Elly Mensen dubbel wereldkampioen sjoelen

KLAZIENAVEEN - Eerste worden bij de dames en eerste bij de landenwedstrijd betekende dat Elly Mensen uit Klazienaveen het afgelopen weekend dubbelvoudig wereldkampioen sjoelen werd. Tijdens deze wereldkampioenschappen eindigde Elly Mensen na een zenuwslopende finale tegen Ida Maytum op een eerste plaats. In deze categorie deed clubgenoot Jacquelien Klunder het ook prima door achter Ida Maytum beslag te leggen op de bronzen medaille.


Bij de teams wist Elly Mensen met het Nederland team samen met Jan Oostenbrink, Henk van der Ree Doolaard, Tim van Sommeren en Ronald Polman wereldkampioen te worden. Op de derde plaats eindigde Zweden als tweede voor nummer drie Duitsland die het brons won.

Elly Mensen: ,,Daar zat ik vanmorgen op mijn balkonnetje. Niet anders dan de andere dagen en morgen gewoon weer aan het werk net als anders. Ik heb genoten van dit mega weekend waarin ik twee keer goud won op het WK sjoelen in Beneden Leeuwen. Nipt gewonnen van mijn heldin Ida want dat scheelde echt niet veel. Bijna zonder pauze de finale teams en individueel was vermoeiend en het begon te spoken in mijn hoofd. In mijn trainingen heb ik het wel eens gehad over de concentratie cirkels van Eberspächer. Zo ben je super geconcentreerd en zo ligt je concentratie punt dus ver buiten die cirkel.

Een Mentalcoach kan dan een uitkomst zijn. Iemand waar je je even op kan richten en die je weer met beide voeten op de grond zet. Onze vereniging zet zo iemand al jaren in zo gauw een speler er één nodig heeft en dit aangeeft. Helaas mocht deze de laatste wedstrijd niet in de zaal. En dan moet je het op eigen kracht doen. Het spoken begin bij 10-0. Velen hebben het filmpje gezien, ik draaide me even om bij 10-10. Iedereen vraagt zich af wat zei ze nou. Ik vroeg: Zullen we weer opnieuw beginnen. Dat nieuwe begin begon met 100 punten. De zaal gaat uit zijn dak waardoor je misschien weer overmoedig wordt. 12-12 tot gevolg. Ik had echt niet verwacht dat mijn laatste 84 genoeg zou zijn zo sterk als Ida terug kwam. Ook dat is kampioen waardig. Eindstand 14-12.

Kapot, gesloopt en toch wel trots. Vanaf nu mag ik me meervoudig wereldkampioen noemen. Trots ook op Jacquelien waar ik bijna een finale tegen mocht spelen. Ze werd toch mooi 3e. En als ik dan daarna over alle prestaties van de rest van de Brikkenmikkers hoor word ik alleen maar trotser. Dit hebben we maar mooi weer geflikt met elkaar. Het is mijn cluppie en ik hou van jullie allemaal. Fijn dat jullie erbij waren en het zo ver geschopt hebben allemaal. Bedankt ook iedereen die het heeft gevolgd via de livestream. Dankjewel team maatjes die hier en daar mijn rotzooi moesten opruimen maar dat heb ik ook hier en daar graag voor jullie gedaan. En natuurlijk een mega dankjewel aan de organisatie. Het was bere gezellig. Op naar Frankrijk.... En hoe voelt het nou echt als wereld kampioen. Oké ik moet zeggen ik ben echt mega trots, maar op maandag ga ik gewoon weer aan het werk. Volgend jaar is het WK in Frankrijk en In 2026 in Zuid-Korea.


Wereldkampioen Elly Mensen geflankeerd door Ida Maytum (2e) en rechts clubgenoot Jacquelien Klunder die derde werd.


Het Nederlandse team dat wereldkampioen werd bestond uit Jan Oostenbrink, Henk van der Ree Doolaard, Tim van Sommeren, Ronald Polman en Elly Mensen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda