Bedrocks wint en verliest.

EMMEN - Na Koningsdag viering stonden de Bedrocks mannen alweer vroeg paraat om hun wedstrijden te spelen. Het 2e speelde om 10.30 in Leeuwarden tegen Northern Stars 2, terwijl het 1e om de zelfde tijd moest aantreden tegen Caribe 2 in Groningen. Kortom een heel karwei voor beide coaches om met de krappe selectie twee teams op de been te krijgen.


In het team van slechts 7 man nam voor het eerst in zijn nog prille honkbal carrière Frank Rieff(foto) plaats achter de thuisplaat, een rol die hij uitstekend vervulde. Benjamin Houthuyzen nam plaats op de heuvel en gooide een solide wedstrijd. Bij een 5-10 voorsprong voor de Bedrocks en 2 Stars op de honken nam Fernando Acevedo de heuvel over. De Friezen kwamen nog goed terug, maar met 9-10 op het scorebord en 2 man op de honken gooide Acevedo de laatste strike-out en zo namen de Bedrocks de punten mee naar Emmen.

Bedrocks 1 moest met negen spelers, die allemaal hun pijntjes en/of een blessure hadden op pad, hierdoor moest Alex ten Hoor na lang blessureleed en dus gebrek aan ritme de pitcherheuvel betreden. Op de grasmat die met madeliefjes en paardenbloemen veel weg had van een weiland, gingen de ballen gingen te mooi de slagzone in en hier wisten de slagmannen van Caribe wel raad mee. Maar liefst 15 punten werden er in 4 inningen met 2 homeruns, waaronder 1 grandslam, binnengeslagen.


Het enige wat de Emmenaren daar tegenover konden zetten waren een paar goede honkslagen van Robin Knol en Bartjan van der Toom (foto), waarmee 3 punten binnenkwamen. De Emmer mannen speelden ondertussen met 8 man, omdat Devi Seijkens al in de tweede inning geblesseerd was uitgevallen. Een verloren strijd voor de Bedrocks, eindstand 18-3 voor de Groningers. Volgende week speelt Heren 1 in Winschoten tegen WHSC.

Dames

Ook Zondag togen de Bedrocks Dames naar Meppel voor de 2e competitiewedstrijd dit seizoen. Al in de eerste slagbeurt kwamen de Bedrocks op een ruime 0-8 voorsprong door het matige pitchen van de Meppeler pitcher. Emmer Pitcher Bich Dinh(foto) had ondanks een miezerende regen goede grip en stuurde de 2e, 3e en 4e slagvrouw van Blue Devils terug naar de dug-out. Na een pitcherwissel bij de Devils wisten de dames uit Meppel 3 punten te maken maar door de aanhoudende regenen werd er een raindelay ingelast en uiteindelijk werd de wedstrijd bij een 3-9 stand gestaakt.

Pupillen
De Bedrocks pupillen moesten het wederom opnemen tegen de Pioneers uit Assen. Vorige week werd in Assen nog gewonnen met 4-0 van het 2e, zaterdag was het 1e te gast op de Meerdijk. Bedrocks Pitcher Remco van Oenen was goed op dreef en gooide de eerste 2 slagmannen van Assen uit op 3 slag. Een schitterende vangbal van 2e honkman Thimo Czudar zorgde voor de 3e nul. In de aanval bleven de Emmenaren wat voorzichtig, pas in de volgende inningen werd een punt gescoord door o.a. mooie honkslagen van Hugo Hoezen en Jasper Koopman. Man of the match deze zaterdag was catcher Alex Uiterwijk Winkel die 2 honkslagen aantikte.


Er werd helaas verloren met 3-5 maar coach Remko Gon kon terugkijken op een goede wedstrijd.

Junioren

De Emmer junioren speelden in Zwolle tegen Blue Hawks. Met startend Werper Ruben van Wieren begon Bedrocks erg sterk en bouwden al gauw een voorsprong op. Scott Schulting kon maar liefst 3 honkslagen laten noteren, Tim Korstanje en van Wieren 2, Martin Wiegman(foto), Kilian Folkertsma en Tristan Berns elk één honkslag, wat begin 4e inning resulteerde in een royale 4-17 voorsprong voor Bedrocks . Maar de Emmer junioren zouden de Emmer junioren niet zijn als ze niet nog voor een beetje extra spanning zouden zorgen. Ruben van Wieren werd afgelost door Julian Berns die al gauw twee Zwollenaren naar de bank verwees. Door concentratieverlies werden veel veldfouten gemaakt waar de Hawks van profiteerden met 10 punten. De coaches en broers Kevin en Robbin Vording besloten Julian Berns te vervangen door Scott Schulting die de Hawks geen kans meer gaf, waarmee met de 14-17 eindstand de winst naar Emmen ging.

Programma op de Meerdijk;
Donderdag 19.30: Recreanten-WHSC
Zaterdag: 10.30 Aspiranten – WHSC (dubbel), 15.00 Junioren – Pioneers
Zondag: 10.00 Heren 2 – Knights 2, 11.00 Dames – Northern Stars, 13.00 Caps (HGV) – Blokes 2

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda