Goede generale voor Bedrocks heren.

EMMEN - De Emmer honkballers speelden zondag in Zwolle een oefenwedstrijd tegen Blue Hawks. Het was tevens een confrontatie tussen de van Bedrocks naar Blue Hawks overgestapte trainer/coach/speler Job Strick, New York Yankees fan en Bedrocks aanvoerder/trainer/coach Alex ten Hoor, Boston Red Sox fan. Ten Hoor vervuld zijn trainer/coachschap samen met Marco Mast die afgelopen seizoen de zelfde rol had bij de Emmer junioren. De wedstrijd begon voor de Emmer mannen, die aan slag mochten beginnen, perfect. De pitcher van de Blue Hawks wierp de eerste 2 slagmannen met 4 wijd en een geraakt slagman naar de honken en wees de volgende 2 met drie slag terug naar de dug-out, maar kreeg daarna niet de benodigde steun van zijn veld wat voor Bedrocks resulteerde in 8 runs.

Bedrocks werper Robbin Vording had samen met zijn veld de slagmannen van Blue Hawks goed onder controle en hierdoor wisten de Zwollenaren de eerste 4 inningen niet te scoren. In de 3e inning had de Zwolse coach Strick geen andere keus dan zichzelf maar weer eens op de heuvel te zetten en mede dankzij zijn inzet wisten de Emmenaren tot en met de 6e inning niet te scoren.


Tijdens de wedstrijd gunden de coaches Mast en ten Hoor alle spelers de positie waar zij het liefst speelden. Pitcher Vording werd vervangen door  Marijn Mast (foto), die in het begin wat moest wennen aan de Zwolse heuvel  waardoor  Blue Hawks in 1 inning terug konden komen tot  5-8. De inningen daarop kreeg Marijn meer grip op de zone en de Zwollenaren wisten in de 6e en 7e inning niet meer te scoren. Blue Hawks had pitcher Strick ondertussen gewisseld en de Bedrocks mannen bouwden de score, mede door honkslagen van Arjan Koreman , Bas Vogel, Harry Boonstra  en Patrick Busscher, uit naar 5-17.


 In de 8e inning kwam bij Bedrocks Harry Boonstra op de heuvel  die geen moeite had  met de slagzone, maar hij gooide aanvankelijk te mooie slagballen. De Zwollenaren brachten de stand, dankzij een aantal mooie honkslagen terug naar 12-17.

In de 9e en laatste inning mocht Strick nog een keer tegen zijn oude team de heuvel betreden en zo kwam de wedstrijd na 4 uur tot een einde. Eindstand 13-17 en een geslaagd oefenmoment een week voor aanvang van het honk en softbalseizoen, waarbij op de Meerdijk zaterdag om 11.00 uur de aspiranten spelen tegen Knights uit Leek. Heren 1 starten zondag a.s om 13:00 uur in Drachten tegen Drachten Diamonds . (foto’s Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda