Het is gelukt!!

Woensdag 1 oktober 2014 zijn, in aanwezigheid van notaris Heribert Delicaat in Gieten, de handtekeningen gezet onder het koopcontract van De Amer. Stichting De Amer is nu eigenaar van cultureel café De Amer. En dat is gelukt dankzij de inzet van de trouwe bezoekers en de vele vrijwilligers van De Amer.

Honderden mensen hebben geld geschonken of obligaties gekocht om de aankoop van het unieke café mogelijk te maken. De actie Maandegeld, in slecht Nederlands heet dat ‘crowdfunding’, heeft ruim € 110.000opgeleverd. Alle mensen ontzettend bedankt voor jullie bijdrage. Zowel de kleine gevers van € 20, als de grote van € 15.000. Echt super!!

We hebben er bijna drie jaar over gedaan, en zijn dus niet over één nacht ijs gegaan, om De Amer over te nemen. Het was dan ook een emotioneel moment bij de notaris toen Ineke Schepers de handtekening plaatste en daarmee De Amer overdroeg aan onze stichting. Meer dan twintig jaar was ze, tot 2007 samen met Ab Sligter, eigenaar van een uniek café in Drenthe. Zij zetten de trend die door anderen is nagevolgd.Ineke blijft als gastvrouw bij De Amer betrokken maar zal als bewoonster nog dit jaar De Amer verlaten. Maar het is gelukkig geen afscheid, wel afstand.

Voor de bezoekers en vrijwilligers verandert er niks. De Amer blijft gewoon De Amer. En als bestuur zullen we onze stinkende best doen om de muziek, de cultuur in het algemeen, als kloppend hart flink te laten slaan. Daarbij hebben we jullie hulp nodig. Want De Amer is van bezoekers, van de Vrienden. Samen, ‘mandielig’ zoals ze vroeger zeiden, zetten we er de schouders onder.

Albert Haar-voorzitter Stichting De Amer

Voor meer informatie: 0528 374392 / 06 27074771

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda