Judo

Uitstekende prestaties jeugd Judo Vos

NORG - Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dat gezegde gaat zeker op voor de beginnende wedstrijdjudoka’s van judovereniging Vos. In Norg werd tijdens het zogenaamde opstaptoernooi een buitengewoon aantal prijzen behaald door deze groep. In totaal kwamen er 18 met een behaalde prijs op het podium en 10 met een deelname prijs van 4e plaats. Opmerkelijk was dat er maar liefst 5 keer een 1e, 5 keer een 2e en 8 keer een 3e plaats werd behaald.
Reageer!

Jeugd vereniging Vos presteert goed in Sleen.

SLEEN - Lois Klein zet haar prestaties door. In Sleen, haar eigen woonplaats werd zij eerste in de lichtste meisjes klasse. Vorige week kwam zij ook al tot een opmerkelijke prestatie door in Slagharen op het podium te komen met alleen jongens in haar groep. Er waren nog meer goede prestaties tijdens dit zogenaamde Ijspegeltoernooi . Lauring Hidding werd 2e in haar poule na een keihard gevecht om deze plaats in de klasse zwaargewicht waarin zij de lichtste was met meer tien kilo verschil. Max Hoogeweg en Irnez Devedzic werden 3e in hun klasse.
Reageer!

Judoka,s Vos doen het goed in Dedemsvaart.

DEDEMSVAART - Het wintertoernooi in Dedemsvaart werd voor de 35e keer georganiseerd. Ook een aantal judoka,s van vereniging Vos waren bij de deelnemers en dat bleef niet zonder succes. Bij de dames junioren kwam Isabella Roozen tot een 1e plaats en Laura Hidding tot een 3e plaats. Bij de heren junioren werd Irnes Devedzic 3e. De jongste jeugd deed het ook prima. Lois Klein behaalde met schitterende ippons de 1e plaats en Nick de Jonge kwam op het podium met een 3e plaats. Dames senior judoka Ancella Posthumus wist nog wel wedstrijden te winnen maar zat in heel veel te zware poule ingedeeld met meer dan tien kilo gewichtsverschil. Yannick Leenders, Merel Jagt, Max Hoogeweg en Tim van der Spoel kwamen ook ver maar kwamen net te kort voor een prijs.
Reageer!

Judoclub breekt muur uit schoolgebouw

NIEUW AMSTERMAM/VEENOORD - Komend weekend zal Judovereniging Harai Goshi letterlijk de muren van School Werkhorst slopen. Er ontstaat voor de leden meer ruimte om de sport te oefenen. De vereniging groeit flink. De Werkhorst is de thuisbasis van de vereniging aan de Elzenstraat Hulp kreeg de vereniging van het Christian Meeting Point. De schufwand kon worden geplaatst door een kerkgebebouw. De medewerkers hadden er zelf voor gezorgd.
Reageer!

Goede judo resultaten in Diever.

DIEVER - De jeugd kwam weer goed voor de dag in Diever. Bente Wittendorp behaalde hier een 1e plaats. Merel Jagt won van de latere kampioen maar verloor een wedstrijd en kwam daardoor punten tekort. Zij werd toch knap 2e. Nick de Jonge werd ook 2e. Zijn trainingsinspanning gaat nu blijkbaar werken. Max Hoogeweg was niet helemaal fit maar behaalde wel de 3e plaats.
Reageer!

Judoka Janien Lubben wint in Hoogezand

HOOGEZAND - Janien Lubben is zaterdag winnaar geworden bij de dames senioren in Hoogezand. In de klasse tot 63 kg. won zij de finale van Kim Smit uit Veendam met een muurvaste houdgreep waar Smit niet meer uit kon komen. Er werden nog meer goede resultaten door de dames van Vos behaald. Laura Hidding kwam uit in een goed bezette klasse maar wist desondanks in de finale poule te komen. Hier verloor zij alleen van Esme Nalbat uit Groningen en werd hiermede dus 2e. Ancella Posthumus lijkt herstelt te zijn van een langdurige blessure. Zij kwam op het podium met een 3e plaats.
Reageer!

Acht judoka,s en acht prijzen.

NIEUWE PEKELA - De beginnende wedstrijdjudoka,s van Vos hebben het bijzonder gedaan tijdens het zogenaamde Opstaptoernooi welke in Nieuwe Pekela werd gehouden. De acht deelnemers van Vos kwamen allemaal op het erepodium. De resultaten waren: 1e prijs Chris Hebels, Arne Wessel en Yrsa Wessel. 2e prijs: Max Hoogeweg en Nick Langerijs. 3e prijs: Merel Jagt, Levi Snippe en Elvira Wijshake.
Reageer!

Michelle Benjamins Open Drents Judo Kampioen.

EMMEN - De achtste editie van de Open Drentse Judo Kampioenschappen was wederom een groot succes. De ruim 600 judoka,s die deelnamen moesten keihard vechten om de fraai uitgevoerde medailles te bemachtigen die de organisatie beschikbaar had gesteld voor het behalen van de Drentse judo titel. Dit alles gebeurde in 47 leeftijd en gewichtsklassen. Michelle Benjamins wist de klasse dames tot 63 kg. te winnen. Makkelijk ging dit niet. Maar sterk gemotiveerd om in eigen huis de titel binnen te halen won zij onder meer van de Noorse Cecilie Bolander. De finale tegen Manouk Stienstra uit Dronten ging gelijk op tot de laatste minuut. De judoka van Vos wist met meer aanvallen de wedstrijd te winnen op beslissing en daarmee Drents kampioen.
Reageer!

Judo op hoog niveau in sporthal Angelslo.

EMMEN - Zaterdag 12 oktober aanstaande is de 8e editie van de Open Drentse Judo Kampioenschappen (ODJK). Deze worden ook nu weer gehouden in de sporthal Angelslo. De organisatie van de ODJK ligt bij judovereniging Vos en deze hebben wederom kans gezien om bijna 650 deelnemers te laten inschrijven voor dit top evenement. Het niveau ligt ook nu weer bijzonder hoog en zal spannende wedstrijden laten zien tussen de vele binnen en buitenlandse deelnemers. De Noren zijn bijvoorbeeld met een nationale selectie aanwezig en topverenigingen uit Nederland zoals bijvoorbeeld de Kem Am Ju uit Haarlem, Topjudo Nijmegen en Theo Meijer Sport komen met een grote afvaardiging naar Emmen. Uiteraard nemen ook een aantal toppers uit de regio Emmen deel. Noordelijk kampioen Janien Lubben is zeker aanwezig en bij de junioren mag veel verwacht worden van Mark Breider bij de heren en bij de dames Vera Oosterhuis en Michelle Benjamins.
Reageer!

Judo op hoog niveau in sporthal Angelslo.

EMMEN - Zaterdag 12 oktober is de 8e editie van de Open Drentse Judo Kampioenschappen. Afgekort ODJK. Deze worden opnieuw ook weer gehouden in de sporthal Angelslo. De organisatie van de ODJK ligt bij judovereniging Vos en deze hebben wederom kans gezien om bijna 650 deelnemers te laten inschrijven voor dit top evenement. Het niveau ligt ook nu weer bijzonder hoog en zal spannende wedstrijden laten zien tussen de vele binnen en buitenlandse deelnemers. De Noren zijn bijvoorbeeld met een nationale selectie aanwezig en topverenigingen uit Nederland zoals bijvoorbeeld de Kem Am Ju uit Haarlem, Topjudo Nijmegen en Theo Meijer Sport komen met een grote afvaardiging naar Emmen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda