Voordrachtenwedstrijd Aol’ Volk”

EMMEN - De laatste jaren is het een wedstrijd voor de jeugd t/m 16 jaar. Vooral de basisschooljeugd is altijd sterk vertegenwoordigd, daarom worden er op woensdag 22 oktober eerst 3 voorronden gehouden in verzorgingstehuizen in Emmen, Schoonoord en Coevorden. Zo’n 36 kinderen gaan door naar de grote finale in “De Muzeval”.


Voor veel van de deelnemers is Drents een "vreemde" taal en een gedicht in het Drents instuderen is dan ook een vorm van taalontwikkeling. Je moet het uit je hoofd leren, dan eerst voordragen voor bewoners van het verzorgingstehuis en de besten krijgen dan de kans om op het grote podium van de Muzeval nogmaals hun gedicht te laten horen. Een geweldige extra ervaring voor de jeugd, die tegenwoordig op school al heel vroeg spreekbeurten en boekbesprekingen moet houden. In de verschillende leeftijdscategorieën is een aantal prijzen te winnen en voor de beste deelnemer is de Eding-Askesprijsbeschikbaar. Deze bestaat uit een wisselbeker en een geldbedrag.

Studenten van de Pabo, met Drents in hun pakket jureren samen met ervaren leden van ’t Aol’Volk bij de voorronden; juryleden in de Muzeval zijn mensen die actief zijn met de Drentse taal. Het evenement zal plaatsvinden op vrijdag 24 oktober 2014 in de grote zaal van theater de Muzeval in Emmen De aanvang is 19.00 uur; toegang gratis. Het voordragen wordt afgewisseld met dansen van onze Jeugd- en Kinderdansgroep en muziek van een dweilorkest.

Deelnemers kunnen zich tot 7 oktober via school of rechtstreeks aanmelden bij: mevr. Janny Dijks, tel. 0591-615225 of via e-mail veurdracht@aolvolkemmen.nl Wij hopen dat u aan dit evenement aandacht wilt schenken. Voor meer informatie of inlichtingen: www.aolvolkemmen.nl of veurdracht@aolvolkemmen.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda