CULTUUR

Met Podium X krijgt Emmen weer een plek voor muziek

EMMEN - Sinds het stoppen van poppodium Apollo in juni 2017 is Emmen verstoken van een dergelijk initiatief. Een groep Emmenaren was van mening dat dat niet kon en sloeg eind 2018 de handen ineen, met als doel een nieuw (cultureel) poppodium op te richten. De reacties op het project zijn veelbelovend; zowel van de gemeente Emmen als de inwoners van de regio Zuidoost-Drenthe.
Reageer!

Vierde editie van het Gekleurd Grijs Festival in Diever

DIEVER - In Diever wordt op zaterdag 20 april 2019 de vierde editie van het Gekleurd Grijs Festival georganiseerd. Dit gratis toegankelijke seniorenfestival biedt muziek, theater, dans, workshops, exposities en een markt met aandacht voor gezondheid, bewegen en lifestyle. Het festival is één van de grootste voor senioren in Drenthe en vindt dit jaar plaats in de multifunctionele accommodatie Stad en Esch.
Reageer!

Ontwerpers en kunstenaars gezocht!!!

EMMEN - Stichting Kunst & Cultuur is op zoek naar ontwerpers en kunstenaars, die duurzame producten willen en kunnen maken rond het thema voedsel. Onder de titel ??VET?? worden ontwerpers uitgedaagd om producten of prototypen te maken die de consument in de keuken kan gebruiken of de boer in zijn bedrijf. Ontwerpen die uitgaan van het oervoedsel van Drenthe of een antwoord hebben op voedsel- of verpakkingsafval zijn ook mogelijk.
Reageer!

Licht Klassiek in Taalwerkplaats Nieuw-Amsterdam.

NIEUW AMSTERDAM - Zondag 24 februari zingt Gea Passies en Johanan Havinga begeleidt haar op de piano. Zij spelen muziek uit hun nieuwste voorstelling 'De Dames Schumann'. Deze voorstelling gaat over de 19e eeuwse concertpianiste Clara Schumann (1819 - 1897). Zij laten liederen horen uit 'Frauenliebe und -leben' (Robert Schumann) en daarnaast enkele liederen van Johannes Brahms en van Clara zelf. Wellicht vullen ze dit nog aan met pianomuziek van Brahms en/of Schumann.
Reageer!

Ilse Wösten wint veurdrachtwedstried 2018 van ‘t Aol Volk

EMMEN – In een volle zaal van Atlas Theater werd vrijdagavond de jaarlijkse voordrachtwedstrijd van de Drentse vereniging ‘t Aol Volk gehouden en gepresenteerd door Ina Garming. Maar liefst 12 deelnemers uit de groepen 1 t/m 5 en 20 deelnemers uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen uit de regio plaatsten zich voor deze finaleronde.
Reageer!

Veel belangstelling voor boek “Zwartemeer grensdorp tijdens de tweede”

ZWARTEMEER - Stichting Cultuur Historisch Zwartemeer, presenteerde afgelopen zaterdag in samenwerking met de schrijvers Herman Lübbers senior en junior, het boek: “Zwartemeer, Grensdorp tijdens de Tweede Wereldoorlog” in een bomvol Café De Nachdwacht. Het eerste exemplaar van het boek werd door Herman Lubbers overhandigd aan Jisse Otter, wethouder van de Gemeente Emmen.
Reageer!

Feestelijk onthaal Sinterklaas in winkelcentrum Emmermeer

EMMEN - Nadat Sinterklaas zaterdagmorgen weer feestelijk werd binnen gehaald in Zaandijk begon voor hem een lange reis door Nederland om allee kinderen te bezoeken. Als eerste ging hij richting Drenthe. Na zijn aankomst in Assen werd hij ook groots ontvangen in Emmen centrum door heel veel kinderen en burgemeester Erica van Oosterhout.
Reageer!

Sinterklaas groots ontvangen in Nieuw Amsterdam

NIEUW AMSTERDAM - Nadat Sinterklaas in Emmermeer weer kennis gemaakt had met de kinderen in de wijk vervolgde de goedheiligman met zijn zwarte pieten zijn reis door Drenthe. Eenmaal weer terug op de pakjesboot ging het richting Nieuw Amsterdam waar het kon aanleggen voor het marktplein. Daar stonden duizenden kinderen met ouders en/of opaâ??s en omaâ??s ondanks de koude wind uren te wachten om Sinterklaas te ontmoeten.
Reageer!

Mirjam van Hengel, Marcel de Jong en Pauline Broekema in Amen

AMEN - Vrijdag 9 november vertelt Mirjam van Hengel over het portret dat ze schreef over Remco Campert, dichter, schrijver, columnist. Twee jaar lang zat ze op vrijdagmiddag bij hem aan tafel in Amsterdam en groeide de vertrouwdheid. In ’Een knipperend ogenblik’ heeft ze zijn leven als een verhaal vormgegeven.
Reageer!

De Literaire Hemel gaat samenwerken met Dagblad v/h Noorden

AMEN - Vrijdag 12 oktober opent De Literaire Hemel de deuren voor het 18e seizoen. De unieke formule is niet veranderd, wel de presentatie. Albert Haar heeft aangegeven zijn rol als interviewer te beëindigen, om plaats te maken voor een jongere generatie. Het bestuur is blij in cultuurjournalist Joep van Ruiten van Dagblad van het Noorden een waardige opvolger gevonden te hebben.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda