Honkbalclinic bij Bedrocks en Beeballers spelen toernooi.

EMMEN - De sportzaal Emmerhout in Emmen was afgelopen zondag het toneel van een honkbalclinic door de broers Stijn en Bob van der Meer. Het was de tweede keer dat Bedrocks dit evenement voor al hun teams organiseerde. Beide broers spelen competitie in de hoofdklasse en Stijn is veelvoudig international.


In verband met de olympische spelen van 2020 in Tokyo is Stijn door NOC*NSF een A-status toegekend, aangezien honk en softbal dan ook weer olympische sporten zullen zijn. De clinic was dit jaar met name toegespitst op de techniek van het gooien en fielden. Het delen van hun kennis en ervaring ging gepaard met wat anekdotes en de leerzame dag werd afgesloten met een fanatiek partijtje zaalhonkbal.

Beeball.

De Beeballers van Bedrocks Emmen speelden zaterdag in Groningen een toernooi, georganiseerd door het plaatselijke Caribe. Naast Emmen en Groningen waren Drachten Diamonds, Northern Stars Leeuwarden en The Blokes uit Veendam aanwezig. Het doel van dit soort toernooien is de allerkleinsten bekend te maken met de honkbalsport.

De elf Bedrockers werden opgesplitst in 2 teams. Alle teams speelden drie wedstrijden met als doel; plezier hebben en op een speelse manier kennis maken met het spel. Een winnaar is er nog niet op dit niveau. Met hulp van ouders en coaches leren de kinderen gooien, fielden, slaan en honklopen.

Spannend
.

Voor sommigen van de Bedrocks Beeballers was het extra spannend omdat dit de eerste keer was dat ze mee deden in wedstrijdverband. Het Beeballteam bestaat uit: Sander en Lize Groeneveld, Mare Veenhuijzen, Mathijs Meijer, Eli, Olivia en Avery Welter, Annabel en Madelief Robben en Feyo en Aaron Niehof. Nadat de eerste wedstrijd was gespeeld was de spanning weg en kon er van het spel genoten worden.

Tevreden.

Samen met hulpcoaches Simon Welter, Stefan Meijer, Wicher Groeneveld en Martijn Veenhuijzen hebben de Beeballers van Bedrocks een leuk toernooi gespeeld. Trainer-coach Leon Niehof was zeer tevreden over hoe het slaan en gooien wat ze op de training hadden geleerd in de praktijk tot uitvoer werd gebracht. Daarnaast hebben ze veel geleerd van dit toernooi en van de tegenstanders. Het leuke van Beeball is dat alle coaches ook van de tegenstanders, meehelpen om de Beeballers het spel uit te leggen. Het toernooi werd afgesloten met ranja en chips voor de deelnemers.

Foto’s Beeball: Joyce Groeneveld den Dekker, Clinic: Bert Springer.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda