Tynaarlo - VIOS eindigt met staking

TYNAARLO - Op het sportpark in Tynaarlo heeft VIOS (O) dit weekeinde drie punten mee naar huis weten te nemen. In een aantrekkelijke wedstrijd werd het 1-2, nadat de scheidsrechter de wedstrijd affloot in de 88e minuut. VIOS begon zeer opportunistisch, het kreeg veel kansen in de openingsminuten, waaronder al eerste twee minuten. Een goede corner vanaf rechts werd na een volley van spits Betten afgeslagen. Ook rechterspits Geuze wurmde zich door de verdediging van Tynaarlo, echter tot scoren kwam het niet.

In de 11e minuut een goede voorzet van rechterverdediger Arjan de Vries, welke mee op stormde. Deze kon net niet lekker worden geraakt door Frank Kienecker, waardoor deze kans aan de neus voorbij ging. VIOS moest ook wel, na een drama vorig week in Assen tegen FC Amboina. Het kreeg toen in het laatste kwartier nog twee goals om de oren, waardoor het geen enkel punt mee terug kon nemen.

In de 20e minuut kwam Tynaarlo op 1-0, althans zo leek het. Een corner vanaf links werd voorgebracht en in één keer in de goal gewerkt, echter was de bal achter geweest. De scheidsrechter keurde deze laat af, waardoor de meningen nogal verdeeld waren. In de 25e minuut een goede kans voor VIOS. Een corner net buiten de zestien meter werd genomen door Frank Kienecker, echter werd deze goed gepareerd door keeper Haddes. Vlak daarna wederom een goede kans voor VIOS.

Rechterspits Robin Geuze kopte echter de bal net naast de tweede paal, waardoor de 0-0 bleef staan. VIOS was de betere ploeg in de eerste helft. Het kreeg een aantal extreem goede mogelijkheden, echter werden vele kansen onbenut gelaten. In de 28e minuut een goede voorzet vanaf rechts, welke spits Lars Betten net over tikte. Niet veel later wederom een uitgelezen mogelijkheid. Rechtermiddenvelder Rick Kingma kreeg de bal op rechts in de voeten, welke een uitgemeten voorzet gaf op Robin Geuze. Deze kopte de bal, echter werd deze net niet verzilverd, de bal vloog net naast. Echter, het niet maken van de goal ging Tynaarlo ook niet voorbij. Ze kregen een uitstekende mogelijkheid om de 1-0 binnen te schieten, echter raakte deze de buitenkant van de linkerpaal, waardoor nog steeds de 0-0 op het scorebord stond.

Pal voor rust, in de 43e minuut, werd dan eindelijk wel gescoord aan de kant van VIOS. Een prachtige combinatie tussen Frank Kienecker en Arjan de Vries, waarna de Vries zelf door liep en de bal op de goal pegelde, echter werd deze in eerste instantie goed gepakt door de keeper van Tynaarlo. In de rebound kon Roelof van Opijnen de bal in de kluts binnenkant paal binnen tikken. Hierdoor kwam VIOS op een verdiende 1-0 voorsprong. Na dit doelpunt bleef VIOS door drukken, het kwam bijna op 2-0 door een goed schot van verdediger Arjan de Vries, echter werd deze onbenut gelaten.

VIOS kwam goed uit de rust. In de 47e minuut werd de 0-2 binnen getikt door spits Lars Betten. Een omstreden moment, de keeper van Tynaarlo liet de bal los, Betten zag dit en kon hierdoor de bal zo binnen tikken, echter de keeper van Tynaarlo werd hierbij aan het hoofd geraakt. Deze kon de wedstrijd niet uit spelen, waardoor er een andere keeper het veld in moest. Hierna begon Tynaarlo wat meer te komen, het kreeg een aantal kleine kansjes, wat ook meteen resulteerde in de 1-2. Een goede aanval over rechts, waarna naar binnen werd getrokken en naar binnen gepasst.

Na een aantal voeten van verdedigers te hebben aangeraakt, werd de bal binnen geschoten door Tynaarlo, waardoor de 1-2 een feit was. Hierna ging Tynaarlo door, het kreeg een serieuze kans. De bal werd echter door de nummer 11 van Tynaarlo op de lat geschoten, waardoor het uit de oog van de naald kroop. VIOS had het lastig in deze fase van de wedstrijd, het kon even geen grip krijgen op het spel. Het spel dat zij in de eerste helft wel konden spelen, door volop te domineren.

In de 63e minuut wel een goede mogelijkheid voor de uit spelende ploeg. Maurice Kerkdijk maakt een prachtige slalom, waarna hij de bal niet genoeg vaart mee kon geven, waardoor de bal een makkelijke prooi was voor de nieuwbakken keeper. Hierna kon de wedstrijd eigenlijk alle kanten op. VIOS, maar ook Tynaarlo kreeg een aantal goede kansen, waardoor de stand op het scorebord nog lang niet zeker was. Ook de irritaties in het veld werden heviger. De scheidsrechter deelde echter geen kaarten uit, omdat het deze vergeten was. In de 80e minuut werd de 2-2 gescoord door Tynaarlo, echter werd deze wederom afgekeurd door de scheidsrechter.

Een voorzet vanaf links werd goed voorgebracht, waarna de verdediger van VIOS de bal doorkopte en iemand van Tynaarlo de bal binnen kon knikken. Echter zag de scheidsrechter dit anders, hij dacht dat de bal werd doorgekopt door iemand van Tynaarlo, waardoor de 1-2 staan bleef. VIOS kroop hierdoor uit de oog van de naald.

Mede door deze actie werd de wedstrijd grimmiger, er werden enkele overtredingen gemaakt. In de 88e minuut werd dan ook de wedstrijd gestaakt. Op het middenveld werd ruzie gemaakt tussen beide teams na een overtreding van de aanvoerder van Tynaarlo. Deze was het er zichtbaar niet mee eens en drukte de linkerverdediger van VIOS naar de grond. Hierop besloot de scheidsrechter de wedstrijd af te fluiten, waardoor de 1-2 op het bord stond.

Even was onduidelijk of hierdoor de laatste paar minuten over moesten worden gespeeld, echter na navraag bleek dit niet zo te zijn. De 1-2 was een feit. Door deze drie punten veilig te hebben gesteld komt VIOS op een totaal van 7 punten en op een vierde stek op de ranglijst. Hierdoor heeft het weer de volledige aansluiting in de competitie en kan worden uitgekeken naar volgende week. Volgende week speelt de ploeg uit Oosterhesselen thuis tegen GKC, welke momenteel de tweede plek bestrijkt.

Door: Onze plaatselijke journalist