Home Opening Day voor Bedrocks!

EMMEN - Na de eerste wedstrijden uit te hebben gespeeld mochten de heren van Bedrocks Emmen zondag hun kunsten aan het thuispubliek vertonen.’s Ochtends stond voor het 2e team buurman Cubs uit Hardenberg op het programma. Emmen speelde slechts met acht man, waaronder oud spelers Ralph Seijkens (foto onder) en Erik Eilering. Startend Bedrocks pitcher Frank Verbon moest al snel de heuvel afstaan aan Benjamin Houthuyzen die als onervaren werper grote indruk maakte bij de Emmer coaches.
Benjamin Houthuyzen wist de Hardenberger slagmannen aan banden te leggen waardoor het begin 5e inning 6-6 stond. In deze inning sloeg slagman Arne Hoek voor de Cubs de 6-7 over de plaat en wist Bedrocks in de gelijkmakende slagbeurt niet meer te scoren. Komend weekend spelen de mannen in Leeuwarden tegen Northern Stars.

Bedrocks 1

Heren 1 speelden tegen Knights uit Leek, een veel scorende ploeg die zelf ook veel punten tegen krijgt. Dit seizoen mogen de heren 1 bij elke thuiswedstrijd een pupil van de week ontvangen die zoals dat bij het honkbal hoort de eerste bal van de wedstrijd mag gooien, deze week was dat Jasper Koopman (foto boven). In de 3e inning namen de Knights de leiding met 3-7, maar daar kwam al snel verandering in, maar liefst 13 Emmenaren kregen een slagbeurt waarvan 8 de thuisplaat passeerden en Bedrocks op een voorsprong kwam die werd uitgebouwd tot een 25-15 overwinning..

Gezamenlijk kregen de pitchers van beide teams 37 honkslagen tegen en gooiden zij 17 keer 4 wijd . Slagmannen van verdienste waren aan Emmer zijde Kevin Vording met 2 prachtige 2 honkslagen, Arjan Koreman met 4 honkslagen en Devi Seijkens met drie honkslagen en 4 binnengeslagen punten. De tweede winst op rij voor Bedrocks 1 die zondag a.s. in Groningen tegen Caribe spelen.

Junioren
De Emmer junioren ontvingen zaterdag de Knights uit Leek. Het veld onder leiding van het Pitcher / Catcher koppel Marijn Krol en Tim Korstanje stonden de 1e inning geen punten toe aan Leek. Bedrocks daarentegen begon goed aan slag en noteerden 3 honkslagen en daarmee 2 punten. Tot aan de 3e inning hield de voorsprong aan, maar door veel Bedrocks veldfouten haalden de Knights maar liefst 10 punten binnen.


De Krol kwam aan zijn maximale toegestane te werpen ballen en werd vervangen door Scott Schulti

.

Na een peptalk van coach Kevin Vording vonden de Emmer junioren de concentratie weer terug waardoor de Knights nog maar één punt konden scoren terwijl Bedrocks honkslag na honkslag sloegen, waaronder 3 honkslagen van Tim Korstanje, Max Kamp en Ruben van Wieren. Emmen bouwde wederom een voorsprong op tot een eindstand van 18-11.

Dames,
Het door blessures en wegens andere omstandigheden afwezigen gehavende damesteam moest zondag op de Meerdijk hun meerdere erkennen in The Blokes uit Veendam en gingen knokkend met 2-7 kopje onder.

Pupillen

De Emmer pupillen, inmiddels aangevuld met de eerste lichting Beeballers wisten hun eerste wedstrijd in Assen met 1-4 te winnen van Pioneers 2
Zaterdag aanstaande op de Meerdijk 11.00 uur Pupillen- Pioneers 1

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda