Winst voor de kleinste Emmer honkballers.

EMMEN - De voorlaatste wedstrijd van het seizoen ontvingen Emmer pupillen het 2e pupillenteam van de Blokes uit Veendam. In de 2e inning werd een schitterende 'diving catch' gemaakt door 2e honkman Pim Bekkering waarna de Emmenaren in de aanval gingen. Een solohomerun van Dariën Vinke bracht het eerste punt Bedrocks gevolgd door een prachtige 2-honkslag van Maikel Bonkestoter die binnen kwam door een honkslag van Vincent Ester en een verre klap in het buitenveld van Vlin Rietema,3-0.


In de 3e inning werden er nog eens 2 punten binnengehaald door onder meer een mooie honkslag van Jeffrey Koster. In de 4e slagbeurt kwamen de gasten uit Veendam terug tot een 5-5 stand. In de gelijkmakende 4e en tevens laatste slagbeurt voor de Emmenaren was het er op of er over. De van een langdurige blessureperiode teruggekomen Lisanne Mol nam de knuppel in handen en sloeg met een prachtige klap de bal ver in het buitenveld waarna ze alle honken kon aflopen om het winnende 6e punt te verzilveren in de zinderend spannende wedstrijd van het jonge Bedrocks pupillenteam

Junioren 2
Zaterdag speelde het 2e juniorenteam van Bedrocks tegen Blue Devils in Meppel. Het beloofde op deze warme dag een mooie pot honkbal te worden, een slap begin gooide echter roet in het eten. Hoewel het verdedigend vanaf het begin wel aardig stond, werd er aan slag veel verloren en werden veel honklopers op de honken achter gelaten. Hoewel pitcher Teun Efftink redelijk goed stond te gooien kregen de slagmannen uit Meppel wel vat op hem. Stein Rietema verving hem en dat ging hem goed af. De qua leeftijd nog aspirant liet zien dat hij als honkballer toch echt bij de junioren hoort. Na een snelle achterstand toonden de jongens een goede veerkracht en kwamen goed terug, maar bij 12-5 bleef het steken. Rick Robben kon na een aantal wedstrijden droog te staan eindelijk weer juichen om een honkslag en nieuwkomer Stef Niezing wist twee honkslagen te verzilveren.

Aspiranten
De Aspiranten speelden in Leeuwarden tegen Northern Stars. De 1e inning leverde Bedrocks het eerste punt op door Thimo Czudar. De Stars liepen vervolgens uit naar 5-1, ondanks het goed startende pitcher/catcher koppel Floris Gon en Aaron Falke. De tweede slagbeurt van Bedrocks was er één om snel te vergeten. Daartegenover stond aardig veldwerk van de Bedrocks met een mooie vangbal door Dainyel Rooi. Met slechts drie punten voor de tegenstander kon de 3e inning van start gaan. Colin Ramakers wist nog een tweede punt binnen te lopen. Een prachtige vangbal van Aaron Falke en een zeer solide pitchende Thimo Czudar en goede invalbeurt van catcher Alex Uiterwijk Winkel wisten niet te voorkomen dat de Stars uit konden lopen naar 12-2.

Junioren 1
Zaterdag speelden de junioren een dubbel tegen koploper Double Stars in het Noord-Hollandse Heiloo waar ooit de wieg stond van honkbalinternationaal Michael Duursma . Door twee zieke en een geblesseerde speler kon coach Ralph Seijkens slechts over negen spelers beschikken. Met Luc van Brero als startend pitcher ontwikkelde zich een spannende wedstrijd met veel actie in het veld van beide partijen. Double Stars kenmerkte zich door een zeer sterk infield en ook pitcher Max Kamp kon de slagkracht van de Noord Hollanders niet breken, eindstand 9-2. Tussen de wedstijden door werd er door Double Stars een uitstekende gezamenlijke lunch verzorgd waarna een spannende 2e wedstrijd volgde met voor Bedrocks Scott Schulting op de heuvel. De 5-1 winst voor de Stars was gezien de verhouding in de competitie geen schande voor de Emmer junioren.

Heren

Arjan Koreman

Zondag speelden de Emmer heren op de Meerdijk tegen de combinatie TU Enschede (High Tech Hitters) en Giants Hengelo. Geen eenvoudige opgave voor het team van coach Marco Mast, dat geplaagd door blessures en diverse familie omstandigheden een beroep moest doen op de junioren Scott Schulting en Davey Paulussen en qua posities een complete trukendoos moest opentrekken. Zo begon nadat de pupillen Joey en Jeffrey Koster de openingsballen hadden gegooid, midvelder Arjan Koreman op de heuvel. Korenman die vrijdagavond een korte cursus pitchen kreeg startte uitstekend en toen de power er na drie inningen wat uit was debuteerde hij ook nog als catcher. Bedrocks stond `tot eind 4e inning met 10-5 voor en dan mag een knappe prestatie worden genoemd gezien de verhoudingen in de competitie.


Marijn Mast

Michel Kraaienveld

Helaas slopen er fouten in het verdedigende spel van de Emmenaren en kregen ze aanvallend geen grip op de nieuwe pitcher van de Twenten. Zo werd het verschil in het aantal honkslagen, Bedrocks 12 en HTH 7, niet tot uitdrukking gebracht in de eindstand 10-15. Memorabel zijn een 3-tal prachtige vangballen door linksvelder Harrie van Vondel, een 2-honkslag van Marijn Mast, Arjan Koreman, Michel Kraayeveld en een 3-honkslag van Benjamin Houthuijzen. Al met al een mooi spektakel waar het publiek op het Bedrocks terras bij prachtige weersomstandigheden zicht en hoorbaar van genoot.

Programma Meerdijk: Zaterdag 11.00 Aspiranten-Blue Devils, Junioren 2 – Caribe, 14.30 Junioren 1 – TIW Survivors.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda