Goede wedstrijden door Emmer jeugdhonkballers

EMMEN - De Bedrocks Junioren 1 waren zaterdag in een dubbele wedstrijd op de Meerdijk twee keer te sterk voor de Centrals uit De Bilt. De Emmer pitchers hadden de slagmannen van de bezoekers goed onder controle en het veld stond zijn mannetje. In de eerste wedstrijd kon Pitcher Ruben van Wieren de wedstrijd net niet in zijn eentje uitgooien.


De laatste nul moest gemaakt worden met Scott Schulting op de heuvel(foto). Schulting speelde dit seizoen voor HCAW in Bussum, maar keerde na een schouderblessure terug naar Bedrocks. De eindstand van de “uitwedstrijd” die onder leiding stond van Umpire Melvin Brandjes werd bepaald op 6-16 winst voor de Emmen

In de 2e wedstrijd onder leiding van Arjan Koreman, hield werper Max Kamp de bezoekers gedurende 3 innings onder controle, waarna Schulting ook de tweede wedstrijd mocht afmaken. Trainer-coach Devi Seijkens toonde zich tevreden over de foutloos spelende verdediging. Julian Zoeteman met 3 hits en Scott Schulting met negen binnengeslagen punten, vormden een sterke basis voor de aanval van Emmen. Met de 22-5 winst voor Bedrocks bleken de Centrals geen partij voor de Bedrockers die nog steeds kans maken op het kampioenschap in de landelijke 2e klasse. Daarvoor moeten ze de nog resterende 3 wedstrijden winnen en zeker die tegen mededinger Blue Hawks in Zwolle op 7 oktober.

Aspiranten
De aspiranten hadden zaterdag de mogelijkheid hun positie op de ranglijst te verbeteren. Tegenstander Diamonds in Drachten moest daarvoor wel verslagen worden, maar dit bleek lastiger dan gedacht. De eerste slagbeurt van Bedrocks leverde geen punten op, door sterke pitching van de tegenstander. Drachten daarentegen wist al in de eerste inning 4 punten binnen te slaan. In de daaropvolgende innings wist Bedrocks geen vuist te maken tegen de pitcher, welke 4 innings kon blijven staan. Gelukkig had ook Bedrocks Pitcher Thimo Chzudar deze dag een goede pitchingarm, waardoor de schade beperkt bleef tot max. 5 punten. In de laatste inning, met een andere pitcher, wist Bedrocks eindelijk de honken te bereiken. Voor Hendri Hadders werd het zelfs een moment om niet te vergeten, want in zijn tweede wedstrijd als honkballer wist hij zijn eerste punt voor de Bedrocks binnen te halen, mede dankzij een prachtige slag van Dariën Vinke, die ook nog een punt wist binnen te lopen. Eindstand 5 - 2.

Junioren 2
Het tweede juniorenteam deed deze week goede zaken. Op maandag moesten de Cubs uit Hardenberg er aan geloven. De gebroeders Brandjes hadden als pitcher en catcher gelegenheidsduo weinig moeite om de wedstrijd in Hardenberg tot een goed einde te brengen. Met 0-13 waren de Emmenaren de duidelijke winnaar.

Zaterdag kwamen de Emmenaren in actie in Leek. Tegen de Knights begon Bedrocks goed, met na 1 inning een stand van 1-1, maar al snel liep het minder florissant. Tot twee keer toe werden honklopers van Bedrocks vlak bij het honk dat ze uiteindelijk bereikt hadden uitgetikt doordat de werper van Leek in de gaten had dat ze niet op stonden te letten. Uiteindelijk keerden de Emmenaren met een 16-1 verlies huiswaarts.

Op zondag speelden de junioren 2 hun beste wedstrijd in Assen tegen The Pioneers. Coach Erik Eilering had duidelijk gemaakt wat er zaterdag allemaal niet goed ging en waar de focus op moest liggen. Bedrocks startte actief en goed aan slag en ook voor elk honk werd gevochten. Voortvarend probeerde werper Yorben Rooi vervolgens de Pioneers van het scoren af te houden. Dit lukte ten dele, maar Bedrocks hield de voorsprong. In de tweede inning scoorde Bedrocks nog 3 keer door onder andere een mooie tweehonkslag van de ongekend fanatieke Rik Bekman die zondag een van de beste spelers was. Vervolgens kwamen de Assenaren langszij en moest Bedrocks aan de bak. In de laatste inning werden alle remmen losgegooid en liepen uit tot 10-20. In de laatste slagbeurt voor Pioneers wist werper Alex Uiterwijk Winkel de score tot 3 punten te beperken en was er de 13-20 eindstand.

Foto’s Bert Springer
Programma Meerdijk; Zaterdag 11:00 Aspiranten – WHSC Winschoten en Junioren 2 – Caribe Groningen

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda