CULTUUR

Filosofisch feestje voor Voedselbank

EMMEN - Filosoof Jan Marten studeerde Wijsbegeerte en Informatica in Leiden. Na een carrière als ICT-manager in de optie- en aandelenhandel zoekt hij nadrukkelijk zijn oude liefde de wijsbegeerte weer op. Hij is een veel gevraagd denker op diverse podia in Nederland, publiceerde in gezaghebbende tijdschriften en is ook actief bij verschillende media in ons land.
Reageer!

Van Gogh Huis Drenthe wegens verbouwing gesloten

NIEUW AMSTERDAM - In het Van Gogh Huis Drenthe wordt gewerkt aan een vernieuwde inrichting en presentatie. Daarom zijn wij vanaf januari gesloten tot halverwege juni. Houd svp onze website in de gaten voor de actuele berichtgeving over onze heropening.
Reageer!

Tentoonstelling Kerst & Kaart in Collectie Brands

NIEUW DORDRECHT - Op vrijdag 4 november aanstaande vindt de opening plaats van de nieuwe tentoonstelling Kerst & Kaart bij de Collectie Brands in Nieuw Dordrecht. Een tentoonstelling over de oorsprong van het kerstfeest en zijn gebruiken en de traditie van het versturen van kerstkaarten. U vindt de uitnodiging in de bijlage. Vanaf 15:45 uur begint de inloop waarna om 16:00 uur gestart wordt met het openingsprogramma. Wij verzoeken u vriendelijk om u voor de opening aan te melden via info@collectie-brands.nl
Reageer!

1000ste bezoeker bij "Pracht in Dracht".

EMMEN - De tentoonstelling "Pracht in Dracht" van de Drentse vereniging 't Aol' Volk is pas enige weken te zien in het CBK-gebouw in het Rensenpark in Emmen en heeft reeds nu de 1000ste bezoeker mogen verwelkomen.De bezoekers zijn vol lof over de opzet van de tentoonstelling; uitleg en presentatie van stoffen en sieraden en beschrijvingen van gebruiken. Ook de moderne kunst wordt niet vergeten en oude stoffen zijn, met een knipoog naar heden verwerkt.
Reageer!

Folk an de Gruppe wint Waarderingsprijs 2022

EMMEN - Dinsdagavond 10 mei 2022 reikte burgemeester Eric van Oosterhout de Waarderingsprijs 2022 uit tijdens de Waarderingsavond voor Erkende Overlegpartners in het ATLAS Theater. Van de drie genomineerden gingen de vrijwilligers van -Folk an de Gruppe- uit Nieuw-Schoonebeek met de prijs naar huis; een cheque van 1.000 euro en een bos bloemen. Met deze prijs wil de gemeente inwoners belonen voor hun inzet voor hun dorp of wijk.
Reageer!

Okki Poortvliet wint Drentse Talentprijs Cultuur

ASSEN - Dit jaar ontvangt filmmaker Okki Poortvliet uit Odoorn de Drentse Talentprijs Cultuur. De 23-jarige Okki maakte vorig jaar de documentairefilm IJswee en wordt hiervoor beloond met 2500 euro en een beeld van Els Mondt. De prijs is maandag 11 april voor de twaalfde keer op rij uitgereikt door Stichting Kunst & Cultuur. De organisatie wil met de prijs Drents talent in de schijnwerpers zetten en hen ondersteunen in hun verdere ontwikkeling.
Reageer!

EVA MEIJER IN FILOSOFIECAFÉ EMMEN

EMMEN - Wat vinden dieren er eigenlijk van? April is de landelijke maand van de filosofie en Filosofiecafe Emmen sluit daar op grootse wijze bij aan. Niemand minder dan schrijver en filosoof Eva Meijer komt zondag 10 april naar Loods 13 (de thuisbasis van het cafe. In haar lezing besteedt ze aandacht aan de bijzondere wijze van communiceren in het dierenrijk.
Reageer!

Genomineerden van de Drentse Talentprijs Cultuur

EMMEN - Filmmaker Okki Poortvliet uit Odoorn, theatermaker David Westera uit Coevorden en beeldend kunstenaar Tienke Zijlstra uit Meppel zijn genomineerd voor de Drentse Talentprijs Cultuur. De drie kandidaten kregen de meeste stemmen van de Drentse jury. In totaal waren er zesentwintig kandidaten voor de prijs. De winnaar wordt op 11 april door de landelijke jury bekend gemaakt.
Reageer!

Nieuwe artistiek leider en nieuw bestuur voor Into Nature

ASSEN - Het nieuwe bestuur van Into Nature, onder leiding van Sonja van der Meer (tevens directeur van Het Drentse Landschap), is samen met de kersverse artistiek leider Hilde de Bruijn gestart met de voorbereidingen voor de komende editie van Into Nature. Sonja van der Meer: Wij zijn heel blij dat we Hilde de Bruijn als artistiek leider van Into Nature hebben kunnen aantrekken. Zij is juist in deze fase van ontwikkeling als geen ander in staat om de internationale ambities stevig te verankeren in de Drentse context.
Reageer!

ICO, K&C en CultuurKLIK verbinden zich onder de vlag Cultuurzaam

ASSEN - ICO, Stichting Kunst & Cultuur en CultuurKLIK (voorheen onderdeel van Scala Centrum voor de Kunsten) bundelen door middel van een bestuurlijke fusie hun krachten om het cultuuronderwijs in Drenthe verder te verbeteren. Ook gaan de organisaties zich gezamenlijk inzetten voor talentontwikkeling in de provincie en de koppeling van cultuur aan het sociaal domein. De samenwerking is per 1 januari 2022 ingegaan onder de naam Cultuurzaam. De drie partijen verstevigen hiermee hun positie als betrouwbare partner in de cultuursector van Drenthe, Groningen en de kop van Overijssel.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda