!

Oud beeldmateriaal laten digitaliseren

Beelden voor eeuwig veilig stellen EMMEN - Op zaterdag 25 november wordt bij Media Markt in Emmen van 10.00 tot 16.00 uur een demonstratiedag digitaliseren georganiseerd. Op deze dag kunt u uw oude beeldmateriaal, zoals smalfilms, dia’s of video’s, laten digitaliseren. Laat belangrijke herinneringen niet verloren gaan en laat uw materiaal overzetten op een dvd of harde schijf. Zaterdag 25 november ontvangt u 10% korting op uw orders.
Reageer!

Marjolijn van Heemstra, Rouke Broersma, Jannie Regnerus én een kadootje

AMEN - Vrijdag 10 november wordt in De Literaire Hemel het 150ste nummer van Roet gepresenteerd. De redactie van het Drents letterkundig tiedschrift heeft voor deze extra dikke herfsteditie lezers en schrijvers opgeroepen een persoonlijke bijdrage te leveren over de betekenis van Roet. In café De Amer wordt Rouke Broersma geïnterviewd. Hij maakte elf jaar deel uit van de redactie en heeft in en over Roet gepubliceerd. Uitgeverij Het Drentse Boek geeft alle bezoekers van De Literaire Hemel een gratis exemplaar van het jubileumnummer.
Reageer!

Drents Literair Café op dinsdag 14 november

KLAZIENAVEEN – Na het succes van afgelopen jaar staat op dinsdag 14 november opnieuw het Drents Literair Café in De Witte Olifant op het programma. De avond begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De gasten op deze avond zijn de Drentse verteller Henk Pras, Klazienavener Gerwin Groote en onderwijzeres in opleiding Monique Immink.
Reageer!

Handbalstanden District Noord

ROLDE - De standen van de handbalcompetitie van het Nederlands Handbal Verbond, landelijk en district Noord zien er na het afgelopen weekend als volgt uit:
Reageer!

Handbalstanden District Noord

ROLDE - De standen van de handbalcompetitie van het Nederlands Handbal Verbond, landelijk en district Noord zien er na het afgelopen weekend als volgt uit:
Reageer!

Leerlingen interviewen Gideon Samson

ANNEN - Een succesvolle schrijver interviewen op het grootste literatuurfestival van het Noorden. En het levert nog studiepunten op ook. Tessa Jansen, Talisha Koers, Sterre Nuus en Jet Snijder uit de 2e klas Mavo van het Dr. Nassau College Penta gaan 18 juni in Amen Gideon Samson ondervragen over ‘Eilanddagen’.
Reageer!

Cultureel Gekleurd Grijs Festival voor senioren

EMMEN - Vrijdag 21 april vormt Emmen het decor van een eigentijds festival voor senioren die van kunst en cultuur houden. In woonwijkcentrum Holdert vindt het Gekleurd Grijs Festival plaats. Het festival biedt een veelzijdig programma met optredens, workshops, presentaties en het resultaat van twee kunstprojecten met inwoners in Zandpol en Zuidlaren. Het festival start om 14.00 uur en duurt tot 20.30 uur. Het doorlopende programma is gratis toegankelijk.
Reageer!

Open dag Loods 13 geslaagd

EMMEN – Afgelopen zaterdag hield Loods 13 aan de Flintstraat in Emmen een open dag om te laten zien wat deze instelling allemaal in huis heeft. De bezoekers lieten zich op de hoogte brnegen van de mogelijkheden bij de ontwikkelplek voor theater in Emmen. Loods13 geeft theaterlessen in Emmen, maakt voorstellingen die geïnspireerd zijn door de verhalen van jongeren en volwassenen in Drenthe en Groningen en doet bijzondere community projecten met diverse groepen om te verbinden, te enthousiasmeren en samen te ervaren. Loods13 biedt mensen vanaf 8 jaar theaterlessen op niveau. Spelers werken in verschillende leeftijds- en niveaugroepen en zitten in een vaste jaargroep. Iedereen wordt op eigen niveau getraind en werkt uiteindelijk naar een voorstelling toe die gespeeld wordt op eigenzinnige locaties.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda