ONDERWIJS

Carmel College Tour: gastlessen op basisscholen

EMMEN - Met drones een parcours afleggen, een robotarm besturen en kennismaken met de wereld van Virtual Reality, het was geen gewone schooldag voor de leerlingen van groep 8 van de Kardinaal Alfrink School uit Emmen. Op dinsdag 4 februari volgden zij een les robotica op het Carmelcollege Emmen, in het kader van de â??Carmel College Tour.â??
Reageer!

Nieuwbouw Esdal College kan gaan beginnen

EMMEN – Afgelopen vrijdagmiddag werd door Het Esdal College onder grote belangstelling het startsein gegeven voor een nieuwe school op de Esdal Campus in Emmen. Terwijl nog volop aan de afbraak van het oude schoolgebouw kan nu binnenkort met de bouw van een nieuwe school worden begonnen op de locatie waar voorheen Theater de Muzeval was gesitueerd.
Reageer!

Burgemeester Van Oosterhout her-opende vernieuwd schoolplein van CBS De Palet

EMMEN – Afgelopen donderdag kwam burgemeester Eric van Oosterhout hoogstpersoonlijk naar Bargeres om het schoolplein van CBS Het Palet te her-openen. Doormiddel van een fancy fair hadden de kinderen geld opgehaald voor de vernieuwing van het plein. Met de inzet van veel ouders konden we het plein daarna onder handen nemen, zegt Saskia van Luijt en vervolgt:
Reageer!

Nieuwbouw Esdal College binnenkort van start

EMMEN – Het Esdal College start binnenkort met de bouw van een nieuwe school op de Esdal Campus in Emmen. Het nieuwe gebouw zal worden gerealiseerd op de locatie waar voorheen Theater de Muzeval was gesitueerd. De school van zo’n 3.900 vierkante meter zal plek bieden aan ongeveer 250 leerlingen. De opleidingen die nu nog gehuisvest zijn op de locatie Weerdingerstraat verhuizen naar de nieuwe school. Door de nieuwbouw is het mogelijk om het onderwijs te verzorgen op de manier die de huidige tijd vraagt.
Reageer!

Hondsrug-leerlingen aan de slag in het ATLAS Theater

EMMEN - Het ATLAS Theater heeft in samenwerking met het Hondsrug College een filmopdracht bedacht voor het vak CKV (culturele kunstzinnige vormgeving). De leerlingen moesten aan de hand van een aantal onderwerpen een promotievideo schieten in het theater en konden daarmee gratis kaartjes winnen voor een voorstelling.
Reageer!

Bijzondere uitwisseling op het Carmelcollege Emmen

EMMEN -?? De afgelopen week stond er op het Carmelcollege Emmen wel een heel bijzondere uitwisseling op het programma. Acht jongeren van de Pawar Public School in Dombivali (India) en hun begeleiders waren tot en met 30 mei in Emmen te gast. Niet alleen om kennis te maken met de Nederlandse cultuur en gebruiken. Naast het volgen van lessen op school werd er ook gesport en gingen ze in debat met hun Nederlandse leeftijdsgenoten.
Reageer!

Koepelmarkt Nieuw Dordrecht weer groter en drukker

NIEUW DORDRECHT – De jaarlijkse Koepeldag in Nieuw Dordrecht op Hemelvaartsdag werd weer een groot succes . Mede door het mooie weer kwamen er weer ruim 30.000 bezoekers vanuit de verre omgeving zorgden voor een enorme chaos in Boekweitveld en de leegte aan de Oranjedorpstraat maar ook op alle toegangswegen rondom Nieuw Dordrecht. Als een lang lint stonden de honderden kramen voor de braderie en rommelmarkt opgesteld.
Reageer!

Nu ook tweetalig mavo op het Carmelcollege Emmen

EMMEN - Komend schooljaar start het Carmelcollege Emmen met een tweetalige opleiding mavo. De leerlingen verwerven niet alleen een hoog niveau Engels, maar worden opgeleid tot echte wereldburgers. Hiermee wil de school inspelen op de groeiende vraag vanuit het mbo, dat steeds meer Engelstalige opleidingen aanbiedt.
Reageer!

Leerlingen Carmelcollege maken zelf een zonnecel

EMMEN - Leerlingen uit de havo- en atheneumklassen (derde leerjaar) van het Carmelcollege Emmen die overwegen om volgend schooljaar het profiel Natuur & Techniek of Natuur & Gezondheid te kiezen, konden dinsdag 22 januari meedoen aan de Beta-profielmiddag. Ze maakten op een leuke manier kennis met de betavakken die in de bovenbouw (vanaf het vierde leerjaar) gekozen kunnen worden.
Reageer!

Nog plaatsen voor voetbalreizen naar Schalke 04

EMMEN - Door een annulering zijn er nog 4 kaarten beschikbaar voor de wedstrijd Schalke 04 - Werder Bremen op zondag 20 oktober. Opstapplaatsen in Beilen en Klazienaveen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda