Indoor Hartje Drenthe maakt zich op voor climax

BEILEN - Het concours hippique Indoor Hartje Drenthe werkt deze week toe naar de climax. Die is komende zaterdagavond, wanneer de Grote Prijs van Beilen wordt verreden. Tal van bekende regionale ruiters hebben zich aangemeld bij de organiserende vereniging Stroomruiters in Beilen.

Onder hen ook de winnares van verleden jaar, Maureen Bonder uit Schoonoord. Bonder komt zowel in de klasse Z als in de ZZ klasse uit. Zij heeft dus twee mogelijkheden zich te plaatsen voor de Grote Prijs van Beilen, de hoofdschotel van Indoor Hartje Drenthe, dat wordt ondersteund door de Rabobank Assen en Noord-Drenthe. De Grote Prijs staat open voor Z-combinaties en ZZ-combinaties en de wedstrijden die komende vrijdag worden gehouden zijn bepalend wie er mee mogen doen aan het hoofdnummer. Naast Maureen Bonder kent de startlijst ook andere prominente deelnemers uit Drenthe, Overijssel, Friesland en Groningen.

Bert-Jan Zuidema (Linde) is ook één van de gegadigden die hoge ogen kan scoren. Dat Zuidema zich goed thuis voelt in Beilen liet hij in het verleden al zien. Hij zorgde voor een unieke prestatie door driemaal achtereen de Grote Prijs van Beilen op zijn naam te schrijven: 2010, 2011 en 2012.

Een andere deelnemer van naam is Angelique Hoorn (Wanneperveen). De Overijsselse behoort nog steeds tot de betere amazone van ons land en Hoorn start op Indoor Hartje Drenthe zowel in de klasse Z als in de ZZ-klasse.
Marcel de Boer (Nieuwleusen) zal zich ook opmaken voor deelname in Beilen en De Boer heeft al diverse malen laten zien uitstekend te kunnen presteren in Beilen en in 2008 wist hij de hoofdprijs te pakken. Maaike Koopmans (Elim), Stefanie Heins (De Schiphorst), Saskia Deknatel (Yde) en Nathalie van der Mei (Makkinga) staan eveneens op de deelnemerslijst.

Bijzonder is ook de deelname van Wassim Anzarouti. Deze ruiter uit Syrië woont sinds enige tijd in Nederland met zijn Friese vriendin, de amazone Reinske Wassenaar. Door zijn vertrek uit Syrië wordt hij niet meer door de Syrische hippische bond erkend, waardoor hij geen internationale wedstrijden mag rijden. Wel mag hij door medewerking van de KNHS in Nederland rijden en hij is deze week in Beilen te bewonderen.

De organiserende vereniging Stroomruiters uit Beilen is bijzonder ingenomen dat er ook leden van haar vereniging in de zwaarste klassen meedoen. Bram van Es zal in de klasse Z met zijn paard Wamarantha deelnemen. Van Es was twee jaar geleden heel dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Drenthe, toen hij slechts éénhonderdste van een seconde moest toegeven op toenmalig winnaar Job Oldenziel.

Naast Bram van Es zullen meer leden van de Stroomruiters in actie komen. Marlies Hoorn (Stuifzand) en Jody Grasdijk (Schoonoord) zullen ook hun uiterste best doen om de clubeer op het eigen concours hoog te houden.
De Z en ZZ ruiters komen aanstaande vrijdag 16 januari al in actie en komende zaterdagavond wordt vanaf omstreeks half tien begonnen met het hoofdnummer, de Grote Prijs van Beilen.

De komende dagen wordt er ook gesprongen in de manege aan de Hoefslag in Beilen. Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 januari staan springpaarden in de klassen BB, B, L, M, Z en ZZ in de schijnwerpers. Op vrijdag 16 januari staan ook de eerste finales geprogrammeerd: klassen B en L. De slotdag van het populaire concours hippique brengt wedstrijden voor pony’s M, Z en ZZ, en de finale voor M paarden en tevens het verenigingsspringen voor pony’s.

Slotstuk en hoogtepunt van het concours Indoor Hartje Drenthe is de Grote Prijs van Beilen op zaterdagavond 17 januari. De toegang van het concours dat in de Rabobank Assen en Noord-Drenthe haar hoofdsponsor heeft, is alle dagen vrij, ook bij de Grote Prijs.

Op de foto de winnares van verleden jaar, Maureen Bonder (Schoonoord). Ook dit jaar zal ze trachten met de overwinning naar huis te gaan. (Foto: Christiaan Kikkert/Horsefotografie).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda