GEDICHTEN

Vaderlandse geschiedenis met een kwinkslag

EMMEN - In zijn verzenbundel Licht over Nederland kiest Gezienus Omvlee zijn 101 hoogtepunten uit de vaderlandse geschiedenis. Bij de dichter uit Odoorn is een kwinkslag nooit ver weg. Hij laat het licht schijnen over verworvenheden, mislukkingen en successen, met tongue-in-cheek, als hij dicht over ontstane mythologie rond Jan van Schaffelaar, Michiel Adriaanszoon de Ruyter, Pim Fortuyn, het meisje van Yde, Aletta Jacobs, Mata Hari, koningin Wilhelmina en anderen.
Reageer!

Noordlease G-voetbaldag bij FC Emmen

EMMEN - Naast de belangrijke wedstrijd FC Emmen - Jong FC Utrecht staat er nog een activiteit op het programma in stadion De Oude Meerdijk op zaterdag 28 april: de Noordlase G-voetbaldag. Om 15.00 uur zal burgermeester van Emmen Eric van Oosterhout de Noordlease G-voetbaldag openen in het supportershome. Uiteraard bent u van harte welkom om het enthousiasme van alle g-voetballers de hele middag te aanschouwen in stadion De Oude Meerdijk.
Reageer!

Hallucinaire novelle van Mart Brok

NIEUW-AMSTERDAMZondagmiddag 26 februari 2017 houdt schrijver/dichter Mart Brok zijn nieuwste boek ten doop in de Taalwerkplaats Drenthe.
Reageer!

Grada Eding-Askes prijs voor Tim Winkel uit Sleen

EMMEN - Voor het eerst na meer dan 40 jaar was de finale van de voordrachtwedstrijd voor de jeugd, die de Drentse vereniging 't Aol' Volk elk jaar organiseert, niet meer in de Muzeval. Maar nu in de Dagblad van het Noorden zaal van het nieuwe ATLAS Theater en die zat vrijdagavond met 300 personen helemaal vol met voornamelijk ouders, grootouders, familie, leerkrachten en vriendjes. Het was voor iedereen even wennen, vooral de foyer met maar weinig zitplaatsen.
Reageer!

Vrijheid van Geest

Vrijheid van Geest NIEUW AMSTERDAM - In het kader van het feest van de geest in 2016 in Zuidoost Drenthe organiseert de Taalwerkplaats in Nieuw-Amsterdam ook een feestje op 8 mei.
Reageer!

Niks boven Groningen

Niks boven Groningen bekerwinst voetbalploeg (Zwolle heeft zich aan finale vertild) Ja, door de winst van die KNVB-beker heeft de provincie van vreugde getrild. Gezienus Omvlee
Reageer!

Taal an Taofel 15 februari 2015

NOORD SLEEN - Op zondag 15 februari de derde Taal an Taofel van het seizoen bij Café-Restaurant Wielens in Noord-Sleen. Met Ria Westerhuis (poëzie), Henk Pras (proza) en met het Cabaret Truus&Annie.
Reageer!

Gedichtendag 2015 in Taalwerkplaats Nieuw-Amsterdam

NIEUW AMSTERDAM - Met enthousiasme is er door een aantal gemeentedichters van Emmen gereageerd op het verzoek hun kunsten te komen vertonen tijdens Nationale Gedichtendag in de Taalwerkplaats op donderdagavond 29 januari om 20.00 uur.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda