Lupino sterk in Imola

IMOLA - De Italiaanse Kawasaki rijder Alessandro Lupino heeft zich tijdens zijn thuis Grand Prix in Imola van zijn beste kant laten zien. Na een moeilijke periode van blessures en andere tegenslagen reed de Italiaan ijzersterk. Op zaterdag liet de Gebben van Venrooy rijder zien zich goed thuis te voelen op het circuit wat was aangelegd op het fameuze Enzo e Dino Ferrari circuit. Een mooie 10e tijd in de tijdtraining liet zien dat Lupino op de weg terug is na zijn blessures van de afgelopen tijd.


Tijdens de start van de eerste manche reageerde Lupino te vroeg op het starthek en begon in de achterhoede aan de wedstrijd. Na een sterke beginfase lukte het om de kloof richting de top tien te dichten, wat uiteindelijk resulteerde om op een mooie 9e positie te finishen. De start van de tweede manche was een stuk beter en Alessandro begon net buiten de top tien aan de wedstrijd. Gedurende de race kwam de Kawasaki rijder de top tien binnen gereden en finishte uiteindelijk opnieuw op een mooie 9e positie.


Voor Marcel Conijn was het een hele nieuwe ervaring op dit kunstmatig aangelegde circuit. De enorme temperaturen zorgden tevens voor een extra moeilijkheidsgraad. Tijdens de kwalificatie op zaterdag kwam Marcel op een 32e positie over de finish. Tijdens de eerste manche werkte Marcel zich op vanuit het achterveld naar de 27e positie. De enorme hitte en het gebrek aan ritme zorgden er mede voor dat Marcel de Kawasaki ook op deze positie over de finish bracht. In de tweede manche moest Marcel vroegtijdig de wedstrijd verlaten na een mechanisch probleem.

Komend weekend staat het team aan de start tijdens de GP in Zweden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda