Motorsport

Husqvarna SKS Racing NL Team kent succesvolle dag bij de strandrace in Vlissingen

VLISSINGEN - Het Husqvarna SKS Racing NL team heeft een succesvolle dag gekend bij de strandrace in het Zeeuwse Vlissingen. Sven van der Mierden wist beide manches van de MX2 klasse te winnen en Lars van Berkel werd tweede in de MX1 klasse. Ook thuisrijder Carsten Goedegebure streed voor alles wat hij waard was en sloot de dag met een negende plaats in de top tien af.
Reageer!

Yvonne Blomsma glunderende 10.000e Vriend

ASSEN - Met bijna 300 bezoekers mag de dag voor Vrienden van het TT Circuit een succes worden genoemd. Het was zaterdag de jaarlijkse bijeenkomst voor mensen die de raceaccommodatie in de Drentse hoofdstad een warm hart toedragen. De organisatie Vrienden TT Circuit Assen is de afgelopen jaren fors gegroeid. Waar in 2014 de 7500e Vriend verwelkomd kon worden, werd zaterdag de 10.000e Vriend door voorzitter Pieter Hofstra in de schijnwerpers gezet: Yvonne Blomsma uit Schoonoord. Zij werd aangemeld door haar partner John Hartlief, die tijdens een speciale actie afgelopen zomer, maar liefst negentig nieuwe Vrienden wist te werven.
Reageer!

25 jarig jubileum MC Black Eagle Zwartemeer

ZWARTEMEER - Dit jaar is het 25 jaar geleden dat een aantal enthousiaste motorrijders uit Zwartemeer hebben besloten een motorclub op te richten. Eerst werd er met elkaar gepraat in het lokale café. Er werden statuten gemaakt en er kwam een bestuur.
Reageer!

William Kruit Nederlands kampioen 125cc speedway

EMMER COMPASCUUM - Afgelopen zaterdag stond William Kruit uit Emmer Compascuum in Veenoord aan de start tijdens de gouden helm races. William reed in de klasse 125cc. William wist 3 series te winnen en 1 maal tweede.
Reageer!

Vrienden van het TT Circuit Assen

ASSEN Tijdens de jaarlijkse dag voor Vrienden van het TT Circuit Assen, zaterdag 15 oktober, zal het thema “veiligheid” centraal staan. Daarnaast is oud-coureur Jan Huberts te gast en hij zal verhalen over zijn lange en imposante racecarrière.
Reageer!

William Kruit voor tweede keer Nederlands kampioen 125cc speedway

EMMER COMPASCUUM - Afgelopen zaterdag stond William Kruit uit Emmer Compascuum in Veenoord aan de start tijdens de gouden helm races. William reed in de klasse 125cc. William wist 3 series te winnen en 1 maal tweede. Hiermee had hij genoeg punten om door te gaan naar de A-finale. In deze finale had hij een slechte start en moest hij in de achtervolging.
Reageer!

Walid Soppe krijgt derde jaar in Red Bull MotoGP Rookies Cup

COEVORDEN - Goed nieuws voor Walid Soppe uit Coevorden. De 16-jarige coureur kreeg tijdens het laatste Rookies Cup raceweekend van het seizoen in Aragon te horen dat hij ook volgend jaar deel uit maakt van de prestigieuze Red Bull MotoGP Rookies Cup.
Reageer!

EMD Racing Kawasaki team met Scott Smulders in de top tien in Den Dungen

DEN DUNGEN - Scott Smulders van het EMD Racing Kawasaki team heeft in de laatste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc grote wielen in Den Dungen een top tien plaats weten te behalen. Smulders wist in de eerste manche negende te worden en kwam in de tweede manche als elfde over de finish.
Reageer!

EMD Racing Kawasaki team boekt goede resultaten in het NK 85cc in Delfzijl

DELFZIJL - Het EMD Racing Kawasaki team heeft met Scott Smulders en Sem de Lange een goede voorlaatste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 85cc in Delfzijl gereden. Scott Smulders wist met een vijfde plaats in de eerste manche een top vijf plaats te scoren en werd in de tweede manche na een foutje in de laatste ronde negende. Sem de Lange begint zich steeds beter thuis te voelen op de 85cc machine en wist na twee constante manches elfde te worden in het dagklassement.
Reageer!

Zaterdag 24 september weer Gouden JOPA Helm 2016

VEENOORD - De Gouden JOPA Helm editie 2016 belooft weer een grandioos spektakel te worden. In het hoofdprogramma wordt er gestreden om de Gouden, Zilveren en Bronzen Jopa Helm. Een trofee die elke rijder in zijn prijzenkast wil hebben. Het is een wedstrijd met een geheel eigen karakter, mede omdat het evenement onder kunstlicht wordt verreden. Het lijkt bijna onvoorstelbaar om met 130 km per uur, zonder remmen en vol gas de bocht in te denderen, maar de 16 coureurs die gaan strijden om de Gouden JOPA Helm doen dat wel. De wedstrijd is verdeeld over 20 heats. De vier beste coureurs rijden vervolgens twee finale heats, waarbij de kans bestaat op een run-off.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda