EBV Mustangs U14-1 met de hakken over de sloot bij BVG.

EMMEN - Op papier zou de nummer 1 tegen de nummer 7 een wedstrijd zonder al teveel bloed, zweet en tranen moeten zijn.

In de praktijk bleek daarvan geen sprake. Met een eindstand van 52-49 heeft BVG laten zien dat er met hun na de winterreces niet te spotten valt. De start van de Mustangs was traag en tot 12-12 bleef BVG eenvoudig bij. Toen liet de Mustangs 4 minuten zien wat ze kunnen en eindigt het 1e kwart in 21-12. Daarna vallen de Mustangs terug in het start tempo en verdedigen zit er niet in en het tweede kwart werd met 4-13 verloren.

Daardoor stond het bij rust 25-25. Het begin van het 3e kwart was heel mager, want pas in de 4e minuut toveren de Mustangs de 1e score op het bord. Ook BVG heeft het lastig en de wedstrijd blijft spannend. Briyan “tip-in” Bos scoort belangrijke punten en had enkele goede rebounds in deze periode.

Het bleef gelijk aan het einde van het 3e kwart 37-37. Op het tandvlees werd aan het vierde kwart begonnen. Het begon weer te draaien en het gaat gelijk op tot 45-45.. Mats van der Staaij pakt een belangrijke aanvallende rebound en maakt het koelbloedig af, een goede score van Briyan Bos erbij en het gat is 4 punten. Jasper Wiegman wordt foutief afgestopt en hij verzilvert 1 van de 2 vrije worpen. BVG maakt er nog 49-50 van, maar in de laatste seconde sluit Roan Fransen de deur met zijn herintrede met een fraai jumpshot. Eindstand 52-49.