ONDERWIJS

Emmen viert dag van de leerplicht met stroopwafels

EMMEN - De gemeente Emmen besteedt op 16 maart aandacht aan de dag van de leerplicht. Iedereen heeft het recht om te leren, daar staan we in Emmen bij stil door het uitdelen van stroopwafels op mbo-scholen. Om 09.00 uur is het startsein van de dag van de leerplicht op het Drenthe College (locatie Ubbekingecamp).
Reageer!

Lecturer Stenden wint prestigieuze Challa Polymer Award

EMMEN - Op 14 maart mag Dr. Vincent Voet, research lecturer Stenden Hogeschool Emmen, de Challa Polymer Award in ontvangst nemen. Hij wint deze prestigieuze prijs voor zijn proefschrift over kunststoffen, een van de belangrijkste onderzoeksthema’s binnen Stenden Hogeschool.
Reageer!

Nominaties Drentse Talentprijs Cultuur

ASSEN - De nominaties voor de Drentse Talentprijs Cultuur zijn bekend! Filmer Daan Alberts uit Assen, Cody Hidding oftewel DJ Lawss uit Klazienaveen en de neven Jasper en Stijn Steenhuis uit Barger-Compascuum maken maandag 3 april kans op 2500 euro en een professionele fotoshoot van Sake Elzinga.
Reageer!

Talentencentrum voor dansers en danseressen

EMMEN - Zondag 12 maart aanstaande kunnen jonge dansers en danseressen auditie doen voor het Danstalentencentrum van het Carmelcollege Emmen. Het is voor kinderen in de leeftijd 12 tot 18 jaar die het leuk vinden om te dansen en zich willen ontwikkelen tot een allround danser.
Reageer!

Esdalleerlingen nemen deel aan Model European Parliament

EMMEN – In de week van 6 t/m 10 maart vindt in de raadszaal van het gemeentehuis in Emmen de jaarlijkse lokale ronde voor het Model European Parliament (MEP) plaats. In onze samenleving komen we gezamenlijk voor veel discussies te staan. Bij een democratie is het de bedoeling dat de gehele bevolking bij voorgevallen problemen oplossingen zoekt. Het is dus belangrijk dat de jeugd ook een rol gaat spelen in deze discussies en daarom krijgen vwo-leerlingen van het Esdal College de kans om mee doen aan MEP.
Reageer!

Goede voorbereiding voorkomt studieuitval Extra aandacht voor overstap van mbo naar hbo op Open Dag Stenden van zaterdag 11 febr

EMMEN - Op zaterdag 11 februari organiseert Stenden de tweede Open Dag van dit schooljaar. Tijdens deze Open Dag wordt er extra aandacht besteed aan mbo’ers die de overstap naar een hbo-opleiding willen maken. Ellie Bal, decaan aan Stenden Hogeschool: ‘Veel mbo’ers geven bij mij aan op te kijken tegen het niveauverschil. Ze zijn dan blij te horen dat we ondersteuning bieden om de overstap naar hbo soepel te laten verlopen. Zo bieden we bijvoorbeeld vanuit ons decanaat een training effectief studeren aan.’
Reageer!

Hondsrug College start met tussenjaar voor basisscholieren

EMMEN - Het Emmer Hondsrug College start na de zomervakantie met een extra leerjaar. Die is bedoeld voor kinderen met een vwo-advies die uitgeleerd zijn op de basisschool maar nog niet klaar zijn voor een vervolgopleiding. Het gaat om begaafde leerlingen die vroeg alle lesstof onder de knie hebben. Inhoudelijk kunnen ze dan prima meedraaien in de brugklas. Emotioneel zijn ze vaak te jong voor de wereld van de brugklas. Het Hondsrug College introduceert daarom onder de naam Intermezzo een tussenjaar voor deze groep. De Emmer scholengemeenschap heeft hiermee een Drentse primeur.
Reageer!

Anna Woltz bezoekt Esdal College

EMMEN – Op 24 en 25 januari bezoekt kinderboekenschrijfster Anna Woltz (1981) het Esdal College Boermarkeweg. Woltz begon al met schrijven toen ze vijftien was. In 2016 ontving ze een Gouden Griffel voor haar twintigste boek: Gips.
Reageer!

Leerling Hondsrug College wint middagje trainen bij Ajax

AMSTERDAM - ‘Meetrainen met Ajax was mijn ultieme droom.’ De twaalfjarige Mika Alserda, verdediger van de Kiel-Schoonoord-Combinatie (KSC), hoefde niet lang na te denken toen hij bij een prijsvraag van een bekend automerk gevraagd werd zijn grootste wens in te vullen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda