HERDENKINGEN

Herdenking Indië-militairen in Emmen

EMMEN – Aanstaande donderdag 25 mei worden weer de 30 omgekomen militairen herdacht die tussen 1945 en 1952 in het voormalig Nederlands Indië en Nieuw Guinea zijn gesneuveld. Tijdens de jaarlijkse herdenking bij het Indië monument aan het Insulindeplantsoen in Emmen worden alle namen genoemd en kransen gelegd door onder andere de drie betrokken gemeente Emmen, Coevorden en Borger Odoorn en oud-strijders en familieleden. (foto Bennie Wolbers)
Reageer!

Veel belangstelling bij herdenking Emmer Compascuum

EMMER COMPASCUUM - In Emmer Compascuum werd door het plaatselijke 4 mei comité voor de tweede keer een herdenking gehouden bij het monument op de begraafplaats aan De Runde. De herdenking begon met een stille tocht vanaf het marktplein naar de begraafplaats.
Reageer!

Herdenking Schoonebeek trok veel aandacht

SCHOONEBEEK – Ook in Schoonebeek werd woensdagavond een herdenking gehouden bij het monument op het kerkhof in Schoonebeek. Hier werden de tijdens de tweede wereldoorlog in Schoonebeek omgekomen bemanningsleden van de Canadian Force herdacht.
Reageer!

Prachtige afsluiting SIVO-festival

ODOORN - Het 31e Wereld Dans en Muziekfestival SIVO in Odoorn is met een prachtig weekend afgesloten. Op de zaterdag van het festival is het de laatste jaren nog nooit zo druk geweest als dit jaar. Maar die mooie zaterdag kon niet geheel goed maken wat er in de eerste dagen van het festival minder kwam aan bezoekers.
Reageer!

Herdenking Indië-militairen in Emmen

EMMEN – Ook deze keer weer werden onder grote belangstelling de 30 omgekomen soladten uit Zuid-Oost Drenthe die tussen 1945 en 1962 in het voormalige Nederlands Indië en Nieuw Guinea zijn gesneuveld. Tijdens de jaarlijkse herdenking bij het Indië monument aan het Insulindeplantsoen in Emmen werden alle namen genoemd en kransen gelegd door o.a. de drie betrokken gemeente Emmen, Coevorden en Borger Odoorn en oud-strijders en familieleden. (foto Bennie Wolbers.
Reageer!

Dodenherdenking bij RAF-monument

NIEUW DORDRECHT – Maandagavond(4 mei) is weer de traditionele dodenherdenking bij de verschillende monumenten in Emmen, Schoonebeek, Emmer Compascuum, Klazienaveen en ook weer bij het RAF-monument in Nieuw Dordrecht.
Reageer!

Monument voor Emmer-Compascuum

EMMER COMPASCUUM - Bij de begraafplaats aan de Runde in Emmer-Compascuum heeft burgemeester Cees Bijl maandagmiddag het 4 mei gedenkmonument onthuld. Het is een grote V-vorm met inscriptie: Vrede, Vrijheid, Verbondenheid en het staat op een grote kei.
Reageer!

Loopgroep Noord Nederland loopt ook voor Vrijheid.

KLAZIENAVEEN - Het werd weer een een wel heel bijzondere loop in het kader van 70 jaar bevrijding. Er vertrokken bijna 190 groepen deelnemers vanuit Wageningen met ongeveer 5000 lopers! In totaal hebben waren er ook 28 lopers van de Loopgroep Klazienaveen die zich hiervoor hadden opgegeven.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda