Martijn van Geel snelt naar winst in Grote Prijs van Beilen

BEIULEN - Winnen en snel gereden. En toch het gevoel hebben dat het nog sneller had gekund. Martijn van Geel had dat gevoel, nadat hij zaterdagavond op prima wijze de Grote Prijs van Beilen op zijn naam had geschreven. De 31 jarige ruiter uit Erm zegevierde in de manege van de Stroomruiters in Beilen voor Angelique Hoorn (Wanneperveen) en Lennard de Boer (Nieuwleusen).

Vanuit een veld van bijna vijftig combinaties wisten zich zaterdagavond in een bomvolle manege twaalf deelnemers voor de barrage te plaatsen. Onder hen de man die de Grote Prijs van Beilen al drie maal won Bert-Jan Zuidema uit Linde. Het lukte Zuidema niet om een vierde zege in de wacht te slepen. Als zesde combinatie kwam hij met Devlin (v Van Gogh) in de ring en even leek hij voor een unicum te gaan zorgen. Zijn tijd van 33.27 seconden was op dat moment het snelst. Maar de ruiter voelde het zelf al aan. “Het was geen mooie rit”, liet hij bij het verlaten van de ring al vanaf zijn paard weten. Gelijk kreeg hij. Lennard de Boer ging met Davidoff (v Zento) sneller rond en direct na hem was het Angelique Hoorn die weer onder de tijd van De Boer kwam.

In de voorlaatste rit van de enerverende barrage was het Martijn van Geel die met erg korte wendingen en een hoge snelheid, de rappe rit van Angelique Hoorn nog verbeterde. Met Woodland VI (v Corland) klokte Van Geel 30.69 seconden en daarmee was hij 0.37 seconde sneller dan Angelique Hoorn die op Chakato HBC (v Ukato) uiteindelijk tweede werd. “Dit is onverwacht voor mij”, straalde de winnaar na afloop. “Er waren veel sterke deelnemers en toen ik de tijd van Angelique Hoorn zag, had ik niet gedacht nog sneller te kunnen.”


Van Geel had de pech dat de klok op de grote scorebord juist in zijn rit uitviel. “Ik wist daardoor niet wat mijn tussentijd was. Maar toen ik hoorde dat ik de snelste was, verraste mij dat wel”, aldus Van Geel, in het dagelijks leven kweker van orchideeën en chrysanten. Dat Van Geel met Woodland VI een goede combinatie vormt, was bekend. Twee jaar geleden werd de inwoner van Erm met Woodland VI, dat mede eigendom is van zijn schoonvader, Drents outdoor kampioen.

Angelique Hoorn, die na haar snelle foutloze rit toch nog voorbij werd gestreefd, kon zich vinden in haar tweede plek. “Ik ben best tevreden. Ik reed geen ideale barrage omdat tot driemaal toe de snelheid uit mijn rit ging. Ik moest telkens even inhouden om goed uit te komen voor een hindernis. Maar mijn paard is snel, dat weet ik. Jammer, maar ik ben wel tevreden.” Op de derde plaats eindigde Lennard de Boer die met twee verschillende paarden de barrage haalde. Uiteindelijk bleven zeven van de twaalf combinaties foutloos in de barrage.

De organiserende vereniging Stroomruiters had zelf ook een van haar leden in de barrage. Marlies Hoorn (Stuifzand) kwam met haar paard Amsterdam (Sheraton) uitstekend door het basisparcours, maar in de barrage vielen twee balken, waardoor ze acht strafpunten opliep.
Bram van Es, twee jaar geleden nog tweede, miste de barrage. Met Wamarantha (v Padinus) maakte de ruiter uit Beilen twee springfouten in het basisparcours.

De Grote Prijs van Beilen werd ook nu weer verreden onder een enorme belangstelling van toeschouwers. Mede door ondersteuning van de Rabobank Assen en Noord-Drenthe hadden belangstellenden gratis toegang gedurende het gehele concours hippique, dat zich afspeelde in een geweldige atmosfeer.

De eerder op de zaterdagavond verreden M-finale van dit 27e concours hippique Indoor Hartje Drenthe, werd gewonnen door Marcella Hokse (Staphorst) met haar paard Butet’s Wicked Game, een afstammeling van de hengst Sarantos.

Uitslag Grote Prijs van Beilen:
1. Martijn van Geel (Erm), Woodland VI (v Corland), 0 strafpunt, 30.69 sec.;
2. Angelique Hoorn (Wanneperveen), Chakato HBC (v Ukato), 0, 32.07;
3. Lennard de Boer (Nieuwleusen) Davidoff (v Zento) 0, 32.90;
4. Bert-Jan Zuidema (Linde) Devlin (v Van Gogh) 0, 33.27;
5. Fleurance Verhoek (Genemuiden), Zepp (v Numero Uno), 0, 36.14;
6. Marleen Schütte (Emmen), Carmel (v Utopie), 0, 36.58;
7. Gerda Bolding (Mantinge), Happy as Larry (v Air Jordan), 0, 36.67.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda