Dames E&O naar bekerfinale

HANDBAL - De dames van E&O uit Emmen hebben zich eenvoudig geplaatst voor de landelijke bekerfinale. De formatie van vertrekkend coach Joop Fiege versloeg in eigen huis Kwiek uit Raalte met speels gemak. Na een ruststand van 21-15 werd het 35-27. Door die zege kan E&O zich na zeven jaar revancheren voor de verloren bekerfinale tegen Hellas. Die ploeg won in 2003 met 27-20. Dat was het jaar waarin ook de heren van E&O de finale bereikten. Zij wonnen toen wel de cup, door V&L uit Geleen te verslaan.

De formatie van Joop Fiege had donderdagavond totaal geen moeite met Kwiek. Na veertien minuten spelen was het 10-5 en was het duel feitelijk al gespeeld. E&O scoorde heel gemakkelijk en hield de dekking redelijk gesloten. Lois Abbing (foto onder) was zoals zo vaak dit seizoen de angel in het spel van de thuisploeg en zelfs mandekking kon haar niet van het scoren houden.

Voor rust maakte de toekomstig speelster van VFL Oldenburg negen treffers en daarmee had ze een fors aandeel in de 21-15 stand halverwege. In de tweede helft was rustig uitspelen het parool. E&O hoefde niet zo nodig meer en Kwiek was niet bij machte de spanning terug te brengen.

De formatie uit Raalte kwam simpelweg kwaliteit tekort, alhoewel Kwiek met Sharina van Dort een hoekspeelster heeft die E&O maar al te graag wil inlijven voor het volgend seizoen. De 21-jarige Wijhese staat hoog op het verlanglijstje van het nieuwe technisch duo van de Emmer handbalclub: Gerhard Husers en Harwin de Jonge. Eindstand E&O - Kwiek dus 35-27. Topscorer aan de kant van E&O werd Lois Abbing. Zij scoorde 11 keer.

De bekerfinale wordt op Hemelvaartsdag (13 mei) gespeeld in Almere. Tegenstander van E&O is de bekerwinnaar van vorig jaar, VOC uit Amsterdam.