CULTUUR

Huldigingen (en Koninklijke Onderscheidingen) bij ’t Aol’ Volk

NOORD SLEEN - Tijdens de jaarlijkse z.g.n â??actievenavondâ?? van de Drentse Vereniging â??t Aolâ?? Volk op zaterdagavond 5 oktober 2019 in zalencentrum Wielens, in Noord-Sleen werden vrijwilligers in het zonnetje gezet die 25 of 40 jaar actief zijn bij de vereniging.
Reageer!

Taalwerkplaats in Nieuw-Amsterdam viert tienjarig bestaan!

NIEUW AMSTERDAM - Zondagmiddag 13 oktober is het exact 10 jaar geleden dat de oprichtingsakte van de Stichting Taalwerkplaats Drenthe bij de notaris passeerde. Dit dient niet ongemerkt voorbij te gaan! Nadat met veel gevoel voor avontuur de Oude Waterzuivering aan de Zijtak OZ bewoonbaar was gemaakt is een dapper bestuur aan de slag gegaan om de Taalwerkplaats leven in te blazen. Vele activiteiten werden georganiseerd. Cursussen, workshops, voorstellingen, schrijfwedstrijden en een heus Schrijverscafé verwenden de inwoners uit de regio.
Reageer!

Dry Riverbed Trio in de Amer in Amen

AMEN - Swingend, enthousiast en aanstekelijk. Dat is het Dry Riverbed Trio ten voeten uit. Zondagmiddag 13 oktober om 14.00 uur komen ze naar De Amer in Amen om de authentieke rockabilly, country en blues uit de jaren ’50 en ‘60 te laten herleven. Dusty Ciggaar (gitaar en zang), Daryll Ciggaar (drums en zang) en Ronald Tilgenkamp (contrabas en zang) zijn de drie jonge honden die samen het trio vormen.
Reageer!

Aftrap bijzondere metamorfose Nabershof Emmen

EMMEN – Afgelopen vrijdag vond de aftrap plaats van de nieuwe aanbouw van de Nabershof aan het Noordeind in Emmen waarin het museum van zal worden gevestigd. ‘t Volk van Grada, De Hondsrug UNESCO Global Geopark en ruim honderd genodigden waren getuige van een bijzonder moment, die werd ingeleid door enkele sprekers waaronder Johan Stuulen, voorzitter van ’t Volk van Grada, Cathrien Posthumus en manager van De Hondsrug UNESCO Global Geopark:
Reageer!

Jonge generatie pakt traditie van de oogstdag in Roswinkel weer op

ROSWINKEL – Op zondag 1 september aanstaande zal voor de 36ste keer weer een oogstdag worden gehouden in Roswinkel. Na een jaar zonder oogstdag, heeft een jongere groep in Roswinkel de draad weer opgepakt. Een groepje van 20 personen, deels oude bezetting en deels nieuwe bezetting willen toch dat deze jaarlijkse traditie weer een herstart krijgt.
Reageer!

Tentoonstelling Drenthe & de Gouden Eeuw in Collectie Brands|

NIEUW DORDRECHT - Afgelopen vrijdag opende wethouder Robert Kleine in Musuem Collectie Brands in Nieuw Dordrecht de grote tentoonstelling Drenthe & de Gouden Eeuw. De Gouden Eeuw wordt in de geschiedenisboeken neergezet als een hoogtepunt in de Nederlandse geschiedenis, waarin de economie opbloeide en er veel gebeurde op het gebied van kunst en wetenschap. Maar was dit het geval voor héél Nederland? Was de rijkdom van Amsterdam ook te vinden in Drenthe?
Reageer!

Veel belangstelling voor locomotievenparade smalspoor museum Erica

ERICA – Afgelopen zaterdag en zondag stonden de activiteiten op het Smalspoormuseum in Erica geheel in het teken van de jaarlijkse locomotievenparade. Terwijl een jaar geleden vooral de zwaardere locomotieven over het 90 cm spoor werden gepresenteerd was er in het afgelopen weekend gekozen voor het 70 cm spoor met de lichtere locomotieven met daar aan gekoppelde verschillende treinstellen als turfkarren, een olietank en een huifkar voor de tochtjes over het gebied va het smalspoormuseum gebied.
Reageer!

Met Podium X krijgt Emmen weer een plek voor muziek

EMMEN - Sinds het stoppen van poppodium Apollo in juni 2017 is Emmen verstoken van een dergelijk initiatief. Een groep Emmenaren was van mening dat dat niet kon en sloeg eind 2018 de handen ineen, met als doel een nieuw (cultureel) poppodium op te richten. De reacties op het project zijn veelbelovend; zowel van de gemeente Emmen als de inwoners van de regio Zuidoost-Drenthe.
Reageer!

Vierde editie van het Gekleurd Grijs Festival in Diever

DIEVER - In Diever wordt op zaterdag 20 april 2019 de vierde editie van het Gekleurd Grijs Festival georganiseerd. Dit gratis toegankelijke seniorenfestival biedt muziek, theater, dans, workshops, exposities en een markt met aandacht voor gezondheid, bewegen en lifestyle. Het festival is één van de grootste voor senioren in Drenthe en vindt dit jaar plaats in de multifunctionele accommodatie Stad en Esch.
Reageer!

Ontwerpers en kunstenaars gezocht!!!

EMMEN - Stichting Kunst & Cultuur is op zoek naar ontwerpers en kunstenaars, die duurzame producten willen en kunnen maken rond het thema voedsel. Onder de titel ??VET?? worden ontwerpers uitgedaagd om producten of prototypen te maken die de consument in de keuken kan gebruiken of de boer in zijn bedrijf. Ontwerpen die uitgaan van het oervoedsel van Drenthe of een antwoord hebben op voedsel- of verpakkingsafval zijn ook mogelijk.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda