Dressuur bij Indoor Hartje Drenthe met regiotoppers

BEILEN - In de laatste dagen van 2014 zijn vele vrijwilligers van de paardensportvereniging Stroomruiters uit Beilen druk met het in gereedheid brengen van de manege voor het jaarlijkse concours Indoor Hartje Drenthe.

Gedurende de eerste twee weken van januari staat Beilen bol van paardensport. Zaterdag 3 januari begint het populaire evenement.

Van zaterdag 3 tot en met dinsdag 6 januari staan de dressuurklassen op het programma. De pony’s komen op de eerste dag in de ring, net als de tweede dag. De dressuurpaarden komen iedere dag in actie en telkens een andere klasse.
Op zondag 4 januari komen de topklassen voor de paarden voor het voetlicht: de klassen Z1, Z2 en ZZ Licht.

In die klassen komen deelnemers in actie uit Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel. Daarmee wordt onderstreept dat het concours Indoor Hartje Drenthe erg populair is onder de amazones en ruiters.

In de klasse Z1 komen onder meer Trea Mulder-Dolsma uit Dwingeloo, Linda Delger (Odoorn), Manon Albring (Bruntinge) en Ina Beuving (Holsloot) in de ring. Maar ook de leden van de organiserende Stroomruiters, Francis Turkensteen (Zwiggelte), Iris Hatzmann (Hoogersmilde) en Pauline ter Wal (Beilen).

Onder de deelnemers in de klasse Z2 bevinden zich onder anderen Diana Koopmans (Elim), Frans van den Heuvel (Groningen) en Anja Prop (Vledderveen).

In de klasse ZZ Licht, die zondagmiddag 4 januari op het programma staat, kent het deelnemersveld ook weer enkele leden van de Stroomruiters uit Beilen. Marell Hilberts (Beilen) en Pauline ter Wal zullen de eer van de club hoog willen houden. Deze twee amazones krijgen tegenstand van onder meer Nienke Limburg, de amazone uit Dwingeloo die wordt getraind door Trea Mulder-Dolsma en ook Jolanda de Nekker uit Baars zal geduchte tegenstand bieden.

Wie een kijkje wil nemen bij de dressuurwedstrijden van Indoor Drenthe is van harte welkom in de manege van de Stroomruiters in Beilen. De toegang is vrij.

Het volledige dressuurprogramma luidt:
Zaterdag 3 januari: pony’s klasse B t/m M; paarden klasse M.
Zondag 4 januari: pony's klasse Z, paarden klasse Z tot en met ZZ Licht.
Maandag 5 januari: paarden klasse B.
Dinsdag 6 januari: paarden klasse L.
Vanaf vrijdag 9 januari staat het springen op het programma bij Indoor Hartje Drenthe.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda