Sobere herdenking bij het Indië Monument in Emmen

EMMEN – Afgelopen woensdag zijn bij het Indië Monument voor de begraafplaats in het centrum van Emmen de dertig militairen uit Zuidoost-Drenthe herdacht die tussen 1945 en 1962 in voormalig Nederlands-Indië en op Nieuw-Guinea hun leven hebben verloren. Deze herdenking werd voor de 28e keer gehouden, maar wel op een aangepaste wijze vanwege het coronavirus. Zonder militair orkest en zonder bezoekers. Onder de aanwezigen wel enkele familieleden van gesneuvelde militairen.


Namens de nabestaanden en de Stichting Monument Gesneuvelde Indië-militairen 1945 - 1962 legde vice-voorzitter Jans Katerberg een krans. De Emmer burgemeester Eric van Oosterhout deed dat namens de drie gemeenten Emmen, Coevorden en Borger Odoorn onder het toeziend oog van zijn collega’s Bert Bouwmeester (Coevorden) en Jan Seton (Borger-Odoorn). Daarna werden door mevrouw Reitsma de namen van de dertig gesneuvelde militairen opgelezen en werd deze herdenking afgesloten met een minuut stilte.


De burgemeesters Jan Seton (Borger-Odoorn), Eric van Oosterhout (Emmen) en Bert Bouwmeester (Coevorden) gedenken met een minuut stilte de gevallen militairen. (foto Bennie Wolbers) ZIE OOK HET FOTOBOEK

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda

Laatste nieuws
 
agenda emmen
Mee®doen Schoonebeek, het is mooi geweest!
za 23 okt 2021 om 16:00
Shadow band Shadowski en Klaas Hummel in CH50+
zo 24 okt 2021 om 14:30
Meer mensen met een beperking politiek actief in Drenthe
do 28 okt 2021 om 16:30