Huyser E&O express weer op stoom tegen Kwiek

Voor de tweede keer binnen drie dagen hebben de dames van Huyser E&O een overwinning behaald tegen Gibo Groep Kwiek. Afgelopen donderdag was de brigade van trainer/coach Joop Fiege in de halve finale van het bekertoernooi in eigen huis met 35 ? 27 te sterk. Zaterdagavond in Sportcentrum Tijenraan was het verschil weer acht treffers, 26 ? 34. De start van de formatie uit Emmen was met drie gemiste strafworpen in het eerste kwartier moeizaam te noemen. Huyser E&O had bijna de gehele eerste helft een licht overwicht maar verzuimde afstand te nemen. De beslissing viel direct na rust (ruststand 13 ? 15) toen Nicole Kooiker, Lois Abbingh en Margot Wielens trefzeker waren. E&P liep vervolgens uit naar 17 ? 26 en in de 21ste minuut was het verschil van 10 bereikt, 21 ? 31.
De thuisploeg kon geen vuist meer maken en E&O speelde de partij prima uit. Eindstand 26 – 34. Karin Veltrop was met 9 treffers topscoorder aan de kant van E&O. Rianne Booijink van Kwiek was qua gescoorde doelpunten gelijkwaardig aan Karin Veltrop. Ook zij scoorde 9 keer. Door deze overwinning is de voorsprong op Kwiek opgelopen naar 5 punten met nog 3 wedstrijden te spelen waardoor E&O nagenoeg zeker is van de kruisfinale.