ONDERWIJS

Leerlingen De Twijn, W.A. van Liefland, Thriantaschool en de Windroos verleggen sportieve grenzen in Hoogeveen

HOOGEVEEN - Sportcomplex Bentinckspark aan de sportveldenweg in Hoogeveen is ook dit jaar het decor van de Special Heroes Challenge. Op vrijdag 9 juni gaan 330 leerlingen met een verstandelijke beperking uit het voortgezet speciaal onderwijs samen grenzen verleggen tijdens de sportdag die wordt georganiseerd door Special Heroes en Sportief Hoogeveen.
Reageer!

Veel belangstelling nieuw tussenjaar Emmer Hondsrug College

EMMEN - Het Hondsrug College is tevreden over de belangstelling voor het nieuwe extra leerjaar voor kinderen die uitgeleerd zijn op de basisschool maar nog niet toe zijn aan de middelbare school. In totaal zestien kinderen met een vwo-advies, verdeeld over twee klassen, beginnen na de zomervakantie met het tussenjaar dat de naam Intermezzo draagt.
Reageer!

Opleiding assistent fietstechnicus

EMMEN – Maandagmorgen werd door wethouder Bouke Arends de aftrap gegeven voor een voor Noord Nederland unieke opleiding. Emmen krijgt namelijk de primeur van de eerste, échte “fietsenmaker-opleiding” van Noord Nederland. (fietstechnicus is het juiste woord!). Langdurig werkzoekenden worden opgeleid tot assistent-fietstechnicus.
Reageer!

FIETSMODUS-CAMPAGNE START MET RADIO 538 XXL SCHOOLFEEST ESDAL COLLEGE

EMMEN - Donderdagavond 13 april staat het Esdal College in Emmen helemaal in het teken van het Radio 538 XXL schoolfeest. De school won het feest met de School Challenge van Fietsmodus. Fietsmodus is de landelijke campagne tegen smartphonen tijdens het fietsen. Voor de School Challenge werden scholieren uitgedaagd om zoveel mogelijk smartphone-vrije fietskilometers te maken.
Reageer!

31 maart opening Voorschool De Bascule

NIEUW AMSTERDAM - Wethouder Jan Bos opent vrijdag a.s. om 15.00 uur Voorschool obs De Bascule in Nieuw-Amsterdam. Dit is de elfde voorschool in de gemeente Emmen en de bedoeling is om voor de zomervakantie van 2018 voor elke basisschool een voorschool mogelijk te maken.
Reageer!

€ 25.000,- voor verbouwing schoolgebouw naar buurthuis

EMMEN - Wethouder Rene van der Weide overhandigt aan Plaatselijk Belang Barger Oosterveen een cheque met het bedrag van € 25.000,-. Dit geld is een bijdrage voor het verbouwen van een voormalig schoolgebouw tot buurthuis.
Reageer!

Emmen viert dag van de leerplicht met stroopwafels

EMMEN - De gemeente Emmen besteedt op 16 maart aandacht aan de dag van de leerplicht. Iedereen heeft het recht om te leren, daar staan we in Emmen bij stil door het uitdelen van stroopwafels op mbo-scholen. Om 09.00 uur is het startsein van de dag van de leerplicht op het Drenthe College (locatie Ubbekingecamp).
Reageer!

Lecturer Stenden wint prestigieuze Challa Polymer Award

EMMEN - Op 14 maart mag Dr. Vincent Voet, research lecturer Stenden Hogeschool Emmen, de Challa Polymer Award in ontvangst nemen. Hij wint deze prestigieuze prijs voor zijn proefschrift over kunststoffen, een van de belangrijkste onderzoeksthema’s binnen Stenden Hogeschool.
Reageer!

Nominaties Drentse Talentprijs Cultuur

ASSEN - De nominaties voor de Drentse Talentprijs Cultuur zijn bekend! Filmer Daan Alberts uit Assen, Cody Hidding oftewel DJ Lawss uit Klazienaveen en de neven Jasper en Stijn Steenhuis uit Barger-Compascuum maken maandag 3 april kans op 2500 euro en een professionele fotoshoot van Sake Elzinga.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda