HERDENKINGEN

Sobere herdenking Indië-militairen in Emmen

EMMEN â?? Ondanks de Corona perikelen werden ook dit jaar de 30 omgekomen soldaten uit Zuid-Oost Drenthe herdacht die tussen 1945 en 1962 in het voormalige Nederlands Indië en Nieuw Guinea zijn gesneuveld. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse herdenking die voor de 29e keer plaatsvond bij het Indië monument aan het Insulindeplantsoen in Emmen. Het werd deze keer wel een sobere herdenking deze keer zonder publiek, zonder de gebruikelijke toespraken, zonder militaire kapel en de Last Post maar wel met een minuut stilte.
Reageer!

Sobere herdenking in Nieuw Dordrecht

NIEUW DORDRECHT - De Stichting RAF Monument Nieuw Dordrecht stelt zich als belangrijkste taak de jaarlijkse herdenking op 4 mei te organiseren op de Begraafplaats van Nieuw Dordrecht. Zo ook vandaag, dinsdag 4 mei, maar in verband met de RIVM regels wel op een zeer sobere wijze zonder publiek. Tijdens deze herdenking werden de 24 gevallen RAF bemanningsleden die in deze regio zijn neergehaald en begraven zijn op de begraafplaats in Nieuw Dordrecht Drenthe hebben herdacht.
Reageer!

Sobere herdenking bij het Indië Monument in Emmen

EMMEN – Afgelopen woensdag zijn bij het Indië Monument voor de begraafplaats in het centrum van Emmen de dertig militairen uit Zuidoost-Drenthe herdacht die tussen 1945 en 1962 in voormalig Nederlands-Indië en op Nieuw-Guinea hun leven hebben verloren. Deze herdenking werd voor de 28e keer gehouden, maar wel op een aangepaste wijze vanwege het coronavirus. Zonder militair orkest en zonder bezoekers. Onder de aanwezigen wel enkele familieleden van gesneuvelde militairen.
Reageer!

Kranslegging bij Monument Purit bombardement op 23 maart

KLAZIENAVEEN – Het bombardement op de Purit op 23 maart 1945 was in Klazienaveen één van de heftigste gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarbij vielen acht dodelijke slachtoffers. Ook het tegenover gelegen Hotel Wierenga en de speeltuin kregen de volle laag. De Werkgroep 75 jaar Vrijheid Klazienaveen organiseert op maandag 23 maart een kranslegging bij het Purit Monument op de hoek Noorderkeerkring/Mr. Ovingskanaal.
Reageer!

Veel belangstelling voor herdenking in Schoonebeek

SCHOONEBEEK – In Schoonebeek werd woensdagavond ook weer een herdenking gehouden, bij het monument op het kerkhof. Hier werden de tijdens de Tweede Wereldoorlog in Schoonebeek omgekomen bemanningsleden van de Canadian Force herdacht.
Reageer!

“In Vrijheid Kiezen” thema herdenking in Emmer Compascuum

EMMER COMPASCUUM - Nadat de klokken van de RK kerk en de PKN kerk begonnen te luiden werd ook de Stille Tocht vanaf het marktplein naar de begraafplaats aan de Runde in gang gezet met voorin de stoet enkele sprekers en leden van het 4 mei comité en de kinderen die de kransen aanreiken.
Reageer!

Weer veel belangstelling voor Dodenherdenking Nieuw Dordrecht

NIEUW DORDRECHT - Op de Algemene Begraafplaats in Nieuw Dordrecht is afgelopen zaterdagavond onder grote belangstelling voor de 39e keer de Nationale Dodenherdenking gehouden. De belangstellenden en genodigden kwamen voorafgaand door vaandeldragers van de British Legion uit Hameln, in een stille tocht te voet vanaf de Hervormde Kerk naar de begraafplaats.
Reageer!

Veel belangstelling voor herdenking in Emmen

EMMEN - De herdenking van de slachtoffers van de Tweede wereld oorlog in Emmen centrum trok vrijdag weer veel belangstelling. De herdenking begon in de Grote Kerk en na de bijeenkomst werd de herdenking voortgezet op het Marktplein bij het herdenkingsteken.
Reageer!

Herdenking bevrijding Emmen door Poolse militairen

EMMEN - Bij het Poolse monument aan de Middenstraat in Noordbarge werd vrijdagavond de bevrijding van Emmen herdacht. Het is dan precies 74 jaar geleden dat Emmen werd bevrijd door Poolse militairen van de 1e Poolse Pantserdivisie van Generaal Stanislaw Wladyslaw Maczek. Op 11 december 1994 overleed de generaal in Idinburgh op 102 jarige leeftijd en ligt begraven op het Poolse Militaire Ereveld in Breda. Onder de vele honderden belangstellenden en genodigden ontbrak voor de eerste keer de Poolse Tweede Wereldoorlogsveteraan Edward Szczerbinski. De herdenking begon om 19.00 uur met de last post en een minuut stilte.
Reageer!

Leerlingen Esdal College herdenken

EMMEN - Op de laatste schooldag voor de meivakantie, vrijdag 20 april, zullen tweedeklassers van de locatie Boermarkeweg van het Esdal College in Emmen bloemen leggen bij het oorlogsmonument aan het Kerkpad in Emmen. Een van de leerlingen zal het gedicht
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda